Разход на Поло AEF

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Sesko
Автомобил:
Двигател:

Разход на Поло AEF

Мнениеот Sesko » Вто 25 окт 2011 9:16

Здравейте , искам да попитам номрално ли е Поло 1,9 AEF да ми гори 8,5-9 градско ?!? Този разход е засечен пълен-пълен , като съм заредил от една и съща колонка на една и съща бензиностанция. Единственото което се сещам е , че минах километрите за 3 дни като през това време съм я оставял да загрява всяка сутрин , повечето е карана студена до работа и обратно и т.н. Моля за мнения ако евентуално нещо не е наред от къде да започвам mhihi mhihi

al3xbg
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 98

Re: Разход на Поло AEF

Мнениеот al3xbg » Вто 25 окт 2011 9:41

Sesko написа:Здравейте , искам да попитам номрално ли е Поло 1,9 AEF да ми гори 8,5-9 градско ?!? Този разход е засечен пълен-пълен , като съм заредил от една и съща колонка на една и съща бензиностанция. Единственото което се сещам е , че минах километрите за 3 дни като през това време съм я оставял да загрява всяка сутрин , повечето е карана студена до работа и обратно и т.н. Моля за мнения ако евентуално нещо не е наред от къде да започвам mhihi mhihi

Моята при последното засичане ми даде 4.4 разход и то карана не само от мен, а и от хора с доста агресивен стил на шофиране. Явно има нещо, но за съжаление не разбирам и не мога да те насоча.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 25 окт 2011 9:44

Sesko написа:Здравейте , искам да попитам номрално ли е Поло 1,9 AEF да ми гори 8,5-9 градско ?!? Този разход е засечен пълен-пълен , като съм заредил от една и съща колонка на една и съща бензиностанция. Единственото което се сещам е , че минах километрите за 3 дни като през това време съм я оставял да загрява всяка сутрин , повечето е карана студена до работа и обратно и т.н. Моля за мнения ако евентуално нещо не е наред от къде да започвам mhihi mhihi

Какво имаш предвид с удебеленото? Ако си я чакал да й дойде парното ще гори повече, да. На час колата ти гълта да кажем около 500мл, когато е загряла. Когато е студена тая цифра става по-голяма съответно. Ако е лопала на място 20 минути всеки ден студена не се чуди защо ти е такъв разходът.

Потребителски аватар
Sesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sesko » Вто 25 окт 2011 10:41

Е не съм я чакал 20 мин. да загрее , ами примерно 2-3 минути да кажем. А колегата по горе да го питам тоя разход за градско ли е (4,4). Не че разбирам ама ако е за градско е невъзможно според мене :?

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Вто 25 окт 2011 10:59

Моята сега зимата ми гори между 5 и 6 литра на градско,но при спокойно каране ,без изцепки,на дълго е 4.4-4.5 пак без товарене средно около 90 км.постоянна скорост.Много е това 8-9 литрато не е бус това,тази малка кола.Аз не чакам сутрин да загрява,просто паля и докато надяна колана,и се наместя на седалката и тръгвам,изчетох из форумите,че това лопкане на място бърка най-вече джоба.При празна кола и разумно каране без ръчка не виждам за какво трябва да се чака да загрее добре двигателя .И си мисля,че той по време на движение ще достигне по бързо нужната температура ,вместо да стои на място.Но това е мое мнение,не претендирам ,че съм много компетентен по тези въпроси.Аз съм решил ,че тя трябва да ми слугува а не аз на нея,да не е ставала кола ,как не и парно да и осигура за да и е топло през зимата.

Потребителски аватар
Sesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sesko » Вто 25 окт 2011 12:38

Абе като кажа 2-3 мин. и аз толкоз докато тръгна тва-онова ... Значи наистина ми гори повечко , от какво ли ще е ?

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 25 окт 2011 12:53

центровка,егр,запушени всмукателни колектори

Потребителски аватар
Sesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sesko » Вто 25 окт 2011 12:56

tdi fen написа:центровка,егр,запушени всмукателни колектори

Мерси за отговора колега , центровката смятам е добре , защото няма проблем с палене и такива работи , но ще видя тези колектори маи се позапушват , че и гледам са позацапани с масло.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Сря 26 окт 2011 8:41

Ако имаш проблем с центровката пак ще пали без проблем но разхода ще ти е висок, като я форсираш на място ще изпушва във високите при припомпване(а по принцип нетрябва да пуши). При мен беше така само че имаше и едно при придръпване което се увеличаваше и накрая стана непоносимо, загуби мощност и гореше прекалено много.

Потребителски аватар
Sesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sesko » Сря 26 окт 2011 15:37

Ами колега пушене няма уж , та остава сега да видя тия колектори , доколкото разбрах и ЕГР клапан няма тоя дизеляк. Какъв пушек вади като я припомпваш черен ли ?

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Сря 26 окт 2011 15:41

има егр

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Чет 27 окт 2011 10:20

Има ЕГР клапан, който при ме е затапен, и при припомпване пушеше черно и мирише на не добре изгоряла нафта. Сега вече го няма този проблем, след като ми наместиха центровката. Сега май пак пуши защото пък е на предварение май, но трябва да я продухам веднъж за да мога да кажа с точност.

al3xbg
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 98

Мнениеот al3xbg » Чет 27 окт 2011 10:39

grishitu написа:Има ЕГР клапан, който при ме е затапен, и при припомпване пушеше черно и мирише на не добре изгоряла нафта. Сега вече го няма този проблем, след като ми наместиха центровката. Сега май пак пуши защото пък е на предварение май, но трябва да я продухам веднъж за да мога да кажа с точност.

Колега, къде ти направиха центровката ?

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 31 окт 2011 11:39

Тук във В.Т. т.н. Ачо-помпата. А след това разбрах и за други хора който се занимават с помпи. Гледам пишеш Добрич-София местожителство, на ЛС ще ти пратя номера и името на човек от Севлиево който разбирал много на помпите. Несъм ходил при него но така се говори.

Потребителски аватар
Sesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sesko » Сря 21 дек 2011 10:21

Чистене на ЕГР , на входящия колектор , добавка за дюзите = файда нема , продължава да гори ... СЯ бутнахме помпата малко на закъснение да видим и стана малко по шумна .

Върни се в “Дизелови агрегати”