Проблем с палене Б5.5 - решен

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
chvora
Автомобил:
Двигател:

Проблем с палене Б5.5 - решен

Мнениеот chvora » Вто 26 апр 2011 20:43

Здравейте незнам дали е тука мястото за запитване но неможах да открия каде е темата за Дизеловите двигатели.Проблемът е следния : Пасата е Б5.5 2.5тди в6 4мотион . Колата изведнъж огасна ,от там се започна едно залудяване - проверка на ГНП - електрониката след като прочетох че там дават дефекти scare . Оказа се че там всичко е О.К heavy metal zork .Оказа се че имам недостик на гориво до ГНП . Обезваздушиме колицата и заработи чудесно но радоста беше около 30 минутки след като я загасихме проблемът е същия.Питамето ми е следното : има ли в резервуара друга помпа която да помага на ГНП ? има ли реле евентуално за нея ако има такава ? и каде да го потърся . Благодаря предварително.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с палене Б5.5

Мнениеот nasko1978 » Вто 26 апр 2011 21:23

Реле има при мотора,от ляво като си пред колата!Беше нещо с номер 212 или нещо такова,провери го понякога нагарят,в момента пиша по спомен! :roll: До него има и няколко бушона!

chvora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chvora » Вто 26 апр 2011 21:26

Благодаря колега още утре сутринта ще го погледна . А помпа имам ли в резервуара "подкачваща"? това реле за нея ли е?

chvora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chvora » Сря 27 апр 2011 7:50

релето работи ,помпата също -маркучите и тях проверих всичко ми се вижда ОК :banghead: на горивния филтър по-точно на връщата нафта имам някакво клапанче възможно ли е от него да ми връща нафтата ? кое трябва да кара за се обезваздушава системата сама ?

колеги колко помпи имам в резервуара знаете ли ? някой казват че са 2 :една за преливане на горивото от единия резервуар а другата за подкачване ,???? :banghead: ако имам 1 помпа само в резервуара следователно ГНП ли си смуче само горивото от резервуара?

Потребителски аватар
Sbarro_RS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sbarro_RS » Сря 27 апр 2011 20:07

Може проблема да е във филтъра, заради дефектен филтър съм имал същия проблем и то на същия мотор :wink:

chvora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chvora » Пет 29 апр 2011 19:06

Благодаря проблемът е вече решен .оказа се клапанчето което е на горивния филтър за връщастата нафта heavy metal zork

Върни се в “Дизелови агрегати”