Днес колеги си закарах колата в сервиз за да ми сменят термостатът защото преди не ми показваше че колата вдига температура майсторът ми каза че термостатът е сменен но перката към радиатора не вклучва защото не стигало вода до него каза ми че радиатора е запушен и трябва да си купя нов препоръча ми да сипя някакви добавки но не наваше много надежди каза че преди е имало някакви течове (може би) и са сипвани други добавки за да запушат течовете по този радиатор и след като се сипе тази течност която отпушва може да се отворят тези течове на ново.За по малко от 3км колата вдигна от 80градуса до 110 спрях веднага ичаках я да изтине малко 30мин. на таблото ми показваше температура 70градуса. качих се и след 700м отново температурата стигна до 110спрях внезапно когато почнах да барам маркучите коийто водят до радиатора горният маркуч си пареше а долният по надоло е студен барнах и радиатора и той беше студен както и да е купих чисто нов радиатор за 1.9 ТДИ
Въпросът ми е ще се оправи ми след новият радиатор и ако може други мнения.

1.9ТДИ вдига температура бързо решено-запушен ради, маркуч.
-
- Автомобил:
- Двигател:
1.9ТДИ вдига температура бързо решено-запушен ради, маркуч.
Последна промяна от Triph4z3 на Съб 23 юли 2011 23:35, променено общо 1 път.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: 1.9ТДИ вдига температура бързо
Triph4z3 написа:..... а долният по надоло е студен барнах и радиатора и той беше студен както и да е купих чисто нов радиатор за 1.9 ТДИ
Въпросът ми е ще се оправи ми след новият радиатор и ако може други мнения.
Доста съмнително ми изглежда чак пък толкова да е запушен този радиатор . Имай предвид и водната помпа , както и отново термостат .
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
А този майстор отвори ли тялото на термостата да погледне там? В смисъл да не би термостатът да е блокирал или от сорта и да отваря към големия кръг? Предполагам има и предистория, хубаво е да я споменеш, за да ти се помогне по-адекватно. Колата скоро има ли ремонти правени по нея? Преди да ти направи тоя проблем ситуацията как беше? Постепенно или изведнъж се появи тоя дефект?
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Ами колега това както каза колегата над мен са симптоми на водна помпа-блокирала или натрошена или превъртяла перка.Просто няма как да си караш колата и да не ти загрява колата и изведнъж сменяш термостата и хоп запушен радиатор то това не се запушва за един ден.И друго може термостата да е дефектен и да не отваря или да отваря много малко.
-
- Автомобил:
- Двигател:
имаше ремонт при нея преди около седмица ходова част предница и нов съединител
Всичко започна след като смениха термостатът.
- stefan4o
- Контакти:
Ей, ама много си пестелив с думите, а гледам не е като да не си на зор. Преди въпросния ремонт имаше или не тоя проблем? Кажи повече подробности бе, човек, все пак твоята кола грее до 110 градуса. В някои случаи ключът се крие в предисторията на колата, това не бива да се подценява. Дай повече подробности, така на час по лъжичка няма да стане. Опиши по подробно откога имаш колата, в началото как е било, после какво си правил, кога е станало това с температурата и т.н.
Оттук трябваше да започнеш. Отвори, прегледай и виж какво става. Или най-добре отиди при този, който ти го е сменил и му опиши проблема.
Оттук трябваше да започнеш. Отвори, прегледай и виж какво става. Или най-добре отиди при този, който ти го е сменил и му опиши проблема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
по принцип до колко градуса вдигат градско и на колко градуса се вклучва перката?
- stefan4o
- Контакти:
Перката ти не се включва, защото тя се задейства от датчик, който е на големия кръг на охлаждането. Когато термостатът поради някаква причина не отваря към големия кръг съответно антифризът не циркулира в него и няма кое да "даде сигнал" на въпросния датчик да включи перката. Съветвам те да закараш колата в най-близкия до теб сервиз или да извикаш някой познат и да го отворите. Когато започне да прегрява колата най-добре пусни парното на макс топло поне част от топлината да иде в купето, щото за дизелът не е много добре да го пържиш до такива температури.
Чак сега се зачетох и замислих, за което се извинявам. Казваш, че колата "не е вдигала температура" т.е. стрелката е седяла под средната черта за оптималната? Тогава твоя майстор нещо си противоречи, щото ако предположим, че тоя антифриз се е въртял свободно в двата кръга (поради незатворен или липсващ термостат) и колата ти НЕ е прегрявала, значи няма как да се запуши ей така от нищото. Освен ако някой камък не е влязъл отнякъде да запуши входа на радиатора
Днес колеги си закарах колата в сервиз за да ми сменят термостатът защото преди не ми показваше че колата вдига температура майсторът ми каза че термостатът е сменен но перката към радиатора не вклучва защото не стигало вода до него каза ми че радиатора е запушен и трябва да си купя нов препоръча ми да сипя някакви добавки но не наваше много надежди каза че преди е имало някакви течове (може би) и са сипвани други добавки за да запушат течовете по този радиатор и след като се сипе тази течност която отпушва може да се отворят тези течове на ново.
Чак сега се зачетох и замислих, за което се извинявам. Казваш, че колата "не е вдигала температура" т.е. стрелката е седяла под средната черта за оптималната? Тогава твоя майстор нещо си противоречи, щото ако предположим, че тоя антифриз се е въртял свободно в двата кръга (поради незатворен или липсващ термостат) и колата ти НЕ е прегрявала, значи няма как да се запуши ей така от нищото. Освен ако някой камък не е влязъл отнякъде да запуши входа на радиатора

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Аз малко не до виждам и да попитам ...мотора какъв е ...водната помпа на пистов ремък ли е или на агренажен.Ако е на пистов виж да не е зацепена да върти на обратно ... Надува ли ти системата колега за охлаждане ?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Triph4z3 написа:по принцип до колко градуса вдигат градско и на колко градуса се вклучва перката?
Моето 1Z при нормално градско каране никога не е вдигало повече от 90-92 градуса и перка не съм чувал . Случвало се е когато чакам много на светофар или има някакво задръстване .
Иначе на климатик перката си е включена постоянно и температурата е 1-2 градуса под 90 .
- Golf6000
- Автомобил:
- Двигател:
ако е водната помпа мисля че трябва да протече ако проблема идва от нея дане би да не ти го е ообезвъздушил като ти е сменял термустата и да има въздух някъде по системата
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Системата само се обездушава 

-
- Автомобил:
- Двигател:
ремъка е пистов 94г 1.9 ТДИ 1Z мотор за сега мислим че е от водната помпа защото горният маркуч който влиза в радиатора е топъл-загрява а долният който влиза в помпата е студен също така и радиатора е студен а ако работеше водната помпа 2та маркуча според мен цяха да са топли също така и радиатора да циркулира водата?
ПП. голфа е без климатик
ПП. голфа е без климатик
- stangero
- Автомобил:
- Двигател:
тоя "навиа термостат "каква марка е ??? защо го елиминирате като проблем
Виж си малкя мъркуч, който влиза в разшерителния съд и е за обезвъздошаване, дали охладителната течност циркулира през него. Имал съм такъв случай, беше запушен и не можеше да се обезвъздоши. Задръства се с ражди когато се кара на вода. Поздрави и успех.
Върни се в “Дизелови агрегати”