Голф 4 TDI 90коня ALH и AGR Въпроси??
- Golf6000
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 4 TDI 90коня ALH и AGR Въпроси??
Въпроса ми е има ли разлика във пъргавината и вървенето кой знай колко голяма между ALH и AGR??? Повечето знаем че (1.9 90коня ALH)e със променлива геометрия на турбината и нека пишат в темата само тези които са карали и имат голф 4 ALH AGR!!!! Реших да пусна тази тема имаме AGR от скоро благодаря на всички които си споделят мненията и какво мислят 

Последна промяна от Golf6000 на Пон 24 окт 2011 19:19, променено общо 1 път.
- 90hp power
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 TDI 90коня ALH и AGR двигатели??
Аз съм с агр и съм доста доволен относно пъргавината. Но предполагам че няма да е чак такава голяма разликата с алх-то.макарче ще я има заради геометрията

- tishinio
- Автомобил:
- Двигател:
аз също съм с AGR мотор и съм страшно доволен .. не съм карал ALH ..и не знам каква ще е разликата ,но за тези 90 коня сам много доволен ,а разхода е супер 5,5-6/100 градско 4,5-5/100 извън града..
-
- Автомобил: VW PASSAT B5 5
- Двигател: AVF
аз съм с ALH мотор на ибиза 2001 г върви добре за 90 коня преди това имах голф 1Z и да ти кажа има си разлика в вървежа турбото се включва по бързо и мн по пъргава
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Турбото винаги си е "включено"
Но ALH е по-пъргав. Сравнен AGR-a с 1Z...AGR-a върви една идея по-малко 

- El_Genesis
- Автомобил: Toyota Avensis T25
- Двигател: VVTI 2006
Моя двигател е ALH и съм много доволен! Много добре си върви и ускорява приятно още от ниските обороти. Мисля е малко по-пъргав ALH отколкото AGR. Доста хора съм возил и са ми казвали, че за 90 коня си понавървява и то доста.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Карах скоро ALH и ми прилича много на моя AHF като вървене. Возили са ме в другите 90ки, определено ми се струват по-бавни. Предполагам че това идва точно от променливата геометрия 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе не е голяма разликата, но все пак има карал съм и двата вариянта (AGR само за проба на еднакви коли) на Ауди А3. Разхода на ALH e малко по-добър. Ако колата е предимно за градско каране по-добре AGR, ако ще върти повече от 50% километри извънградско по-добре ALH.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
на AGR турбото се развърта малко по-мудно защото няма променлива геометрия но пък липсват и проблемите с нея
- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
какви проблеми да има. при правилна експлоатация няма грижи - ако се кара пенсионерската се задръсва и се дават пари за чистене. ако се кара нормално няма как да има проблеми. просто повечето хора като си купят дизели не минават 2000об/мин и после дават пари по сервизите. Истинска икономия 

- wnaso
- Автомобил:
- Двигател:
"Реших да пусна тази тема имаме AGR от скоро"
Най вероятно очакваш отговор дали не си сгрешил при покупката ,но за целта се пита предварително.
Ето и още сухи данни:
AGR-90hp(4000)
ALH-90hp(3750)
Най вероятно очакваш отговор дали не си сгрешил при покупката ,но за целта се пита предварително.
Ето и още сухи данни:
AGR-90hp(4000)
ALH-90hp(3750)
-
- Автомобил:
- Двигател:
wnaso написа:"Реших да пусна тази тема имаме AGR от скоро"
Ето и още сухи данни:
AGR-90hp(4000)
ALH-90hp(3750)
Данните са точни, но не означава, че ALH при 4000 оборота е 100 коня примерно, но въпреки това върви повече и прави с около 5 км. в час по-висока максимална скорост. По книжка мисля, че 3 км. в час дават разликата.
- hooligan_sk
- Модератор
bai_ILIA написа:какви проблеми да има. при правилна експлоатация няма грижи - ако се кара пенсионерската се задръсва и се дават пари за чистене. ако се кара нормално няма как да има проблеми. просто повечето хора като си купят дизели не минават 2000об/мин и после дават пари по сервизите. Истинска икономия
Ами аз си мисля че няма никаъв проблем с променливата геометрия и оригиналния софтуер за ръчни скорости. Вече карам така с нов Н75 и нов актуатор. Ще изчакам да мине повече време, но ми се струва че успява да се самопочиства добре

- Golf6000
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички които са си изказали мнението по въпроса днеска взехме голфа бяхме го капарирари, от София нов внос 99година 1.9 TDI 90коня AGR е мотора най вече колеги търсих читав мотор и купе като визия и да е 90 коня мисля,че искарах късмет като кажа късмет имам предвид,че е в уникално запазен вид за годините си и върви перфектно,бих казал до сега съм е карал от София до Пловдив и съм със добри впечетления относно вървежа и икономията като гориво скоро ще я добавя във гаража в профила ми със снимки поздрави на всички!!!!!

- hooligan_sk
- Модератор
Golf6000 написа:Благодаря на всички които са си изказали мнението по въпроса днеска взехме голфа бяхме го капарирари, от София нов внос 99година 1.9 TDI 90коня AGR е мотора най вече колеги търсих читав мотор и купе като визия и да е 90 коня мисля,че искарах късмет като кажа късмет имам предвид,че е в уникално запазен вид за годините си и върви перфектно,бих казал до сега съм е карал от София до Пловдив и съм със добри впечетления относно вървежа и икономията като гориво скоро ще я добавя във гаража в профила ми със снимки поздрави на всички!!!!!![]()
Честито

Върни се в “Дизелови агрегати”