Мотор AWX, 1.9TDI, PD, Пасат б5,5

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
CARDI
Автомобил:
Двигател:

Мотор AWX, 1.9TDI, PD, Пасат б5,5

Мнениеот CARDI » Пон 08 авг 2011 14:11

От известно време си задавам въпроса: "Не мога ли да изтеглям старото масло от двигателя, през тръбичката на щеката за мерене на маслото, когато го сменям?"
Задавам си този въпрос, защото всеки път, като свалям долната кора, все някоя щипка се чупи. Знам, че в някои сервизи имат такива машини и могат да го сменят така. Попитах на 2-3 места, където сменят масла - казаха, че на този мотор не се изтегля през щеката, защото в картера остава 600 гр.масло, което не може да засмуче сондата, и пак трябва да се сваля кората, и се отвива пробката. Така, че е безмислено.
Вярно ли е това, не мога ли по някакъв начин да си спестя свалянето на кората всеки път, при смяна на масло?

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Re: Мотор AWX, 1.9TDI, PD, Пасат б5,5

Мнениеот K » Пон 08 авг 2011 16:56

Сменяха ми маслото веднъж по тоя начин, всичко си се изтегли. Ако пък чак толкова има разлика между AWX и AFV и да не може...

А, и една такава машина едва ли струва 50лв. Ходи си в сервиз, иначе бая смени трябва да направиш докато я избиеш.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пон 08 авг 2011 17:35

Аз като купих колата и веднага сам си смених маслото и филтъра.Но на кората имаше дупка при пробката,мислех,че така е фабрично mhihi .Та кора не съм свалял.После си сложих една медна ламаринка на дупката с 6 видии и сега само тях развивам.
Надали ще си срежеш кората,но аз съм поставен пред свършен факт.Иначе си е улеснение,защото първо се сваля задната кора и след това предната.

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Пон 08 авг 2011 18:02

Може.По сервизите има такива машини.

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Пон 08 авг 2011 22:46

Теглил съм много пъти през щеката и си го смуче всичкото.Но номера е да е загряла много добре колата,за да е рядко маслото.И да отвиеш капачката на филтъра,да се стече маслото от там в картера. Ако е студена има си чакаш бая време и ще остане масло в картера.Загравяш хубаво и тогава се дърпа,студена ли е няма смисъл да почваш.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 09 авг 2011 16:01

най-добре е собственоръчно с помпа като тези http://www.carolina-edc.com/extractr.html но не ми е известно да ги внасят и продават за да има хляб за автосервизите

Върни се в “Дизелови агрегати”