Вибрации при 1200 1800 оборота - идея

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
ivanyosifov
Автомобил:
Двигател:

Вибрации при 1200 1800 оборота - идея

Мнениеот ivanyosifov » Вто 23 авг 2011 22:33

Здравейте на всички! Прочетох доста по темата във форума и точно се бях примирил така да си карам колата ( пасат б 5.5 1.9 131к) когато днес отново изнервен от досадната вибрация отворих капака и пак почнах да натискам пластмасите и с най - голямо учудване установих че вибрацията изчезва когато натисна върху декоративната пластмаса над дебитомера и въздушния филтър. След като я махнах и разместих целия филтър и дебитомера всичко изчезна. Незнам дали става въпрос за същите вибрации както при много от вас но се чува все едно трака пластмаса от към жабката доста досадно. И когато колата е под напрежение т.е. изкачвам вибрацията се усилва. Дотук всичко добре но когато завих всички болчета и пробвах отново вибрацията си беше там. Трябва да намеря начин да притисна цялата кутия на дебитомера надолу. Естествено докато опитвах да направя всичко това има един болт който излиза от калника и дъжи всички пластмаси описани по горе аз го пренатегнах и скъсах, и сега трябва да търся друго решение. Надявам се да съм бил полезен с казаното и нека ако някой успее да се отърве от този тип вибрации да каже точно как го е направил аз продължавам от утре да се боря отново. Искам да кажа още че съм много благодарен на всички във форума защото успях да оправя доста неща по колата благодарение на хората пишещи тук.

ivanyosifov
Автомобил:
Двигател:

Re: Вибрации при 1200 1800 оборота - идея

Мнениеот ivanyosifov » Чет 25 авг 2011 12:42

Проблемът е решен след смяна на тампона на болта който влиза в калника и държи цялата пластмасова кутия на въздушния филтър. Няма ги вибрациите и в купето е доста по комфортно!!!

Върни се в “Дизелови агрегати”