Чер пушек от аспуха на Пасат с дизелов мотор
-
- Автомобил:
- Двигател:
Чер пушек от аспуха на Пасат с дизелов мотор
Здравейте,имам Пасат комби TDI1,9-110 к.с-дизел,при подаване на повече гориво или натоварване на по-високи обороти,излиза чер пушек от аспуха.Ходих на два сервиза по диагностика нищо не откриха,смениха въздушният филтър и пак същото,моля за някакъв съвет!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Чер пушек от аспуха на Пасат с дизелов мотор
Пушека е черен и колата си върви,а ако идеш при помпаджия да намали горивото няма да пуши ,ама няма и да върви,с една дума като види баира и ще се връща назад. 

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
колега не пречи черния пушек , не се шашкай.
лошото е ако пушека е синкав или бял..
според мен ти подава повече гориво и затова прави чернилка.
пък и зависи колко газ и даваш те всичките пушат малко или много ако ги настъпиш задраво
лошото е ако пушека е синкав или бял..
според мен ти подава повече гориво и затова прави чернилка.
пък и зависи колко газ и даваш те всичките пушат малко или много ако ги настъпиш задраво

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Ако върви и пуши не се стряскай, а ако само пуши без да върви е лошо.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
маслото изчезва ли
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
както каза колегата Golf_Diesel_ ,ако върви и пуши не се стряскай но пушека трябва да изчезне след 2000 оборота иначе тогава може маааалко да се постреснеш
.Закачай я на Ваг и виж ко става.Ако имаш спад на вървежа първо потърси проблем в спукани турбопътища или куулер
."комин без пушък няма "

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Marto_VN написа:колега не пречи черния пушек
Това съвсем не е така. Ще си позволя да цитирам колегата Brezel, експертът по дизели:
Brezel написа:Има си правило. Пушеците са неизгоряла нафта. Неизгоряла е, защото е много. При тия коли количеството нафта се вдига с удължаване времето на впръскване. Удълженото време на впърскване драстично увеличава темепратурите в горивната камера, че дори и част от горивото може да доизгаря в турбото. Силно повишените температури понижават силно вискозитета на маслото, което като мине 110 градуса не си върши работата както трябва. От там идва и силната амортизация на редица компоненти. Всичките тия неща са в основите на дизеловия мотор.
Или с две думи, от много пушеци прегряваш турбо, хвърля гарнитура или топиш бутало. Това са най-честите поражения.
-
- Автомобил:
- Двигател:
atatanasov написа:Здравейте,имам Пасат комби TDI1,9-110 к.с-дизел,при подаване на повече гориво или натоварване на по-високи обороти,излиза чер пушек от аспуха.Ходих на два сервиза по диагностика нищо не откриха,смениха въздушният филтър и пак същото,моля за някакъв съвет!
Диагностиката и в движение или само на място. Тоя мотор без проблем не трябва да пуши!
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Абе аз пък от други знаещи хора съм чел,че да караш печка да върви без да изпушва не е много добре....
Моята също не пуши и го намирам за проблем.
Моята също не пуши и го намирам за проблем.

- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Една сутрин отивам на работа и като паркирах дадох повечко газ. Отзад се стъмни а на асфалта под тръбите на аспуха едно черно петно все едно с кофата си изливал саждите. Позачудих се. Иначе си върви. Свалих въздушния филтър. Той беше на около 5000 км. Продухах го на компресора. Сложих го и газ по пътя за Търново само на 2,3 и 4-та. мръсна цедка. Кажи речи до прекъсвача. Като се върнах и турбинката се чуваше по-добре, а от пушека нямаше и следа...
Пробвай с продухване, но не прекалявай да не го окотиш!!!
Пробвай с продухване, но не прекалявай да не го окотиш!!!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, освен че може да е в повече горивото, може и турбото да не прави достатъчно бързо необходимото налягане, за да изгори това гориво, затова си провери как ти работи променливата геометрия и клапана за управлението й.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега винаги ли пуши при високи обороти или от време на време. Като излизаш извънградско я понастъпвай малко повечко и като покараш така виж дали пак пуши. Моя АФН като го покарам 1-2 седмици из София без да излизам навън, и както съм си спокоен карач (рядко минавам над 2500 оборота), като ми се наложи някой път на кръстовище да се изнеса по бързо и го понастъпя отзад е яко сажди. Като излезна извънграда и след няколко настъпвания и отпускания от дима няма и следа. Баща ми кара на село 1З двигателя и понеже кара много черно и само селско без настъпване, че човека е и на години, да не ти казвам какво беше зад него като се качих аз и го понатиснах малко. Отзад нищо не се виждаше все едно димна завеса. СЛед като го понастъпих 7-8 пъти (разбирай до към 3500 оборота все пак няма смисъл да влизаш в лютеницата) и до него вече почти не се забелязваше пушек.
Та идеята ми е ако тоя пушек го забелязваш при настъпване след като си покарлвал яваш яваш не му мисли. Ако винаги си го има тогава вече търси проблем.
Та идеята ми е ако тоя пушек го забелязваш при настъпване след като си покарлвал яваш яваш не му мисли. Ако винаги си го има тогава вече търси проблем.
- slavi13
- Автомобил:
- Двигател:
първо кажи какав ти е мотора, после всички дизели при форсаж е нормално да изпушат, ако на горещ мотор рязко се повиши дименето обарни внимание на турбото, ако го прави и на студен двигател и неизчиства след около 2500 като задържиш, прочисти си вентилацията на картера, или виж дали ти духа повече от нормално през капачката за маслото, от там отиваш на сегменти, или си го прегрял и са ти отишли гумичките на клапаните, което е много рядко при фолксвагените, и ако не ти губи масло не се притеснявай. Някой спомена нещо за маслата, след 7 000 км, всяко масло рязко губи смазочноста си или му пада вискозитета, карайте само с пълна синтетика и си го сменяйте до 8 хиляди или на една година, и няма да имате проблеми, успех
Върни се в “Дизелови агрегати”