Смяна на мотор?
- KARMANN
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на мотор?
Преди около месец си купих Голф 1 Кабрио,хидравлика на волана,разни други глезотии-голям кеф,обаче мотора му е 1.8 пълна инжекция,сложих му газ,обаче си лапа гориво и това си е-няма начин,а преди този Голф карах 1,6 ГТД и може да се сетите колко ми е тъжно на бензиностанцията сега
.Въпроса ми дали може да сложа 1,6 ТД двигател ама от Ауди 80 1986г. Гледах го днес ама виждам,че разположението е друго(при едната кола напречно,при другата надлъжно)други въпроси които възникват са дали ще може да си остане хидравликата на волана и в КАТ дали ще има проблем,ТД-то си има документи.

- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Смяна на мотор?
доста неща има да се сменят от единия на другия мотор от това че единия е напречен а другия не и преди КАТ се ходи на технотест а за хидравликата няма проблемKARMANN написа:Преди около месец си купих Голф 1 Кабрио,хидравлика на волана,разни други глезотии-голям кеф,обаче мотора му е 1.8 пълна инжекция,сложих му газ,обаче си лапа гориво и това си е-няма начин,а преди този Голф карах 1,6 ГТД и може да се сетите колко ми е тъжно на бензиностанцията сега.Въпроса ми дали може да сложа 1,6 ТД двигател ама от Ауди 80 1986г. Гледах го днес ама виждам,че разположението е друго(при едната кола напречно,при другата надлъжно)други въпроси които възникват са дали ще може да си остане хидравликата на волана и в КАТ дали ще има проблем,ТД-то си има документи.
- KARMANN
- Автомобил:
- Двигател:
Колата ме кефи защото е доста здрава и запазена и ще мисля вариант да и сложа дизелов двигател, ще намеря някво ТД от Голф и го слагам,иначе с бензина не ме кефи,върви доста обаче като е студена работи на високи обороти,гори си добре,все нормални неща,но за човек който е карал 8 години дизел това е ужасяващо, вярно като я подкарам на дълго разхода на газ пада драстично-може би някъде дори под 8/100,но в града 11-12-13,да не говорим ако се кара студена,което често се случва,минавам 3-4 км,после престой и пак 3-4 км-в общи линии гадна работа,преди с дизела за 100 км приготвях 10 лв,сега с газ 15 лв.
Върни се в “Дизелови агрегати”