вибрации при загрял мотор пасат б5,5 131 avf

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
k_borisow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

вибрации при загрял мотор пасат б5,5 131 avf

Мнениеот k_borisow » Вто 30 авг 2011 22:38

Здравейте, дойде време и аз да търся мнение и помощ. Търси във форума, но ненамерих никой с моя проблем. Проблема ми е следния, при студена кола всичко е ок, но като загрее на около 85 градуса( по термометъра на таблото )започват доста неприятни вибрации когато колата е на място или се движи много бавно (10-15 км/ч) по инерция. Сипвах добавка на лики моли мисля че беше нещо спулинг или подобно -без резултат, смених масло и всички филтри - без резултат. Закачах я на ваг ком и там единственото което беше притеснително е че температурата на нафтата е малко висока ( 97гр.). Прави го с и без влкючен климатик, но когато времето е по хладно като че вибрациите са по слаби.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: вибрации при загрял мотор пасат б5,5 131 avf

Мнениеот hooligan_sk » Сря 31 авг 2011 10:21

Имаш предвид че работи по-грубо или нещо друго?

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Сря 31 авг 2011 10:31

Имам подобен проблем. Когато е студена е ок. Загрее ли обаче и спра в задръстване примерно и усещам леки вибрации, седалката ми се тресе. Но не винаги се усеща.

Ваг-кома не отчита нищо ненормално.Казаха, че може да е меката връзка, или дюзи евентуално.
Бай Илия ме попритесни по едно време, като каза че 131/150 коньовите ТДИ-та ядат валове и неговите симптоми преди да му "роди" колата са били същите. Затова карам и гледам да не го мисля толкова.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Сря 31 авг 2011 10:50

Да не се окаже тампони на мотора.Ако са се поизносили симптомите са същите на студен мотор добре на топъл омекват и предават вибрациите ...

Върни се в “Дизелови агрегати”