Въпрос: Mога ли да си сложа по голяма турбина
Въпрос: Mога ли да си сложа по голяма турбина
Добър вечер колеги от 4 месеца съм собственик на голф 4 арл 150 кс но преди седмица колата хвърли турбина ходих да питам за рециклиране на турбо и ми казаха 400 - 800 лв питах да ли може да се качи малко по голяма торбина и те ми казаха че неможе та въпроса ми е мога ли да кача малко по голия ма торбина и ако да какви компоненти трябва да се сменният с идеята да и сложа чип да се качат конете и да не се тормози турбото
Re: Въпрос: Mога ли да си сложа по голяма турбина
По-голяма турбина = по-големи дюзи, елемент на помпата, помпа, комп ... разгледай из силовия и дизел раздела, има интересни и богати теми какво, как и колко се сменя, излиза и върви (харчи). Но вероятно ще излезе към половината цена на обикновена 4-ка тази конверсия. Ти както си с АРЛ
не вярвам да ти е умалял вървежа, въпреки че "колкото повече, толкова повече" ...
Пробвай с търсачката - ще излязат интересни теми.
П.П. Между другото има и вариант с хибридна турбина, това като идея.

sam_boha написа:По-голяма турбина = по-големи дюзи, елемент на помпата, помпа, комп ... разгледай из силовия и дизел раздела, има интересни и богати теми какво, как и колко се сменя, излиза и върви (харчи). Но вероятно ще излезе към половината цена на обикновена 4-ка тази конверсия. Ти както си с АРЛне вярвам да ти е умалял вървежа, въпреки че "колкото повече, толкова повече" ...
![]()
Колега, какъв елемент на помпата, каква помпа, къв комп, кви 5 лева, това е помпа-дюза.
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Направи си хибрид. 

Колега, погледни темата на rabotnika, той също е с ARL.. 

- izcrazy
- Автомобил: Vw Golf 3 Variant 1995
- Двигател: AAZ
става колега но трябва да слагаш по големи дюзи,по голямо впръскване на помпата (дебита) имам един познат си сложи на Garrett.но преди това трябва да си на ясно че ще се дигни разхода на гориво
Alek написа:.
Прав си - ПД е моторът. Елементът на помпата отпада, за другите неща не съм съгласен, че не се барат...

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Всичко това на приказки звучи добре и готино, но когато започнеш да правиш сметка или да плащаш излиза че си купуваш още една готина кола или някой път и 2 по-малки
предполагам че говорим за 4 5 хил. лева ... ?

sam_boha написа:Alek написа:.
Прав си - ПД е моторът. Елементът на помпата отпада, за другите неща не съм съгласен, че не се барат...
Е добра де, защо да сменя компа? Ако имаш предвид софта, то това се подразбира. И коя помпа имаш предвид?
колега, твоя мотор ARL направо плаче за по-голяма турбина.имам на предвид че дюзите си държат до 220-230коня, интеркулера ти е голям, колянов вал и биели на 300коня.. така че една турбина гарет 2052 или 2056, ще му заспят.
Alek написа:sam_boha написа:Alek написа:.
Е добра де, защо да сменя компа? Ако имаш предвид софта, то това се подразбира. И коя помпа имаш предвид?
Смяната на компа го разбирай като смяна на софтуера на управлението, аз не съм се изразил правилно. Помпата и елементите й са за смяна с по-големи, ако беше роторно захранването (тук е ПД, тъй че си прав - това отпада, не се съобразих, а говорех по принцип). Иначе май ще трябват по-големи ПД елементи, нали ?!
Върни се в “Дизелови агрегати”