Колеги имате ли идея дали дюза с номер 059 130 202 C е заменяема с дюза с номер 059 130 201
Първата дюза е от пасат, втората от Ауди.
Мерси предварително.

Дюза за Пасат 2.5ТДИ
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Re: Дюза за Пасат 2.5ТДИ
според мен може, моторите са абсолютно еднакви.
Бошовски нов струва към 700лв след максимални отстъпки. Вторият съм го намерил втора употреба от ибей за към 75лв.
този е ибейския: 059 130 201 GERMANY
BOM 0423 133 836 381 E, който стига до 231 бара, този който ми трябва: 0 432 133 815 започва от 231 до 244 бара. Става дума за 3та дюза, кояти мисля е със сензора.
Дали компютъра ще се намръщи на първия?? Бих могъл да спестя към 650лв...
.
Също разбрах, че този който ми трябва е тип комон рейл.
Ако има някой специалист по дюзи, моля да се включи
този е ибейския: 059 130 201 GERMANY
BOM 0423 133 836 381 E, който стига до 231 бара, този който ми трябва: 0 432 133 815 започва от 231 до 244 бара. Става дума за 3та дюза, кояти мисля е със сензора.
Дали компютъра ще се намръщи на първия?? Бих могъл да спестя към 650лв...

Също разбрах, че този който ми трябва е тип комон рейл.
Ако има някой специалист по дюзи, моля да се включи
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Защо ти е е-баи.По моргите има доста такива мотори.Дюзите са 100 лева-аз така направих.Трябва да гледаш да показва 80-120 ома.Глдаи като я сменяш да не глътне въздух ,че трудно се обезвъздушава.Ако тръгнеш да я палиш хамалската направо гори помпата - то за тва му се носи слава на тоя мотор ,че гори помпи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Защо ти е е-баи.По моргите има доста такива мотори.Дюзите са 100 лева-аз така направих.Трябва да гледаш да показва 80-120 ома.Глдаи като я сменяш да не глътне въздух ,че трудно се обезвъздушава.Ако тръгнеш да я палиш хамалската направо гори помпата - то за тва му се носи слава на тоя мотор ,че гори помпи.
Дам колега мнодо си прав за помпите,и затова след смяната задалжително обезвъзду6аване иначе ло6о.

202 май беше номера на "умните" дюзи, 201 на обикновените, така че ако правилно помня -> не са заменяеми. От там идва и разликата в цената, обикновените са по 20 лева бройката, умните по 100+ на старо.
Отделно моя съвет е да я подмениш точно със същият модел. Дори разлика в буквите значи различни дюзи.
Както казаха, по нашите морги има достатъчно предлагане вече
не ти трябва ebay
Отделно моя съвет е да я подмениш точно със същият модел. Дори разлика в буквите значи различни дюзи.
Както казаха, по нашите морги има достатъчно предлагане вече

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
В София сте добре
при нас ако се прецака една таква дюза освен да купиш нова няма друг избор 

-
- Автомобил:
- Двигател:
здравеите купих си нова умна дюза за мотор 2.5тди в6 2002година .но след година и се прецака електрониката ,пак купих нова а на старата и рязнаха кабелите и я сложих на мястото на друга обикновенна ,ниамам никакав пролем до сега ,
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте,имам пасат 5.5 2.5ТДИ 150 к.с. Скоро разбрах,че нямам умна дюза.сменена е с обикновена преди да купя колата.Вече една година я карам така.Казаха ми,че нова е около 1000 лв.Втора употреба не знам колко е.Ако някой е купувал да пише.дайте съвет дали изобщо да я сменям.Всичко е ок. само дето ми се струва че погорва малко повече-15-16 градско,като се има в предвид че е 2.5 ТДИ автомат,формоушън
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Задължително! Нито разхода, нито вървежа ти са това което трябва да бъдат. Няма ли лампа на таблото дето не изгасва?
абе смени я, втора ръка са по 100-150 лева, ще ти трябва и гарнитура за капака, както и някой лев за работа. Попринцип би трябвало да ти свали разхода и оправи вървежа, макар че аз половин година карах с прекъснат соленоид (т.е. работи като обикновена дюза) и кой знае каква разлика във вървежа и разхода след смяната не установих да има. (да не кажа никаква).
За този проблем лампа на таблото няма, тя дюзата си работи, единствено набива грешка в компа и той спира да прави корекции в сместта при нужда.
За този проблем лампа на таблото няма, тя дюзата си работи, единствено набива грешка в компа и той спира да прави корекции в сместта при нужда.
-
- Автомобил:
- Двигател:
точно така,лампа не свети само грешка в компа.Ако наистина няма разлика за какво да хвърлям 200 лева?За вървене няма да върви повече само разхода ако пооправи.
Това по каталог го дават 11,5/100 градско. Да предположим, че в реални условия харчи литър повече, ама пак не стига 15-16 както пишеш ти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
15-16 при нормално каране,14 при галене,но предполагам че с умната дюза може да се свали поне до 13
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега и моя пасат е саштия . грацко расхода е 11-12 на сто.по-миналата година сменях умна дюза взех си бош но на кутиата пишеше че произведена в турция с нея искарах година и половина и сепрацака електрониката на дюзата одрязах и кабела и я сложих на на мястото на друга нямама никакав проблем. а за умна оригинална дюза дадах кам 600лв чистонова,не деи да си взимаш втора употреба сомо може да се набуташ повече и гарнитурата на глава е сомо компрект с капака и струваше по спомен някаде кам 150лв. пасата го имам от 2002 и до сега много нешта сам мнеял ако мога да помогна с ощте нешто питаи
Върни се в “Дизелови агрегати”