Колеги случи ми се нещо необичайно на Passat 1.9 TDi 90 hp AHH
Колата е в мен от близо 2 месеца и съм навъртял 2500 км . Преди седмица си проверих маслото и беше на половина на мярката на щеката . Днес се качих и тръгнах да въртя но дизела си е дизел при - 17 градуса се зори . Докато въртя изпищя и светна лампата на маслото на таблото. При което отворих капака да го проверя и видях на щеката , че няма грам масло . Оставих я за половин час да постои да се стече маслото . Четох тук - там и започнах да си правя изводи и да търся каква може да е причината . Проверих след половин час и все още нямаше никакво масло . Гледах някъде за нещо спукано по блока по главата, за нещо омаслено , за пукнатини по картера но нямаше нищо.Турбината е здрава не издухва маслото по генерацията . Антифриза е чист.А дори и да изгаря маслото не може да изгори 2 литра за 200 - 300 км или за 1 седмица ...
Ща - неща отидох и взех 2 литра наливно масло Shell 10x40 и го налях.Изчаках 2-3 минути и извадих щеката , която показа , че маслото е малко над максимума ...
Каква може да е причината за тази аномалия ??? Мислих и умувах и нищо не ми идва на акъла . Няма как 2 литра да напълнят картера до такава степен , че на щеката да отчита така . Та питането ми е има ли вариант някъде да го задържа това масло ?
Ако някой е имал същия проблем или подобен или някой знае каква и къде може да е причината да удари едно рамо .
Благодаря предварително
Passat 1.9 TDi 90 hp AHH проблем с мазителната система
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Re: Проблем с мазителната система Passat 1.9 TDi 90 hp AHH
Нормално е докато въртиш повече от няколко секунди да ти светне червената лейка.Напразно си добавил толкова голямо количество масло.Относно показанията на щеката,при мен след продължително каране и след това престой около 15 мин,при проверка нивото ми е малко над минимума.След 12 часа,обаче нивото ми е на максимума.Явно бавно става оттичането,и аз съм се чудил.При-17 дизела трябва да запали както и бензина.Само да е читава нафтата и подгревните свещи.Не е хубаво да караш над максимума,източи и го нагласи да е на горната част на защрихованото
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Използвам темата на колегата за да не пускам нова, при палене сутрин в студовете на дисплея на борд компа ми изпоисва "'stop'' и изписква веднъж. Не го прави винаги.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Червената лампа за температурата примигва ли?Провери нивото в разширителя.
- Shpeka
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: 1900 TDi AHU 98г
vlado_tonev написа:Нормално е докато въртиш повече от няколко секунди да ти светне червената лейка.Напразно си добавил толкова голямо количество масло.Относно показанията на щеката,при мен след продължително каране и след това престой около 15 мин,при проверка нивото ми е малко над минимума.След 12 часа,обаче нивото ми е на максимума.Явно бавно става оттичането,и аз съм се чудил.При-17 дизела трябва да запали както и бензина.Само да е читава нафтата и подгревните свещи.Не е хубаво да караш над максимума,източи и го нагласи да е на горната част на защрихованото
Адаш прав си за това със свещите и дизела ... В нашия град дизела е под всякаква критика .. Както и да е ... Мисълта ми беше , че това което се случи по принцип е малко необичайно и ме доведе на мисълта , че може да има нещо запушено по магистралите.То ще си обади :) ако се случи повторно ще се мисли по обстойно . Та за източването няма смисъл защото съм си поръчал Elf 10x40 с филтър :)
Благодаря за информацията ;)
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Антифриза е малко под минимума, но си го карам така от 5 години. Напълня ли го изчезва незнам къде. За лампата ще погледна утре.vlado_tonev написа:Червената лампа за температурата примигва ли?Провери нивото в разширителя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ща - неща отидох и взех 2 литра наливно масло Shell 10x40
Ти виждал ли си на какво прилича масло 10W40 при -17гр......
Сипи в бурканче и сложи във фризера и виж....ако те мързи има Ютюб...
А пък може и на 15W40 да минеш, щото ще спестиш 5лв. на смяна.....
- Shpeka
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: 1900 TDi AHU 98г
gancho написа:А пък може и на 15W40 да минеш, щото ще спестиш 5лв. на смяна.....
Колега като си купих колата и смених абсолютно вс.Съединител 500 лв , Ангренаж - 140 лв , Обтяжна ролка - 160 лв ,2-та пистови - 40 лв , 120 лв Воден радиатор ... Общо 900 лв :)
Та мисълта ми беше , че за колата си давам вс. и 5 лева повече или по - малко не ме притесняват стига да е качествено :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ама маслото по спецификация е 5w40. По изключение 10w40 и то лятото....
Прочети малко за двигателите с турбина и маслата за тях. Личи си,че не си запознат.
Прочети малко за двигателите с турбина и маслата за тях. Личи си,че не си запознат.
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Колеги ще ви дам съвет. Имах рено лагуна дизел палеше като часовник. Какво направих? Нов акумулатор, нови свещи, рециклиран стартер. Никакви грижи не съм имал и винаги слагах добавка в дизела на Кастрол и колата палеше още по-леко. Но винаги съм слагал скъпата нафта на Шел или ОМВ. Така минах 80 000 км без да съм чистил нито веднъж след първото почистване на ЕГР клапан!
Върни се в “Дизелови агрегати”