Горд съм да се присъединя към фашата общност, като млад собственик на Венто 1.9ТД, 75к. На 19 години съм и това ми е първата кола , която закупих преди 1 месец

Имам няколко въпроса, към Вас- по- опитните, като се надявам да не ви досаждам много и моля да ме извините, защото съм все още непросветен за 90% от тънкостите.
Така- както казах , закупих колата преди 1 месец. Вентото е 93-та година, като когато я купих беше точно на 250 000км. (Вече е на около 2000 повече

Веднага, след като я взех, смених маслото , с трите филтъра- маслен, въздушен и горивен. Ходя при "мой" майстор и му имам доверие. Сложих 4.5л. масло - Кастрол , полу-синтетика. Смених още ангренажен ремък , пистов ремък и ролката на ангренажния ремък , като закупих и един преден ляв маншон, защото стария беше скъсан. Също така смених и гарнитура на преден капак , защото хвърляше масло. Дотък - ДОБРЕ.
Но имам някои проблеми , които се надявам да разрешя с ваша помощ :
1. Когато колата е на свободен ход , се чувя доста странен шум , като тракане. Майсторът каза ,че е от обтегача и трябва да се смени , защото първата версия беше , че ангренажният ремък идва по-дълъг и затова шуми и се тресе така. (Когато подам газ, всичко се оправя , но все пак е неприятно ). Наистина ли е от обтегача или може да е нещо по-сериозно.
2. Докато карам на паваж , отзад в дясно ми се чува страшно тракане - мисля, че е амортисъора, но предполагам , може да е и лагер, или греша ?

3. Когато закупувах колата, момчето, от което я купих каза, че климатика има проблем - като се пълни с фреон издиша от някъде и не може да се напълни. Казаха ми , че е от радиатора, но и представа си нямам какво да правя с този проблем

4. Колеги , аз лично не я напъвам никак , сменям като Попче на 1800 оборота , преди да ми се включи турбината, за да не ми гълта , и извънградско карам винаги на 90. Така ли е най- икономично да я тикам ?

5. Нещо относно добавките? Наскоро ми казаха, че добавката на кастрол за ТД била много добра и се чудя дали да не я пробвам , да видя зак'во става дума ?
Като цяло е това, по-нататък като се натъкна на нещо странно , отново ще се допитам до Вас. Надявам се, че не съм ви досадил

Леко и безаварийно каране. Благодаря много !