Оборотите играят AEF
-
- Автомобил:
- Двигател:
Оборотите играят AEF
Здравейте.Имам Поло 1.9 D-AEF.Колата не е карана 7 месеца.Започнах отново да я карам от около 2 седмици.Тези дни ми направи впечатление че не държи постоянни обороти.Независимо дали на празен ход или в движение. Най се усеща на празен ход.Обортомера играе от 1000 до 1200 оборота че и повече.Естествено колата е загряла.В движение се усеща едно леко хълцане на моменти.Разбира се както почти всяко Поло от този модел и моето си е с високи обороти на ПХ.Днес покарах малко на 3000 оборота да го поиздухам малко.Резултат не се усеща.И само да добавя - преди време имах проблем с топлото палене.Смених няколко датчика който се оказваха ментаци,докато акумулатора не сдаде багажа.Купих нов ,върнах стария датчик и проблема с топлото палене се реши.Казах си че най-вероятно това е било.Та въпросът ми е дали въпросният датчик въпреки всичко се е скапал и ми влияе на работата на двигателя.Естествено ще приема всяка идея от ваша страна,че не ми се ходи по майстори,че ще вземат да ми сменят половината чарколяци под предния капак докато разберат какво е. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Оборотите играят AEF
Е аз да се смила и да споделя мнение,виж първо маркучетата на AGR датчиците дали не дишат от някъде,сега това дето излиза от авансатора и отива горе в датчика също ,може да има дупчица някъде по него ,при мен се беше стопило по пътя и дишаше.После,ви филтъра -горивния да не взема въздух от клапана ,ако там има много въздух го смени с обикновен ,без клапан,и отвори резервоара и почисти кошницата,лесно става,там със сигурност ще извадиш много мизерии,които ти запушват пътищата и не върви гориво нормално .Е за това се сещам сега ,поне ще ти е без пари проверката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Започнах да зареждам на Ромпетрол и проблема изчезна.Благодаря на ,,хилядите" които се отзоваха.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сега да си потроша и аз пръстите от писане, проблема не е отшумял а е временно в затипие. Мойто Поло има същия проблем, и последния бисер който чух е че трябва да я оставя да ми изчистят грешките от компа на колата(без коментар). Първо както казваш играеха оборотите, после леко почна да претриса в движение и до сега си е така без значение дали е топла или студена. Та започвам да се чудя дали нещо помпата не пуска нафта когато трябва или имам запушена дюза-разпръсквач.
Чакам мнения и аз като колегата, и най-вече от него дали не се е задълбочил.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
grishitu написа:Сега да си потроша и аз пръстите от писане, проблема не е отшумял а е временно в затипие. Мойто Поло има същия проблем, и последния бисер който чух е че трябва да я оставя да ми изчистят грешките от компа на колата(без коментар). Първо както казваш играеха оборотите, после леко почна да претриса в движение и до сега си е така без значение дали е топла или студена. Та започвам да се чудя дали нещо помпата не пуска нафта когато трябва или имам запушена дюза-разпръсквач.
като запалиш сутрин има ли пушеци с мирис на сурова нафта ? пали ли лесно студена/топла ? държи ли обороти на празен ход ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата пали добре и топла и студена.При движение не претриса.Когато запаля сутрин не пуши и не мирише на сурова нафта.Всъщност откакто я имам (около 3 години)никога не е пушила.Да добавя че почистих горивния филтър,и както споменах вече смених мястото от където зареждам.Надявам се че с това проблема е решен,а не както писа колегата,временно оправяне преди нещо по сериозно. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Сега като разсъждавам върху нещата се сещам че проблема се яви, след като добавих малко масло в нафтата.Естествено с идеята за по-добро смазване на ГНП-то,и като казвам малко имам впредвид найстина малко.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма пушаци, студения старт е от четвърт като вартбург, като загрее малко трудно пали понякога но рядко. Оборотите главно зимно време играята докато стигне работна температура и по точно не се вижда стрелката да се мести а самото бръмчене на двигателя не е равномерно а на тласаци. Утре ще ходя до Плевен и ще пробвам с откачен маркуч за вакуум на ЕГР. А да не говорим, че от няколко дена забива като Москвич.
P.S.
Вече има развитие, прехода мина много добре, дали е от това че откачих този маркуч за вакуум или от добавката за 5,60 лв. която налях в резервоара за отпушване на дюзите. Колата дори и с климатик си върви и като, че ли стана по тиха на ниски и на високи обороти. Преди грухтеше като като заклано прасе с климатик на високи обороти, а за разхода към края на месеца ще видим как е.
P.S.
Вече има развитие, прехода мина много добре, дали е от това че откачих този маркуч за вакуум или от добавката за 5,60 лв. която налях в резервоара за отпушване на дюзите. Колата дори и с климатик си върви и като, че ли стана по тиха на ниски и на високи обороти. Преди грухтеше като като заклано прасе с климатик на високи обороти, а за разхода към края на месеца ще видим как е.
Върни се в “Дизелови агрегати”