Много пуши 1.9 ТДИ 1Z
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много пуши 1.9 ТДИ 1Z
Колеги имам следния проблем карам голф 3 тди и нещо много ми пуши докато е студена пуши сиво - бял а когато загрее пуши черно а доколкото дали гори масло за 6200км. сам долял 200гр. това нормално ли е и от какво може да е това гадно пушене аа и да допалня зад колата мирише много гадно.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Много пуши 1.9 ТДИ 1Z
Проблемът изведнъж ли се появи или така си я купил? Закачи я на компютър и виж за грешки. Може да имаш и спукан/откачен маркуч.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ами когато я взех понапушваше ама по малко и да ти кажа че турбината ми се чува повече отколкото на друго ТДИ
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Промяна на вървежа забелязал ли си? Може да е чипосана не съвсем успешно и затова да пуши, или да зареждаш калпава нафта.
-
- Автомобил:
- Двигател:
за чип няма със сигорност защото вече 4 пъти е закачах на диагностика и там щеше да излезе нещо според мен а и турбината си надува както трябва поне тай ми каза майстора а за нафтата зареждам само на ШЕЛ и съм и слагал и В-ПАЛЪР същата работа.
Не е много удачно да зареждаш от Шел. Дори и да не е това проблема в твоя случай, имай го в предвид.
- slavi13
- Автомобил:
- Двигател:
някоя дюза ти (пикае) и затова ти е такъв димът, после като загрее изчиства и си изпушва черно само от турбото като е форсираш, и разхода на масло ти е нормален за тези километри (пък и мотора не ти е първа младост)
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
има симптом на не добре работеща дюза...може да не пикае просто по рано да отваря...щом пуши сиво -бяло и люти на очите примерно е не добре изгаряне на нафтата ...На студен мотор не усещаш ли по твърда работа на мотора ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
jonin написа:Не е много удачно да зареждаш от Шел. Дори и да не е това проблема в твоя случай, имай го в предвид.
Дюзите могат да се видят ама и помпата трябва да се бутне, центровката май не е баш на белег. Това с горивото от Шел съм го установил и аз на мойта кола.
Върни се в “Дизелови агрегати”