станен проблем на 1з
- stangero
- Автомобил:
- Двигател:
станен проблем на 1з
колата е напълно стандартна при нормално каране няма никакви проблеми ноп почнеш ли да и даваш газ над 3600 4000 оборота колата почва да пука и се едно заработва на 2-3 цилиндара и пуши яко след няколко секунди се оправя сама
- izcrazy
- Автомобил: Vw Golf 3 Variant 1995
- Двигател: AAZ
Re: станен проблем на 1з
stangero написа:колата е напълно стандартна при нормално каране няма никакви проблеми ноп почнеш ли да и даваш газ над 3600 4000 оборота колата почва да пука и се едно заработва на 2-3 цилиндара и пуши яко след няколко секунди се оправя сама

та след 4к започва да се намаля мощноста на двигателя,и влиза в кретични.
незнам дали си чувал но ДИЗЕЛА НЕ Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА МАЧКАНЕ НА ГАЗТА,ако продължаваш да я цедиш толкова има вероятност да пукнеш глава.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
izcrazy написа:stangero написа:колата е напълно стандартна при нормално каране няма никакви проблеми ноп почнеш ли да и даваш газ над 3600 4000 оборота колата почва да пука и се едно заработва на 2-3 цилиндара и пуши яко след няколко секунди се оправя сама
колега,нали знаеш че дизелите са до 5000 обората в минута.
та след 4к започва да се намаля мощноста на двигателя,и влиза в кретични.
незнам дали си чувал но ДИЗЕЛА НЕ Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА МАЧКАНЕ НА ГАЗТА,ако продължаваш да я цедиш толкова има вероятност да пукнеш глава.
TDI-то обича да го тъпчеш и то особено, ако турбото е с променлива геометрия

При мен като се запуши горивния филтър започва на тия обороти да забива и да припуква, но тука най-верояно няма да иелзе от филтър.Най-добре диагностика!
- al_van
- Автомобил:
- Двигател:
колега благодаря ти оште веднай знаеш за какво моята го прави съштото питал сам маистори казват че е от помпата не несам я гледал при мен обаче като загрее и не го прави..... на дигностка не показва проблем
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
al_van написа:колега благодаря ти оште веднай знаеш за какво моята го прави съштото питал сам маистори казват че е от помпата не несам я гледал при мен обаче като загрее и не го прави.....
Пиши на български , за да те разберем !
По темата : може също турбото да пренадува и колата ти да "забива" , не знам какво имаш предвид "пука" ....
- al_van
- Автомобил:
- Двигател:
аман от критици и специалисти по коли правопис и т.н. много го бива българина да търси недостатаци на дугите ама себе си невижда.....
al_van написа:аман от критици и специалисти по коли правопис и т.н. много го бива българина да търси недостатаци на дугите ама себе си невижда.....
Не се заяждай колега. Все пак сме българи и се предполага, че сме ходили на училище. От уважение към себе си, другите, които четат и към езика си трябва да се стараем да пишем правилно!!! Оправдания от сорта на "Сгрешил съм в бързината" са неприемливи поне за мен. Нищо не ни коства да прочетем поне веднъж това, което сме написали преди да го постнем тук. Още повече, че заради бързане човек най-много да "изяде" някоя буква. Всичко останало е вследствие на незнание!

А относно "проблема" по-горе съм ти написал причината. Решението е да не форсираш мотора до такива обороти докато е студен.
- al_van
- Автомобил:
- Двигател:
добре сгрешил съм и кво трябва да погваме всички за правопис ли във форума... няма безгрешни...
относно проблема виждам че има спецове аз ще си запазя мнението .... поздрави на всички
относно проблема виждам че има спецове аз ще си запазя мнението .... поздрави на всички
- stangero
- Автомобил:
- Двигател:
само не ми усираите с темата това не е фором по български и литература на които не му харесва кои как пише да не чете или да го критикува на лично
а иначе за проблема колата не е моя а на приател моита си я карам само до доло и нищо и няма вече доста киломерти
нафтовата помпа като влементи и подобни е идеална валюо колега от форума я ремонтира преди време филтрите сички са сменени са повгигачите не бях се сетил ама ако е от тях какво да им става те ако се напулнат прекалено много тя ще удари или да се ипразват ??? може ли малко по подробно (има логика в това което казваш)
грешки няма никакви турбината не пренадрува 100%
а иначе за проблема колата не е моя а на приател моита си я карам само до доло и нищо и няма вече доста киломерти
нафтовата помпа като влементи и подобни е идеална валюо колега от форума я ремонтира преди време филтрите сички са сменени са повгигачите не бях се сетил ама ако е от тях какво да им става те ако се напулнат прекалено много тя ще удари или да се ипразват ??? може ли малко по подробно (има логика в това което казваш)
грешки няма никакви турбината не пренадрува 100%
Върни се в “Дизелови агрегати”