Здравейте!
От скоро имам Б5.5 2.0 TDI с код на двигателя BGW (2004 г. е по стъкла, от Германия докаран). Имам книжка на немски. Не разбирам немски, но да речем, че с гугъл горе-долу може да се разберем. Проблемът е обаче, че част 3.3, в която би трябвало да са техническите данни липсва, а ми трябва точно тя, тъй като искам да сменя маслото и не знам какво да купя - с какъв вискозитет е най-препоръчително и каква спецификация да бъде. В книжките, които откривам от разни линкове тук във форума, май има информация само за 1.9 TDI двигателите, а предполагам, при тях е различно, тъй като в един магазин гледаха някакъв каталог и казаха, че там излиза маслото да е 5W30 и спецификацията беше някаква различна от 505.01 - може би беше 507, но не помня точно. Моля, ако някой има книжка точно за BGW на какъвто и език да е (все пак английски и руски са за предпочитане), ако може да помогне! Също така моля за малко информация относно разликата между 505.01, 507 и ако има още някоя спецификация, която е подходяща за помпа-дюза двигатели на VW!

Ръководство за Б5.5 2.0 ТDI (BGW)?
- Svets
- Автомобил: Vw Passat 2004
- Двигател: 2.0 TDI BGW
Re: Ръководство за Б5.5 2.0 ТDI (BGW)?
Тези в магазина са се пообъркали нещо. В книшката си пише 505.01 506.01 

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Я виж от ТУК какво ще си избереш (най-отдолу са най-интересните).
Svets, да разбирам ли, че може масло, което е 505.01 ИЛИ 506.01? В такъв случай има ли смисъл от масло, което покрива 507 като това?:
http://bparts-bg.com/product/98/5w30-longlife-iii-504-00-507-00-5l-audi-vw-skoda-seat.html
gr_kanev, там вече гледах. има книжка на руски, което ще е от помощ за доста неща, но никъде не видях нито в нея, нито в другите документи в дъното на страницата нещо за BGW..
Благодаря за отговорите!
http://bparts-bg.com/product/98/5w30-longlife-iii-504-00-507-00-5l-audi-vw-skoda-seat.html
gr_kanev, там вече гледах. има книжка на руски, което ще е от помощ за доста неща, но никъде не видях нито в нея, нито в другите документи в дъното на страницата нещо за BGW..
Благодаря за отговорите!
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
ако е с дпф 507 00 ако няма може и 505 01ecm написа:да разбирам ли, че може масло, което е 505.01 ИЛИ 506.01? В такъв случай има ли смисъл от масло, което покрива 507 като това?
с DPF е. между другото, от няколко дни започна да ми пищи Abgas Werkstatt, без някакви други симптоми.. ще ходим на доктор утре, да видим EGR ли е, DPF ли е, що ли е
чудя се дали това, че от време на време ми гасне на 2-ра и то на най неприятни места като кръстовища и ЖП-прелези, има нещо общо, или просто не подавам достатъчно газ 

- gr_kanev
- Доктора
ecm написа:...gr_kanev, там вече гледах. има книжка на руски, което ще е от помощ за доста неща, но никъде не видях нито в нея, нито в другите документи в дъното на страницата нещо за BGW...
Щом казваш - вярвам ти. Обаче моите очи виждат друго (взето след разархивиране на ТОЗИ .zip):
Автомобиль с дизельным двигателем TDI 100 кВт
Двигатель
Мощность - 100 кВт (136 л.с.) при 4000 об/мин
Макс. крутящий момент - 335 Нм при 1900 об/мин
Число цилиндров, рабочий объем - 4 цилиндра, 1968 куб.см
Дизельное топливо - Мин. цетановое число 51 по DIN EN 590
Трансмиссия - 6-ступ. мех. коробка передач
...
Автомобили С LongLife-Service - VW 506.00 или VW 506.01
Автомобили БЕЗ LongLife-Service - VW 505.00 или VW 505.01
Не е ли това твоя двигател ?
ами тоя линк не се отваря при мен - пише, че файлът е махнат. иначе май това е двигателят, само с уточнението, че е с DPF. то, не знам дали има версия на BGW без DPF?
Благодаря, макар че малко трудно се ориентирам в това последното в коя графа попада моят двигател! Иначе първият линк не се отваря, но се оказа, че тоя документ днес съм го свалил от друг линк на същия сайт - явно е преместен. Как обаче съм проспал това, че там пише за 136 к.с. двигател, не знам..
Извинявам се за което! Все пак остава въпросът дали тоя 136 к.с. се отнася само за BGW, щото май има и BHW? И, дали се отнася за BGW с DPF?

- gr_kanev
- Доктора
Ами то си го пише, а и по-горе го казаха - има ли DPF, маслото трябва да е VW 507 00.
За мигането на лампата - в същото ръководството казват, че това е възможно при запушване на филтъра при често каране на къси разстояния - препоръчват за изчистване 5-10 минути каране със скорост над 60 км/ч.
За мигането на лампата - в същото ръководството казват, че това е възможно при запушване на филтъра при често каране на къси разстояния - препоръчват за изчистване 5-10 минути каране със скорост над 60 км/ч.
Благодаря! Аз съвсем малко я карах в София - дали и стотина километра съм и навъртял, иначе повече извънградско съм я карал до момента.. Днес ще имам пак излизане към провинцията, та ще видим дали ще се отпуши.. Тя, в момента е в сервиз за смяна на масло и диагностика на проблема, та ще има яснота още преди това к'во е..
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
506.01 е за бензин. Колегата по-горе го е казал, 507.00 за ДПФ и удължен интервал и 505.01 за без ДПФ и нормален интервал
Върни се в “Дизелови агрегати”