странно чукане от ГНП
странно чукане от ГНП
От както имам я имам VW 1.6D 87г. и се чува едно странно чукане от към двиг. при подаване на газ но предполагам че идва от ГНП защото като пипна ръчката на обогатителя се усеща как потрепва. Но се чува само при движение и не винаги но когато е натоварена е по силен звука .Възможно ли е да е от самия обогатител защото често го забравям издърпан и съм карал така по 5-6км. сутрин?
- be_bo
- Автомобил: SEAT ALHAMBRA
- Двигател: ATM
- Контакти:
Re: странно чукане от ГНП
Здрасти колега провериси ауспоховата система цялата дали е закчена и колекторите колекторите са с две скоби виж скобите и там има един опръсте в колектора може да е дал фира и другото нещо според мен е тампон на ДВГ-то
успех
успех
Чукането идва от жилото на авансора където се опира в тръбичките за високо налягане има някаква изолация и тя се е изтъркала.При подаване на газ се вибрациите се увеличават и се предават в купето като по телефонен кабел.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
колега тука за силен или тих шум става въпрос....по това което обесняват колегите се замислям ,че е нещо много тихо и незабелижимо от човек ,който не се вози всеки ден на тази кола 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами помпата е така здраво закрепена към двигателния блок,така че да се определи че тя трака...малко е трудно.Друг въпрос е вибрация на целия агрегат.А това,че си забравил авансатора-повярвай,нямаш грижи,дори харча не се променя,на мотора му няма нищо от това.Евентуална проверка на момента на впръскване(с индикатор,при дизелджия) би оказала насока на действията.
При мен се чува само при подаване на газ т.е. при увеличаване на налягането в тръбичкатаи отчетливо се чува че приема вибрациите от една тръбичка и се чува само по време на движение ,аз при работа на място и форссиране не мога да го усетя.
- tilio_tmt
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колеги! първо да добавя колата ми е:PASSAT B4 1,9TDI,90к.с 1z.та от няколко дена забелязвам,че и моята помпа издава странен шум ,когато колата е на празен ход и когато е загряла,не е постоянно.когато отпусна съединителя да тръгвам без газ, се чува най-силно нещо като тракане,дори придрънкване.сигурен съм ,че шума идва от района на гнп-то,защото дори хванах с клещи обтегача да не е от него и шума си остана.ролки и ремъци са на 2-3000 км.динамото е с нови лагери,четки,колектор и т.н(100лв. ремонт наскоро) и него го изключвам. нека някой по врял в тия работи ми каже тая помпа с втулки ли е или с лагери и как мога да разбера нали не е разбито нещо от сорта или да чакам да ми умие някой ден двигателя или да ми скъса ремъка, не дай боже:bishop добавям,че я взех от морга, беше нацяло суха налях я хубавичко с нафта сложиха я и запали от раз.никакви течове, въздух по мъркучите не пуши, карам я половин година или 5000 км. направи ми впечатление че самата ос на помпата има малък ход навътре и навън ,но ми казаха че така трябвало да е никакви други луфтове няма. някой ще каже че съм луд с тия морги но ми искаха 300 лв да ми почистят ел. блока и не знаели нали ще стане а пък на мене ми се отлепи тавана от придърпване
а и я взех за 200 искам да се извиня ня колегата kkiosev че задавам мои въпроси в неговата тема,но не знам как да постъпя
бъдете живи и здрави ще следя темата с интерес 

-
- Автомобил:
- Двигател:
tilio_tmt написа:здравейте колеги! първо да добавя колата ми е:PASSAT B4 1,9TDI,90к.с 1z.та от няколко дена забелязвам,че и моята помпа издава странен шум ,когато колата е на празен ход и когато е загряла,не е постоянно.когато отпусна съединителя да тръгвам без газ, се чува най-силно нещо като тракане,дори придрънкване.сигурен съм ,че шума идва от района на гнп-то,защото дори хванах с клещи обтегача да не е от него и шума си остана.ролки и ремъци са на 2-3000 км.динамото е с нови лагери,четки,колектор и т.н(100лв. ремонт наскоро) и него го изключвам. нека някой по врял в тия работи ми каже тая помпа с втулки ли е или с лагери и как мога да разбера нали не е разбито нещо от сорта или да чакам да ми умие някой ден двигателя или да ми скъса ремъка, не дай боже:bishop добавям,че я взех от морга, беше нацяло суха налях я хубавичко с нафта сложиха я и запали от раз.никакви течове, въздух по мъркучите не пуши, карам я половин година или 5000 км. направи ми впечатление че самата ос на помпата има малък ход навътре и навън ,но ми казаха че така трябвало да е никакви други луфтове няма. някой ще каже че съм луд с тия морги но ми искаха 300 лв да ми почистят ел. блока и не знаели нали ще стане а пък на мене ми се отлепи тавана от придърпванеа и я взех за 200 искам да се извиня ня колегата kkiosev че задавам мои въпроси в неговата тема,но не знам как да постъпя
![]()
![]()
бъдете живи и здрави ще следя темата с интерес
Почистване на ел.блока за повече от 100 - 120 лева...е обриджйство и "не знаели дали ще стане" трябваше да се "посъветваш" с форума преди да смениш помпата, а иначе ме съмнява да е от помата ама преди смяната на помпата щом си нямал този проблем

- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
kkiosev написа:При мен се чува само при подаване на газ т.е. при увеличаване на налягането в тръбичкатаи отчетливо се чува че приема вибрациите от една тръбичка и се чува само по време на движение ,аз при работа на място и форссиране не мога да го усетя.
Колега налагането в тръбичките е еднакво при тихи обороти и при пълна гас, различно е количеството гориво.Помисли щом на място нищо странно не се чува а само в движение наъ вероятно тракането няма нищо общо с двигателя.
Дано си откриеш проблема.
Върни се в “Дизелови агрегати”