скъсан ремък на голф 2 1.6д
скъсан ремък на голф 2 1.6д
Тръгнах да катеря един баир и по едно време нещо започна да поскърцва. Наострих аз ушите започнах да гледам по таблото евентуално за някоя лампичка и няма и 10 секунди...проблем. Акумулатора светна, температурата на двигателя за секунди скочи на макс...добре че имаше на 100 метра отбивка та спрях и я загасих. Отварям капака, ремъка (този който е за водната помпа и динамото) го няма. Баща ми донесе един ама той е с размери 11,9 х 950 La. Понеже днес е неделя и само това успял да намери по магазините. До колкото си спомням старият ремък беше с дебелина 10 а не 11,9. Иначе уж го натегнахме нагласихме и всичко си работи нормално. Не загрява, акумулатора не свети... След смяната навъртях към 60 70 км и няма проблеми. Да ходя ли да го сменям в сервиз както си му е реда или мога да го оставя и така. 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: скъсан ремък на голф 2 1.6д
polkut написа:....10 а не 11,9. Иначе уж го натегнахме нагласихме и всичко си работи нормално. Не загрява, акумулатора не свети... След смяната навъртях към 60 70 км и няма проблеми. Да ходя ли да го сменям в сервиз както си му е реда или мога да го оставя и така.
Аз бих ти препоръчал дори 13

Сериозно , с тези износени трапеци , особенно на генератора , чисто нов ремък свири .
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Re: скъсан ремък на голф 2 1.6д
Дам!13 не се впива в шайбите.
Върни се в “Дизелови агрегати”