Проблем с маслото ААЗ
- mitaka8028
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с маслото ААЗ
Здравейте колеги преди 3000 километра си смених маслото и вече не стига дори на върха на щеката налях около 1,5 литра и дойде на средата много хвърля от капака на клапаните където са тези гумените бабунки предполагам там има някакви болтове или гайки. Възможно ли е да изхвърли толкова количество за тези километри имайки в предвид че доста се цапа там двигателя смукателите и на долу. ако е от там някаква идея да спра този теч? Благодаря предварително.
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Re: Проблем с маслото ААЗ
Колега едва ли е изхвърлило 1,5 литра масло от капака на клапаните.
Провери си турбината как е предполагам че тя ти го смуче.
Провери си турбината как е предполагам че тя ти го смуче.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Ей Митаче,не обръщаш ли внимание да ли колата пуши от зад бяло ... като я запалиш от зад не мирише ли на масло.По принцип турбината може да е виновно за тази голяма загуба на масло.Ако пуши от зад бяло като настъпиш здраво пробвай следния вариант :
Ако нямаш куулер извади маркуча от турбината към смукателният колектор и покарай 1 или 2 километра и обърни внимание да ли пак пропушва бяло като я изряскаш.После отвори капака и виж дали по него има хвърлено масло от турбината.Може малко от гумички на клапаните да ти гори , малко от сегменти , малко от турбина и ако имаш проблем със сепаратора и ето ти тоя голям разход на масло.Огледай мотора на канал да нямаш течове я от картер ,я от другаде
. Силно те съветвам да провериш да ли след смяната си стегнал болта на картера 
Ако нямаш куулер извади маркуча от турбината към смукателният колектор и покарай 1 или 2 километра и обърни внимание да ли пак пропушва бяло като я изряскаш.После отвори капака и виж дали по него има хвърлено масло от турбината.Може малко от гумички на клапаните да ти гори , малко от сегменти , малко от турбина и ако имаш проблем със сепаратора и ето ти тоя голям разход на масло.Огледай мотора на канал да нямаш течове я от картер ,я от другаде

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Както колегите са посочили - едва ли течът от капака на клапаните е чак толкова голям...
При мен също омаслява, но за 5000 км. не доливам грам
Наистина погледни дали пуши при ускорение
Впрочем, преди смяната на маслото пак ли е имала този разход?
1. Пробка на картера
2. Самото масло...
При мен също омаслява, но за 5000 км. не доливам грам

Наистина погледни дали пуши при ускорение

Впрочем, преди смяната на маслото пак ли е имала този разход?
1. Пробка на картера
2. Самото масло...
- mitaka8028
- Автомобил:
- Двигател:
Когато го закупих пак така беше но си помислих че просто не е обслужена и занемарена но сега след смяната не мога да си го обясня когато я форсирам не пуши бяло съвсем нормален пушек за дизел даже и мирише както трябва май и катализатора си е добре. Значи според вас има някъде сериозен теч имайте в предвид че е доста омаслено отгоре но щом мислите че е от някъде другаде ще търся но пък аз не мисля че турбото ще издуха 1,5 литра за 3000 километра не ми се вярва
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
За да си спокоен, че не е от гарнитурата на капака на клапаните - смени я 
Самата гарнитура май беше към 35-40 лв. (по спомен).
Имаше тема как може да се отстрани този теч: viewtopic.php?f=24&t=255087
Тогава пак следи дали пипа маслото

Самата гарнитура май беше към 35-40 лв. (по спомен).
Имаше тема как може да се отстрани този теч: viewtopic.php?f=24&t=255087
Тогава пак следи дали пипа маслото

-
- Автомобил:
- Двигател:
Митаче,освен гарнитурата на капака..така и така ще се мацаш..почисти си и картерната вентилация,ама внимавай с пластмасата(тръбата).Добрите гарнитури си вървят комплект с "шапчиците" на шпилките.Аз съм сменял 3 пъти подред..ама все ялови..накрая и лепих...ем,не е "турбо"
.И може,оттам и половината масло да ти потече,не питай откъде знам.. 

Върни се в “Дизелови агрегати”