Загряване на Шаран 1.9 тди 115 к.с

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
reistar
Автомобил:
Двигател:

Загряване на Шаран 1.9 тди 115 к.с

Мнениеот reistar » Пет 02 сеп 2011 22:13

колеги моля за съвет ,колата почна да хвърля вода от казанчето и да загрява ,свалих главата с надеждата че е гарнитура но не ,закарах главата да я надуят за евентоално спукване и от там не е кривината и беше едва една десета ,та въпросат ми е възможно ли е да е спукан блок като се има предвид че целиндрите са перфектни (нямат ръб) или измито бутало маслото е чисто.Също дали от някаде във водната система могат да проникнат газове от целиндрите .Водната помпа също е наред термостата и радятора не мисля че е от тях.Всякакви мнения и предложения ще са ми от полза :(

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Re: ЗАГРЯВАНЕ на шаран 1.9 тди 115 к.с

Мнениеот mccoy » Пет 02 сеп 2011 22:46

защо си сигурен че не е термостата или радиатора

имаше преди време тема в която един беше отварял двигателя 2 пъти ,а накрая се оказа повредена капачка на разширителното казанче

reistar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reistar » Пет 02 сеп 2011 23:03

:( аз маи наи напред разглобявам а после питам ,тъи като главата вече е свалена ще и се направи профилактика гумички и препасване на клапани ,но преди да я сложа трябва да елиминирам всички други възможни пречини ,от капачкат не съм се сетил да не задържа налягане клапана и от там да хвърля водата и евентоално да загрява ,ще я тествам на друг автомобил :да: други идеи

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Съб 03 сеп 2011 7:29

водната помпа дали има перка?термостат дали отваря,перките включват ли, въртят ли в правилната посока?

Върни се в “Дизелови агрегати”