Пасат 5.5 комби 1.9 TDI 130 HP-губи по малко антифриз

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Marian-Biala
Автомобил:
Двигател:

Пасат 5.5 комби 1.9 TDI 130 HP-губи по малко антифриз

Мнениеот Marian-Biala » Вто 06 сеп 2011 12:48

Здравейте!
ОТ скоро карам Пасат 5.5. 1.9 ТДИ 130 коня,купен отвън.Беше с лек удар и сменени радиатори и части от охладителна система.
Скоро забелязах,че губи по малко антифриз(доливам не повече от 200 гр.)
Интересното е,че ге ги губи на градско,не на дълго-последното дълго каране-над 500 км без да загуби,а 10 км градско смъкна под минимума и ми светна на комп...
Не съм сигурен дали е глава или радиаторчето на парното-дайте съвет как да проверя.
Друг факт е,че сменях по идея на хора капачката на казанчето,но все още няма налягане при отваряне...
Дайте и други идеи
Мерси предварително

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Re: Пасат 5.5 комби 1.9 TDI 130 HP-губи по малко антифриз

Мнениеот ventotdi » Вто 06 сеп 2011 16:23

Проблема ти е интересен.Караш 500 км извън града и не губи ,а караш 10 км в града и свършва антифриза !? Колега щом нямаш налягане в казанчето и следователно са ти меки маркучите на охладителната система не се притеснявай за глава и гарнитура.Относно радиаторчето на парното,ако е спукано ще си губиш и извън града защото то е в малкия кръг.Мен ми се струва ,че имаш проблем с големия радиатор.Извън градско каране явно си караш само на малкия кръг и течността не загрява до или над 87 градуса за да отвори големия кръг.В града като отвори големия кръг още на втория светофар и при пукнато по големия радиатор ....течността напуска твоята охладителна система ;) mhihi

Върни се в “Дизелови агрегати”