Проблем с лампата на маслото 1.9тд голф3- решен

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Проблем с лампата на маслото 1.9тд голф3- решен

Мнениеот vladobo » Пон 18 юли 2011 19:01

Проблема е следния. В събота премигна и помислих че е малко , на първата бензиностанция купих и долях 1 литър. Обаче днес пак премигна, не проверих пръчката щото имах важна работа а пак купих и долях малко. е от тук почна проблема. Продължих да карам и забелязах че преди лампата на маслото да започне да премигва първо светка тая за акумулатора за 4-5 секунди (слабо свети) и веднага след като спре започва тая на маслото да премигва. Не свети постоянно а гасне и светка с еднакво темпо (като мигач). Масло незнам кога е сменявано а също и филтър. Сега купих но се чудя дали да ги сменявам ако се окаже че е помпата или нещо заради което трябва да се отваря двигателя или да ги сменя и да видя дали пак ще даде проблем. Питах по сервизи но никои неможа да каже какво е. Възможно ли е филтъра да се е мн задръстил и да създава ядове датчика дето е над филтъра, но ако е тои как да деиства на лампата на акумулатора че да светка и тя?

Последна промяна от vladobo на Чет 11 авг 2011 18:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Shanovec
Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
Двигател: AEX 1997 AKL 1999

Re: Проблем с лампата на маслото 1.9тд голф3

Мнениеот Shanovec » Пон 18 юли 2011 20:43

и на мене така ми присветваше лампата за маслото. ама като използвах спирачката. а и наближаваха 10000 км. смених маслото и се оправи. а за това кога е сменяно маслото - това зависи от теб. има нещо като неписано правило като вземеш кола да и смениш масла, филтри и т.н. , не задруго, а за да ти е мирна главата. че не се знае какъв е бил предишния собственик :horror: .

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пон 18 юли 2011 20:54

То е така ама колата я взех почти от камиона за вторични. и имаше много други неща дето трябваше да оправя за да тръгне въобше а парите за съйаление ги изкарвам с много пот и все не остава и така го отлагах до днес. днес купих и ще го сменя заедно с филтъра но немога да си обясня зашо на пръчката показва че има а лампата присветва като преди това светка тая за акумулатора :banghead: . някакви идеи?

Потребителски аватар
ticho0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ticho0 » Пон 18 юли 2011 21:52

аз съм с такъв проблем казаха ми че е от кабелите на колата след като я измия спира за 1 2 дена докато изсъхне и пак почва да мига

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Пон 18 юли 2011 21:57

колега насочи се към динамото, ето тук има писано по въпроса viewtopic.php?f=24&t=207915&hilit=%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE+%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%BE

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Нед 24 юли 2011 19:08

Смених филтъра и маслото с Арал 15Х40 тд и спря да мига. Като вървене е все тая , няма значение 10 или 15х40. Купих и 2 нови маслени датчика (на филтъра и на главата) . Не съм мн сигурен само дали ще станат , зашото на моите няма никакви числа а на новите има. Купих ги по цвят (единия сив другия кафяв) по съвет на продавач на Симеон , но все пак се чудя дали да ги слагам защото все пак са от Симеон и като не отговарят по данни се чудя дали продавача не ме врътна нешо че става по цвят. Моля ако някои е сменявал по цвят да каже да ги слагам или не. А и ако има оше някъде някои датчик моля кажете къде се намира за да го взема и него че аз само тези 2 намерих.

The idiot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The idiot » Вто 26 юли 2011 23:49

цвета е за налягането. (незнам обаче от симеон какво продават) Синьо- по спомен е 0.15- 0.35 бара кафяво 0.25- 0.45 такива са за главата, а долу на филтъра са 1.6-2.0 бара по спомен бял или сив. Попринцип това за abl и 1х мотора на т4 който е доста идентичен с ааz.

В междувпрочем имам същия проблем, с ново масло, филтър и добро налягане. ( при филтъра 1.6-1.8 на празни обороти ~5 бара с пълна газ и ~0.5-1.8 на главата) мери се на 2000 но нямам оборотомер. Мисля, че е в норми. СМених и нови датчици (сложих син вместо кафяв на главата, но налягането е сходно, на филтъра при мен е бял и намерих) и пак мига. Явно е проблема в алтернатора както пише в темата от линка отгоре, защото четох и в чужди форуми за този проблем,но кабелите и буксата са ми ок? Като откача буксата с двата кабела спира да свети. Но така не свети и лампата за акумулатора. За сега карам така :banghead: побърка ме, защото при мен има и пищялка.

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пон 01 авг 2011 20:34

И така колеги проблема днес се задълбочи. Пътувах от Видин за София и лампата на акумулатора започна да свети слабо на ниски обороти. Спрях изчистих всички букси на алтернатора но нищо. Карах я само в обороти (над 2000) и нямаше проблем с спряна музика и огасени светлини. Обаче в тунелите няма как без фарове - пуснах ги и лампата спря да сфети без значение от оборотите. Пак ги огасих и пак почна. Сега пред блока неиска да завърти стартера а само се чува едно 'цък' и толкова. Преди пак ми го правеше това когато е топло времето но при втория път на завъртане на ключа - пали , а сега не. По въпроса с лампата на маслото- смених датчици ,масло, филтри и все си мига. Ако имате идея какво е моля помощ или номера на някои свестен ел техник от София .

brano_8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brano_8 » Пон 01 авг 2011 23:33

И моита светкаше от време на време на време смених маслото никакъв ефект после почна по често са светка и да се пуска и зумера... и оня ден я отварям да сменя гумичките щото слушах какви ли не разбирачи.и свалям главата тя спукана... ама мисалта ми беше да си обърнеш по сериозно внимание на колата докато е у време аз мойта не и обърнах когато трябваше и сега ще сменям всичко наред търся си глава за 1.6 гтд sb мотора ако някой има такава да пише

Потребителски аватар
ZEDYCUS
Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
Двигател: AUY 2001
Контакти:

Мнениеот ZEDYCUS » Сря 03 авг 2011 20:18

vladobo
Ново мнение Заглавие: Re: Проблем с лампата на маслото 1.9тд голф3

Колега, прегледай си генератора дали зарежда. В понеделник го смених и аз, симптомите бяха подобни на твоите-светеха лампа за масло и акумулатор , с добавка неработещ оборотомер че съм с дизел.
Поздрави.
Моя проблем- viewtopic.php?f=24&t=278982

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Сря 03 авг 2011 20:26

Смених буксите на алтернатора+ четки и реле+ лагери. Зачистих всички букси (даже се престарах и изчистих и тая на стартера и акумулатора + масата ма двг), Разглобих таблото и зачистих и там буксите (в един сервиз ми казаха че "това им е проблема на тея голфчета без обортомер". Смених датчици (на фолтъра и на главата), масло, филтър. И не спира да мига. Сега почвам с помпата , зашото не намерих къде да отида да я закачат да видят помпата дали създава налягане. Страх ме е да карам така да не скапя двг а 2 дни ми писна от градския транспорт.

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Чет 11 авг 2011 18:44

Днес ходих при един познат и маи решихме проблема. Замерихме колко зарежда динамото и се оказа че не е както трябва(не бях в този момент там и невидях точно колко показва, но казаха че работело половината :horror: ). Разглобихме динамото и се оказа че при смяната на лагерите и четките не са запоени хубаво крачетата (там с едни кабелчета и едни дивотиики , незнам точно как се казват но са към 5-6 и се виждат като се свали пластмасовата капачка). Запойха ми ги (20лв) , тествахме го и всичко беше наред. Сложихме го на колата и лампата на маслото не светна :bowdown . Изчаках да загрее пусках музика , парно ,фарове, макс натоварване на динамото и нищо , всичко си е ок. Сляд това минах по лош път (горе долу като в Враца ,че там светна лампата и всичко си беше наред). Покарах днес доста и несветна нито веднъж а когато дам на контакт си свети(не е изгоряла). Благодаря на всички за мненията и помоща.

Върни се в “Дизелови агрегати”