ЗДР на всички.Имам Г2 1.6TD (70 к.с.) "RJ" мотор,87г.понеже в мазето имам някакъв intercooler и си викам дето ще седи в мазата да го сложа на Голфарата.Въпроса ми е някой правил ли е таково подобрение нещо,колко ще повлияе на въртящия момент(че понякога нестига),как ще пвлияе на разхода,каде е правилно да се монтира,колко ще помага колко ще вреди ?
Съжалявам,че немога в момента да кача снимка с моя intercooler и за сравнение ще посоча на един колега от форума май е такъв размер.http://dimiter78.snimka.bg/tuning/intercooler-behr-opel-vauxhall-astra-a-1-5td-1-7td.576704.0.big

голф 2 1.6TD добавяне на intercooler
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
голф 2 1.6TD добавяне на intercooler
Последна промяна от nebeto на Вто 03 май 2011 17:19, променено общо 2 пъти.
- stefan_milk
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: голф 2 1.6TD добавяне на intercooler
здравей
кода на мотора е JR не RJ
аз си сложих от колега от форума оригинален и най малкото,което усетих е намаляване на бученето във високите и може би върви една идея малко повече от преди,загрява малко по-малко от преди което е добре
не съм пипал количеството на нафтата ама и това ще стане някой ден,щото преди изпушваше малко ама сега изчезна пушека сякаш си пасна сместа въздух гориво
абе де да знам в крайна сметка мисля че е по добре
кода на мотора е JR не RJ
аз си сложих от колега от форума оригинален и най малкото,което усетих е намаляване на бученето във високите и може би върви една идея малко повече от преди,загрява малко по-малко от преди което е добре
не съм пипал количеството на нафтата ама и това ще стане някой ден,щото преди изпушваше малко ама сега изчезна пушека сякаш си пасна сместа въздух гориво
абе де да знам в крайна сметка мисля че е по добре
- nebeto
хубаво,че ме поправи за кога на двигателя за пореден път съм объркал,а да те питам на intercooler влиза ли му струя въздух,че на снимката не се разбира,като става дума за горивото смятам,че няма да дигне разхода,а какъв е троя мотор?Благодаря ти за вниманието.
- daywalker
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: DS
Аз мога да споделя моя опит,но освен кулера при мене има и доста други подобрения. Но определено разхода пада(при нормално каране) Много зависи и от мястото на което седи кулера-моя е зад решетката.Колкото по-добре се "обдухва" толкова по добре.Ако мога да ти бъда полезен-кажи. Успех !
viewtopic.php?f=52&t=257724&start=15

- nebeto
.........Ако мога да ти бъда полезен-кажи. Успех !
viewtopic.php?f=52&t=257724&start=15[/quote]
ами първо мерси за споделеното мнение,наистина добре се е получило с голфарата (ако някой беше ми пуснал клипа без да знам дали е бензин или нафта бих каза бензин) я сподели малко и за турбото или по точно аз......значи никога нямам това сискане от турбото,нормално ли е постоянно да е отворено щото никога не се усеща онова дърпане дето е стандартно при отваряне на турбината при теб как са нещата,а меьду другото и аз там мисля да сложа моя intercooler обаче за съжаление няма да е както при теб с метални траби а гумени.

viewtopic.php?f=52&t=257724&start=15[/quote]
ами първо мерси за споделеното мнение,наистина добре се е получило с голфарата (ако някой беше ми пуснал клипа без да знам дали е бензин или нафта бих каза бензин) я сподели малко и за турбото или по точно аз......значи никога нямам това сискане от турбото,нормално ли е постоянно да е отворено щото никога не се усеща онова дърпане дето е стандартно при отваряне на турбината при теб как са нещата,а меьду другото и аз там мисля да сложа моя intercooler обаче за съжаление няма да е както при теб с метални траби а гумени.
- daywalker
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: DS
nebeto написа:.........Ако мога да ти бъда полезен-кажи. Успех !![]()
ами първо мерси за споделеното мнение,наистина добре се е получило с голфарата (ако някой беше ми пуснал клипа без да знам дали е бензин или нафта бих каза бензин) я сподели малко и за турбото или по точно аз......значи никога нямам това сискане от турбото,нормално ли е постоянно да е отворено щото никога не се усеща онова дърпане дето е стандартно при отваряне на турбината при теб как са нещата,а меьду другото и аз там мисля да сложа моя intercooler обаче за съжаление няма да е както при теб с метални траби а гумени.[/quote]
Колега,това за съскането не ми е ясно-не знам как се усеща като караш-по бавна ли ти се вижда колата? Пъргава ли е?Мястото на кулера е добро зад решетката там-мисля,че е доста по-ефективен от кулер,сложен на оригиналното място. Но да ти кажа голям ефект откъм вървеж само с кулера няма да усетиш,ще постигнеш по-нисък разход,което не е лошо.Според мен е по-добре да си провериш турбото и други неща ако те притесняват и тогава да го сложиш.От опит научих,че този двигател има потенциал и ако ти се занимава може да стане приятен за каране!
- nebeto
ами на един приятел Г3 със сменем гвигател от Г2 1.6ТД (незнам кога на мотора) някаде долу горе при 3000 оборота се усеща една тяга и успоредно с това едно съскане от турбото(това съм го усещал и на много други коли).За пъргавина ми се струва,че добре си набира ама не е така както на твоя клип,понякога при изпреварване на по кофти места неми стига въртящия момент и затова искам да сложа intercooler(и за да гори по-малко),но явно и турбината ще се наложи да се бутме както при теб.
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
nebeto написа:ЗДР на всички.Имам Г2 1.6TD (70 к.с.) "RJ" мотор,87г.понеже в мазето имам някакъв intercooler и си викам дето ще седи в мазата да го сложа на Голфарата.Въпроса ми е някой правил ли е таково подобрение нещо,колко ще повлияе на въртящия момент(че понякога нестига),как ще пвлияе на разхода,каде е правилно да се монтира,колко ще помага колко ще вреди ?
Съжалявам,че немога в момента да кача снимка с моя intercooler и за сравнение ще посоча на един колега от форума май е такъв размер.http://dimiter78.snimka.bg/tuning/intercooler-behr-opel-vauxhall-astra-a-1-5td-1-7td.576704.0.big
Този кулер май е от опел астра 1.7 турбодизел,но не е подходящ за теб,заради прекалено малкия диаметър на отворите,демек повече пад на налягане.
- nebeto
Здравей "emiltd" колегата над мен е писал доста авторитетни неща за теб....БРАВО,като ти гледам звяра на профила се сещам,че си ми писал и друг път за което и аз съм ти много благодарен....та както бях казал в началото на темата този intercooler е на някой колега не е мой сложих линка просто за да се види долу-горе размера на въпростното нещо,иначе си прав,че този е за Астра и Корса (така бяха споменали във форума),аз най-рано мога да кача снимка за радиатора в четвъртък (ако искаш),до тук четош само +сове ако сложа радиатора,а да очаквам ли и някакви миноси ?
- nebeto
ето и въпросния кулер,тая седмица нямах време,че да пробвам.Диаметъра на отворите е 32мм.Ще стане ли за голфа ми.
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен не,няма да стане добре...търси друг кулер,има бол по моргите,и диаметъра да е от 45мм нагоре 

- nebeto
emiltd написа:Според мен не,няма да стане добре...търси друг кулер,има бол по моргите,и диаметъра да е от 45мм нагоре
"emiltd",то и диаметура на турбото е толкова има ли смисъл за по голям отвор на кулера + това тогава и свъските ще са по трудни,за ся няма финанси за друг кулер.Благодаря.
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
nebeto написа:emiltd написа:Според мен не,няма да стане добре...търси друг кулер,има бол по моргите,и диаметъра да е от 45мм нагоре
"emiltd",то и диаметура на турбото е толкова има ли смисъл за по голям отвор на кулера + това тогава и свъските ще са по трудни,за ся няма финанси за друг кулер.Благодаря.
На която и турбо кола да погледнеш,ще забележиш,че турбопътищата са с по-голям диаметър от този на изхода на турбото

Ще взема да ти подаря един кулер,за да видиш,че съм ПИЧ

- osti
- Автомобил:
- Двигател: BLE
Извинявам се за отклонението от темата но да не пускам нова искам да питам само. На алтернатора на голф 2 1.6d, W буксата ми я няма, в смисъл имам дупка и щамповано W, но само това. Въпроса ми е възможно ли е да си отворя алтернатора и да си изведа примерно кабел, защото в момента търся табло c оборотомер от TD.
Поздрави!
Поздрави!

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
osti написа:Извинявам се за отклонението от темата но да не пускам нова искам да питам само. На алтернатора на голф 2 1.6d, W буксата ми я няма, в смисъл имам дупка и щамповано W, но само това. Въпроса ми е възможно ли е да си отворя алтернатора и да си изведа примерно кабел, защото в момента търся табло c оборотомер от TD.
Поздрави!
Питането ти няма нищо общо с разискването тук

Върни се в “Дизелови агрегати”