Каква е разликата между два вида Castrol?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Stif
Автомобил:
Двигател:

Каква е разликата между два вида Castrol?

Мнениеот Stif » Съб 05 ное 2011 22:51

Предстои ми смяна на маслото и тъй като VW е с филтър за твърди частици ми трябва масло 5в30, отговарящо на стандарта 507.00.Колебая се м/у два вида Castrol.Единия се води Castrol edge 5W30 и другия [b]VAG Castrol LONG LIFE III 5w30 пише, че е произведен в Германия,етикета на този вид е като при оригиналните авточасти/също 507.00, /.В нета прочетох за първия, че интервала на смяна е 30 000 км или 2 години.
Колебая се кой от двата да си взема /не зная каква е разликата между тях, освен цената/.
Някой има ли инфо каква е разликата и от кой да си взема?
Благодаря!

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Re: Каква е разликата между два вида Castrol?

Мнениеот Aimbotfan » Пон 07 ное 2011 0:53

По принцип LONGLIFE е за смяна с удължен пробег,
т.е. то би трябвало да се сменява на 30 хиляди километра;)
Ако имаш данни преди колата да е карана с такова масло, не е лошо да продължиш да я караш така. Ако досега не е карана с удължени интервали на смяна на маслото, няма смисъл да даваш повече пари за него. Въпреки, че като се замисли човек, нормалното 5W30 се сменява на 15 хиляди, а LONGLIFE на 30 хиляди, и ако разликата в цената не е двойна, то има резон и е по-икономически изгодно да сипеш LONGLIFE.

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Пон 07 ное 2011 7:28

Там е работата, че цената е почти еднаква.Тъй като колата е купена от мен нова, като гаранционна маслото което слагаха в сервиза мисля беше Castrol Edge, а на последната смяна /след гаранцията/ сложих Castrol long life тъй като не карам много /около 10х годишно/, а интервала е 2 години или 30 х.км. което за мен е по-изгодно.Интересно е че в он лайн сайта на Castrol не намерих продукт VAG Castrol long life III, а само Castrol Edge? Тук има още една зависимост, колата е с DPF филтър и в книжката пише, че при използване на гориво с повишено съдържание на сяра маслото да се сменя на 7500 км. /карам с нафта на Ромпетрол ама колко е съдържанието на сяря само един бог знае/.
Моля колегите, които се предлагат масла да си кажат мнението. Колегата ACE Castrol от Пловдив предлага и двата вида.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 07 ное 2011 11:18

Филмите с този Кастрол са много съмнителни. Не си първия, който се чуди защо даден продукт по нашите магазини изобщо не съществува в официалния им сайт.

Сред толкова ментета бих си взел само от сигурен човек, иначе не. Има и други качествени масла.

Потребителски аватар
vwclub.bg
Автомобил: 2004 VW T5
Двигател: 2.5 TDI AXD 131 PS

Мнениеот vwclub.bg » Пон 07 ное 2011 12:39

Оригинално VW масло може да се купи от форумния онлайн магазин:
Масла VAG: http://fanshop.vwclub.bg/categories.php?cid=16
Volkswagen Longlife III 5W30: http://fanshop.vwclub.bg/volkswagen-longlife-5w-30
Volkswagen Special Plus 5w40: http://fanshop.vwclub.bg/volkswagen-special-plus-5w-40

Върни се в “Дизелови агрегати”