Добавка бензин с дизел ?? Съвети и мнения
- izcrazy
- Автомобил: Vw Golf 3 Variant 1995
- Двигател: AAZ
Добавка бензин с дизел ?? Съвети и мнения
стана ми много интересно като четах тази тема viewtopic.php?f=24&t=13991 казват че ставало да се смеси бензин с дизел ;д до колко е вярно незнам.давайте съвети и мнения
- stamantonov
- Автомобил: golf III 1.8 + honda cr-v 1 gen.
- Двигател: ABS + JHL
Re: Добавка бензин с дизел ?? Съвети и мнения
Ами то си зависи на каква кола ще го смесваш. Аз смесвах 2-3 л. бензин на 30 л. нафта ама на опел кадет 1,7, но май на по-новите дизели не е за препоръчване. Иначе ефект има - нафтата не замръзва
Аутобилд са твърдо против бензин в нафтата, повреди, повреди...практиката обаче казва друго.
Върти ми се нещо около 5 % макс бензин на цял резервоар нафта. Сипвал съм на стария AFN, проблем не съм имал. Помпа дюзата я галя с добавка на Лики моли против замръзване.
Поразрови се, има бая писано точно колко е препоръчително да се сипва, за да не те излъжа с тези 5 %.
Върти ми се нещо около 5 % макс бензин на цял резервоар нафта. Сипвал съм на стария AFN, проблем не съм имал. Помпа дюзата я галя с добавка на Лики моли против замръзване.
Поразрови се, има бая писано точно колко е препоръчително да се сипва, за да не те излъжа с тези 5 %.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Първите съвети за добавяне на бензин в дизеловото гориво - четох в упътване за дизелов мерцедес - после и в книжката на Голфа /1992/ си пишеше , че е допустимо зимата да се добавя определено количество бензин /забравих колко беше - никога не съм го правил/
Сега със съвременните добавки - било то в състава на зимното дизелово гориво по бензиностанциите - или доволно богатия избор от добавки за дизелово гориво по магазините - ми се струва излишно добавянето на бензин - още повече , че и в него може да има вода , която да замръзне във горивопроводите или в горивния филтър на дизеловите автомобили!!!
При положение , че темата е дискутирана вече - може да лопнете един як
Сега със съвременните добавки - било то в състава на зимното дизелово гориво по бензиностанциите - или доволно богатия избор от добавки за дизелово гориво по магазините - ми се струва излишно добавянето на бензин - още повече , че и в него може да има вода , която да замръзне във горивопроводите или в горивния филтър на дизеловите автомобили!!!
При положение , че темата е дискутирана вече - може да лопнете един як

-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
А на мене в книжката ми спецялно пише, да не се използват добавки за "втечняване" на горивото, или нещо такова..
Върни се в “Дизелови агрегати”