Система за загряване на олио
Система за загряване на олио
Докато гледах обяви в интернет попаднах на тази в , чийто коментар се посочва ,че горивото се стопля преди да достигне в горивната помпа http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details .И се интересувам каква е системата за загряване на горивото и да ли може да се инсталира в голф 3 с 1.9тди 90кс двигателя с цел към горивото да се долива олио и да ли има някакви вреди за двигатели или горивната помпа , и дали разхода и вървежа ще се променят ?
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Система за загряване на олио
Подгрев на горивото може да не се ползва в топлите сезони,целта е да не пада температурата на околната среда под 20 градуса някъде,защото олиото се сгъстява.Лично съм си правил тест с чаша с олио в хладилника(2-6 градуса) и става на глеч
Ако се добавя малък процент олио към нафтата,няма проблем,но ако се кара примерно 50/50 или само олио,тогава е нужно да се подменят горивопроводите,както и уплътненията на ГНП със силиконови,защото въпросната течност има силно почистваща функция,да не кажа леко абразивна и всичко гумено ще даде фира(гарантирано),да не говорим че в началото ще се затисне горивния филтър с буклуци от резервоара.
Иначе темичката,която е дал колегата над мен е добра за инфо

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Toва съм го писал в другата тема:
За подгряване на горивото най - подходящи са филтри от Рено и Пежо - антифриза подгрява нафтата, а филтриращият елемент е от най - евтините. На моята Мазда вече 6 години ползвам от Рено, 4 - 5 лв елемент.
За подгряване на горивото най - подходящи са филтри от Рено и Пежо - антифриза подгрява нафтата, а филтриращият елемент е от най - евтините. На моята Мазда вече 6 години ползвам от Рено, 4 - 5 лв елемент.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
emiltd написа:Подгрев на горивото може да не се ползва в топлите сезони,целта е да не пада температурата на околната среда под 20 градуса някъде,защото олиото се сгъстява.Лично съм си правил тест с чаша с олио в хладилника(2-6 градуса) и става на глечАко се добавя малък процент олио към нафтата,няма проблем,но ако се кара примерно 50/50 или само олио,тогава е нужно да се подменят горивопроводите,както и уплътненията на ГНП със силиконови,защото въпросната течност има силно почистваща функция,да не кажа леко абразивна и всичко гумено ще даде фира(гарантирано),да не говорим че в началото ще се затисне горивния филтър с буклуци от резервоара.
Нещо си в грешка говори се за олио не за биодизел. Разликата е голяма. Досега да не би ми останал маркуч и уплътнения на колата 1Z, като съм изгорил тонове олио.
Ако някой иска да си чупи колата да кара с олио. Ако не, да ми го дава на мен аз ще го сипвам в моята и ще ви пускам клипове да видите как се издухва 1Z мотор.
Поздрави.
- djorch
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
muns61 написа:Toва съм го писал в другата тема:
Колега кой филтър и как подгрява горивото

Върни се в “Дизелови агрегати”