Проблем с турбо! Въпрос?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Проблем с турбо! Въпрос?

Мнениеот rocky » Съб 06 авг 2011 11:39

Здравейте, пробема е че майстори с определиха турбината като счупена от външно тяло. Това външно тяло е дошло от кутията на въздушния филтър! :shock Въпроса е възможен и е такъв сценарии? Мотора е AHF на Октавия.
PS Преди 6 месеца същите майстори сваляха и почистваха турбината.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с турбо! Въпрос?

Мнениеот Stivi » Съб 06 авг 2011 13:05

Ами щом така са ти казали и да не е така трудно ще го докажеш ! В смисъл ако се съмняваш че те нещо са я прецакали при почистването и сега излизат с номер за "външно тяло" едва ли ще можеш да ги убедиш че те са виновни,иначе ако кутията на филтъра /особено горната част/ е здрава,филтъра ти не е от тензух и маркучите са здраво стегнати варианта от там да дойде нещо което да строши лопатките е нищожен !

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 06 авг 2011 13:07

Освен прахоляк и много ситни камъчета друго не виждам какво може да влезе.След филтъра ти е дебитомера, а на него има много ситна мрежа през която не може да влезе кой да е.

Потребителски аватар
blaze
Автомобил: Кораб Майка
Двигател: AHF BAU

Мнениеот blaze » Съб 06 авг 2011 13:29

Аз много искам да чуя отговора на "майсторите" като ги питаш : От къде е дошло това външно тяло?
Защо мислят така? Какво точно е прецакано? И да ти покажат това "тяло" защото нещо, което може да влезе и да прееб** турбото- НЯМА от къде да излезе!

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Съб 06 авг 2011 19:16

всъщност колата не моя, а на приятел. Версията е такава че е влезнало нещо и сега ще се рециклира... На мен лично ми стана мн смешно и странно и затова решех да споделя с вас за да чуя мненията ви :drunk

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Съб 06 авг 2011 20:49

rocky написа:всъщност колата не моя, а на приятел. Версията е такава че е влезнало нещо и сега ще се рециклира... На мен лично ми стана мн смешно и странно и затова решех да споделя с вас за да чуя мненията ви :drunk

Да бяга далеч от тия майстори :shock

Потребителски аватар
blaze

Мнениеот blaze » Нед 07 авг 2011 8:39

Е**** цървулите, я ги кажи де, спомени ги "майсторите" ?! :lol:

Аз без факти и доказателства трудно ще им дам да бъркат в бъбреците на колата ми :beat_butt2 На думи може и муха да е влезнала и с бухалка да го е потрошила :D

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Нед 07 авг 2011 12:35

Колеги пълен цирк с тази кола :lol: приятелчето го е фанал за ушите тоя дето е чистил турбото и го е завел при новия му монтиор който сваля турбината за да я чисти пак... Първия си признал че не го е свалял щото било много сложно, а само е напоил WD и раздвижил лостчето на акуатора!!! :shock А иначе такската за ремонта е "почистване на турбо". Следват едни псувни и т.н. Този дето сваля турбото сега не разбира от турбини и го праща при един от Разлог. Този в Разлог отворил турбинката ии проблема е в перката била изкривена или счупена нещо подобно. Сега ще я оправя!
Извинявам се че така обяснявам (този, онзи, третия, петия...) но съм далеко от случката! mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
blaze

Мнениеот blaze » Нед 07 авг 2011 13:11

:lol: :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2
лошо момчеееееее.... нищо, разказвай, все пак е интересна случка за едно турбо!
1 час работа - 10гайки и 5 скоби и може да си го гледаш цялото турбо от 2см, ама мързел ли ги мори , некадърност ли.... замислям се да си направя един сервиз еб*** щом такива пущиняци се пишат "майстори" :talk:

Върни се в “Дизелови агрегати”