Явно наистина съм се филмирал малко...

Предишната ми кола беше 115кс. и съм свикнал с разход максимум 5.5.
Гледах и заводски данни за разход в auto data, там и дават 4.8-5.5 извънградско което ми е пределно ясно че за кола на 10год. няма как да стане. За моментния разход да не говорим, него направо ме е страх да го гледам

Ако е на равно си държи между 4-6л/100 но малко баирче да има, и скача на 9 и повече. Но явно ще трябва да се примиря с този разход. Или да обмисля вариант за чип с цел сваляне на разхода.
Днес стана и нещо ново. Както карах по път за работа, и на околовръстното ми светна лампата за DPF филтъра. Пирво изписа "Diesel Particuler." и после втори надпис "Filter Construct" Веднага закарах колата до един приятел механик. И след като му обясних какво е станало се качи и запали, но лампичката не светна

Закачихме я на компютър но и там нямаше никаква грешка. Той ми каза че просто е влязла в режим на почистване на филтъра, и било нормално да гори малко повече така. Защото част от нафтата влиза във филтъра да изгори нагарите и саждите. Но ако колата не завърши процеса поради редица причини(малко каране, малко обороти, ниска скорост и т.н.) ще продължава да си вкарва гориво. Затова ще я покарам 30-40мин по магистралата и ще се надявам да падне малко тоя разход като се изчисти DPF-а