Колеги от 1-2 години от време на време ми забиваше турбината извън града ,но като я покарам повечко се оправяше,днеска обаче си прах въздушния филтър закачих си всички вакуми и прочие и като изкарах колата турбината спря да надува както трябва и изчезнаха всякакви спирачки,
предполагам вакума им е вързан към някой маркуч,струва ми се ,че един от маркучите най-отгоре,(не можах да видя към кое върви че много бързах )лекичко се е извадил и съска,но като го натисна и наместя няма промяна в турбината,само от него ли прави цялата тази беля?

Турбина-спирачки ???
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Турбина-спирачки ???
Ето от тука се чува съскането,което преди отсъстваше ,все едно леко е извадено коляното пробвах да го наместя днес ,но безуспешно и скобата му ми се видя доста хлабава,направо да вземам нов ли...
колега, имаш загубен вакуум наи вероятно от наркуча които отива към сервото на спирачките,оттам нямаш вакуум и за управлението на турбото.а маркуча които си снимал е към клапата на AGR и този маркуч е наи добре да бъде затапен.но това е друга тема. ако наистина съска от него може да го изкараш да бутнеш една сачма в него и пак да си го сложиш на мястото.
ааа, сега видях че имаш напредвид дебелия маркуч които влиза в смукателния колектор.тои може да съска само при даване на газ,иначе на място на тихи обороти не може да се чува от него.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам на агр,да не би да говориш за егр,мисля че той се затапва от софта като съм и слагал чип,но ще се поинтересувам...иначе съм сигурен,че е от него съскането и то на свободен ход, като го наместя спира да съска ,но турбото пак не надува както трябва...а този вакум за спирачките към кой маркуч е вързан,аз мислех че е от този който е със съскането ,но не е на него...много съвпадения на един път и станаха на тъпата кола и това коляно съска и някъде другаде да и се загубил вакума на спирачките

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Подмени всички вакумни маркучета.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Чак днес на светло почнах да я разглеждам с един приятел и той видя,че един от вакумите малко зад това коляно,което мърдах и си мислех,че е от него,се беше извадил ама кой да гледа