Смяна на мотор?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
KARMANN
Автомобил:
Двигател:

Смяна на мотор?

Мнениеот KARMANN » Пон 09 окт 2006 23:10

Преди около месец си купих Голф 1 Кабрио,хидравлика на волана,разни други глезотии-голям кеф,обаче мотора му е 1.8 пълна инжекция,сложих му газ,обаче си лапа гориво и това си е-няма начин,а преди този Голф карах 1,6 ГТД и може да се сетите колко ми е тъжно на бензиностанцията сега :( .Въпроса ми дали може да сложа 1,6 ТД двигател ама от Ауди 80 1986г. Гледах го днес ама виждам,че разположението е друго(при едната кола напречно,при другата надлъжно)други въпроси които възникват са дали ще може да си остане хидравликата на волана и в КАТ дали ще има проблем,ТД-то си има документи.

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Смяна на мотор?

Мнениеот tatenceto » Вто 10 окт 2006 8:05

KARMANN написа:Преди около месец си купих Голф 1 Кабрио,хидравлика на волана,разни други глезотии-голям кеф,обаче мотора му е 1.8 пълна инжекция,сложих му газ,обаче си лапа гориво и това си е-няма начин,а преди този Голф карах 1,6 ГТД и може да се сетите колко ми е тъжно на бензиностанцията сега :( .Въпроса ми дали може да сложа 1,6 ТД двигател ама от Ауди 80 1986г. Гледах го днес ама виждам,че разположението е друго(при едната кола напречно,при другата надлъжно)други въпроси които възникват са дали ще може да си остане хидравликата на волана и в КАТ дали ще има проблем,ТД-то си има документи.
доста неща има да се сменят от единия на другия мотор от това че единия е напречен а другия не и преди КАТ се ходи на технотест а за хидравликата няма проблем

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 10 окт 2006 19:04

Ееее ето един човек дето си казва истината -минал от дизел на бенц. и сега му се реве на бензиностанцията /даже и с газ/ :wink: А иначе за смяна на двигателите ми се вижда доста сложна и тегава работа,по-добре направо смени колата или свиквай с разхода :wink:

Потребителски аватар
KARMANN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KARMANN » Вто 10 окт 2006 22:01

Колата ме кефи защото е доста здрава и запазена и ще мисля вариант да и сложа дизелов двигател, ще намеря някво ТД от Голф и го слагам,иначе с бензина не ме кефи,върви доста обаче като е студена работи на високи обороти,гори си добре,все нормални неща,но за човек който е карал 8 години дизел това е ужасяващо, вярно като я подкарам на дълго разхода на газ пада драстично-може би някъде дори под 8/100,но в града 11-12-13,да не говорим ако се кара студена,което често се случва,минавам 3-4 км,после престой и пак 3-4 км-в общи линии гадна работа,преди с дизела за 100 км приготвях 10 лв,сега с газ 15 лв.

Върни се в “Дизелови агрегати”