Колеги при Опел Астра Н има доста дизели и искам съвет кой е
по читав и здрав защото получавам доста разнопосочни мнения и не става ясно какви са разликите м/у тези двг.
Ако някой има подобна да драсне дали има и сериозна разлика в обслужването.
Z17DTL 1.7 16V 80hp
Z17DTH 1.7 16V 101hp F23WR
Z17DTJ 1.7 16V 110hp M32WR
Z17DTR 1.7 16V 125hp M32WR
Z19DTL 1.9 8V 101hp M32WR
Z19DT 1.9 8V 120hp
Z19DTJ 1.9 16V 120hp

Дизел - CDTI съвет и разлики
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Дизел - CDTI съвет и разлики
имам наблюдения над 1.7 16v 101 мотора е исузо за градско е доста приятен за каране с къси скорости поема добре в ниските обороти но като цяло е доста спънат в сравнение 1.9 tdi 90кс няма силно изразеното изтегляне като при тди гори доста около 7 градско без климатик
-
- Автомобил:
- Двигател:
tdi fen написа:имам наблюдения над 1.7 16v 101 мотора е исузо за градско е доста приятен за каране с къси скорости поема добре в ниските обороти но като цяло е доста спънат в сравнение 1.9 tdi 90кс няма силно изразеното изтегляне като при тди гори доста около 7 градско без климатик
Абе все Опел-дизел няма добър вариянт според мен. Имах Астра G със стария мотор 101 коня наистина TDI е доста по-пъргав и икономичен мотор, доста лакома беше среден разход около 6.5 - 7. От по-новите комън рейл нямам чак такива впечатления, но имам приятелка, която работи в представителството на Опел и съм правил тест драйвчета и мисля, че определено информацията за конските сили не отговаря на истината. То от по-новите дизели на която и марка да вземеш... ама поне да е марка доказала се от преди с добри дизели. Опел определено бяха най-зле още от преди.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Новите дизели на Опел са от... Фиат 

-
- Автомобил:
- Двигател:
най-новите не са,само 1,9цдти са на фиат,1,7 цдти са си тяхни,уж най-нова разработка.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
viewtopic.php?t=270213
Колега, бих те посъветвал да гледаш добре като искаш точно такава кола.Оказа се ,че доста Опели имат тоя проблем, а той определено не е маловажен.1.7 си е Опел. 1.3 и 1.9 са Фиат. Шефката ми караше служебна Астра 1.9 120кс и съм я карал.Не знам за поддръжка как е, но като вървеж е самолет. Със 6 скорости беше.Ама все пак Опел с двигател на Фиат
Колега, бих те посъветвал да гледаш добре като искаш точно такава кола.Оказа се ,че доста Опели имат тоя проблем, а той определено не е маловажен.1.7 си е Опел. 1.3 и 1.9 са Фиат. Шефката ми караше служебна Астра 1.9 120кс и съм я карал.Не знам за поддръжка как е, но като вървеж е самолет. Със 6 скорости беше.Ама все пак Опел с двигател на Фиат

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
110afn написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=270213

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
на този които имам наблюдения също лампата за маслото му гаснеше няколко секунди след като запали
п.п колега с 1.9CDTI 120кс имаше проблем с егр клапана и трябваше да го подмени с нов бяха му казали че е често срещан дефект
п.п колега с 1.9CDTI 120кс имаше проблем с егр клапана и трябваше да го подмени с нов бяха му казали че е често срещан дефект
-
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Новите дизели на Опел са от... Фиат
Вярно е, ама и те не са много цвете за мирисане. JTD са от първите серийно монтирани комън-рейли в света обаче и те са сред първенците по лакомия.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ще е опел бензин да е 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Stivi написа:Ако ще е опел бензин да е
Като теглиш чертата за Опел е така

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Аа, Хлопел имаме служебен бензин - Е няма такава ламя . Т.е - No tnks
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
StS написа:Аа, Хлопел имаме служебен бензин - Е няма такава ламя . Т.е - No tnks
Да ама дизелите им не са най най. Мога да кажа че 1,9 120кс наистина върви много хубаво и от 0км до 150 000км не е имал нито 1 проблем този който имам предвид. Ноооо... много хора са изпищяли от друга страна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:StS написа:Аа, Хлопел имаме служебен бензин - Е няма такава ламя . Т.е - No tnks
Да ама дизелите им не са най най. Мога да кажа че 1,9 120кс наистина върви много хубаво и от 0км до 150 000км не е имал нито 1 проблем този който имам предвид. Ноооо... много хора са изпищяли от друга страна.
Колега така е хората пищят и VW ,AUDI,SEAT,BMW и с останалите марки. Всичко е на късмет и на това кой как е карал колата.
Братовчед ми е с Голф 4 2002г 1,9 101 коня(такси и е препищял от ремонти -по километраж е на около 550-600 000 км сигурно вече).
Един приятел с вектра Б 2000DTH 101 коня 1999 година по километраж до преди 2 седмици беше на 997 000 км При него е от 131 000км както свички нов внос и за 866 000 км са сменени два дебитомера,2или 3 скоростни кутии(не съм много сигурен,но мисля че са две) и другуто е тампони на заден мост и повече биалети,защото каза че те не издържали много. И като цяло специално за два пъти изминати повече километри има три пъти по малко ремонти Опела в сравнение с Голфа.
Извинявам се на колегите ,но тук както и във всеки форум всеки си Хвали марката,но по някога не е така.
Преди голафа имах 3 фиата и съм им навъртял общо около 600 000км ,а на голфа ми за горе долу година има не повече от 58 000км ии съм дал пари за ремонти и консумативи колкото за бравото преди това,което го карах 3 години и съм му врътнал 300 000км ,но явно предишния собственик на едната е обръщал повече внимание на колата си отколкото на другата.
п.п. Май се поолях малко с писането

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Zinoto написа:stefan4o написа:Новите дизели на Опел са от... Фиат
Вярно е, ама и те не са много цвете за мирисане. JTD са от първите серийно монтирани комън-рейли в света обаче и те са сред първенците по лакомия.
Надявам се знаеш, че Фиат Груп първи откриха топлата вода с комън-рейл. Тогава (1998) по всички автомобилни издания и преса се шумеше много около това. Към момента комън-рейл технологията им може да е вече 4 поколение и да е по-добра в отношение разход на гориво. Понеже имам приятел с Фиат Стило и по това, което съм виждал на борда и той е засичал пълно-пълно смея да кажа, че гори колкото ТДИ-тата на ФВ т.е. не мисля, че е с по-висок разход, а думата "лаком" изобщо няма място при тоя двигател. Доколкото знам е второ поколение КР Мултиджет май го наричаха ако не бъркам.
Върни се в “Дизелови агрегати”