6 степенна кутия на AHF?
-
- Автомобил: VW Sharan+ VW Caddy mk1
- Двигател: AUY+JH
6 степенна кутия на AHF?
здравейте колеги, въпроса ми е следния- понеже ми се налага да си сменям скоростната кутия на Голф 4 AHF, възможно ли е да му сложа вместо 5 степенната с каквото си е по принцип или може да му сложа 6 степенна (например от 116к.с.,131к.с.) Дали са съвместими двете, трябва ли съединителя и маховика да сменям и дали ще има някакви проблеми след това. благодаря
Re: 6 степенна кутия на AHF?
Някъде из форума имаше подобна тема и "май" самите мотори, които са куплирани с 6 ск. са изместени по-напред... откъдето идва и сложното в смяната. Опитай с търсачката да намериш темата и аз ще пробвам.
-
търсих в търсачката, но намерих само за Пасат.
viewtopic.php?f=5&t=276501&start=15
Това е за 3-ка... явно съм се объркал. За 4ка тогава може и да стане. Кутия, предполагам, че и поне съединител ще трябва...
Намерих за инфо за А3-ка от АУДИ форума, но е оскъдна. Като цяло:
"Може ли да се смени кутията на А3 с 6 степенна?"
"отговора е ДА.правил съм го, но е скъпо удоволствие.всичко е съвместимо и нищо не се преправя.
сменят се маховик със съединител,кутията,жилата с механизма към скоростния лост,стартера и полуоските"
Цитирал съм дословно, затова има грешки.
П.П.
Колегата Морфей може да ти обясни на ЛС, видях някъде точно за 5/6 степенните илиади да обяснява и е наясно. Там беше написал нещо от порядъка на 2-3 хил лв., че би излязло подобно нещо.
Това е за 3-ка... явно съм се объркал. За 4ка тогава може и да стане. Кутия, предполагам, че и поне съединител ще трябва...
Намерих за инфо за А3-ка от АУДИ форума, но е оскъдна. Като цяло:
"Може ли да се смени кутията на А3 с 6 степенна?"
"отговора е ДА.правил съм го, но е скъпо удоволствие.всичко е съвместимо и нищо не се преправя.
сменят се маховик със съединител,кутията,жилата с механизма към скоростния лост,стартера и полуоските"
Цитирал съм дословно, затова има грешки.
П.П.
Колегата Морфей може да ти обясни на ЛС, видях някъде точно за 5/6 степенните илиади да обяснява и е наясно. Там беше написал нещо от порядъка на 2-3 хил лв., че би излязло подобно нещо.
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Аз съм с AHF с 6 скорости. Но за цени не мога да кажа нищо,тъй като така купих колата.
А и невиждам за какво е цялата тази "операция" с 6 скорости Голф-а нема да стане самолет пак ще е Голф
А и невиждам за какво е цялата тази "операция" с 6 скорости Голф-а нема да стане самолет пак ще е Голф
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз доколкото успях да разбера от темите из форума цената на тая смяна не е много добра инвестиция. Т.е. разликите, които дава не са фрапиращи с 5-степенната кутия като разход и ускорение, поне на книга (гледам моите проспекти на Пасат Б5.5). Личното ми мнение е, че е по-добре тези няколко хиляди да се вложат по други места на колата (предполагам на 10+ годишна кола все има къде да й се набият едни 2000 лева, все пак не е от магазина) 

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Така,понеже съм се интересувал от тази процедура мога да ти кажа,че ще са ти нужни комплект маховик и съединител,полуоски,механизма за скоростите,стартер.Общо взето разликата между 5 и 6 степенна ск.кутия не е голяма освен ако не е като моята,която е с най-дълги предавки (6-та на 2000об. кове 120).
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Сменят се нещата посочени по-горе от колегата, ако намериш 2-ра ръка читав маховик и съединител и събираш нещата търпеливо цялата процедура може да ти легне под 1000 лева, което според зависи колко пътуваш може да си е голяма инвестиция
АХФ с такава кутия със 150 е на 2500 оборота с 5 скорости кутията прехвърля 3000оборота, някъде бях чел че заивиси от кутията която намериш може да свалиш до 800 оборота при еднаква скорост, което са си бая
http://diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=4284 тука и аз съм задал същия въпрос

http://diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=4284 тука и аз съм задал същия въпрос

- al_van
- Автомобил:
- Двигател:
за мен си струва само че освен посочените неща се сменя и стартера , а щом се прави на 4ка мисля че няма да има проблем с полуоските нещо с което аз бая зор видях .но за човек който го е правил мога да ви кажа че си струва ( поне за мен)... всичко е въпрос на желание и по висок level... поздрави на всички

-
за съединител и маховик не е е проблем да си ги намеря на много сносна цена, въпроса е от какъв мотор да търся скоростна кутия. по принци в момента на 3000об. съм на около 145, ако наистина с 6 степенната ми паднат на 2500, си заслужава, не търся толкова ускорение, по скоро олекотяване работата на двигателя, защото бая патъвам и по магистралите си поддържам 140-150, не повече.
п.с. и не искам голф-а да става самолет

- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
имам една от Фабия РС .. на 70х.км. .. 500лв.
с нея ще си с още по ниски обороти ..
с нея ще си с още по ниски обороти ..
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
nseria написа:за съединител и маховик не е е проблем да си ги намеря на много сносна цена, въпроса е от какъв мотор да търся скоростна кутия. по принци в момента на 3000об. съм на около 145, ако наистина с 6 степенната ми паднат на 2500, си заслужава, не търся толкова ускорение, по скоро олекотяване работата на двигателя, защото бая патъвам и по магистралите си поддържам 140-150, не повече.
Ако прочетеш темата която ти постнах в дизел форума ще си отговориш на много въпроси

- al_van
- Автомобил:
- Двигател:
моята на 2200 120км/ч 3400 180км/ч това достатъчно дълбока 6та ли е...?
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Честно казано - не
Много по-готЯно е когато на 2000об. си на 120.Давам пример...по магистралата при ограничение 130 си държиш 2100об./мин. и си харчи около 5/100.. при мен лично пада и по 5,но да не издребняваме. Иначе (не се сещам за код сега) но при тези кутии с най-дълги предавки на 6-та с
2000об - 120км/ч
3000об. - 170км/ч
3500об. - 200км/ч
4000об - 220-225км/ч
нататък вече не знам
По-добре ще е да не се търсят обаче толкова дълги скорости.Сега пояснявам защо... при условие че не кара толкова често по магистрали,понеже при ограничение от 90км/ч толкова дълга 6-та става неизползваема на по-слаб мотор

2000об - 120км/ч
3000об. - 170км/ч
3500об. - 200км/ч
4000об - 220-225км/ч
нататък вече не знам

По-добре ще е да не се търсят обаче толкова дълги скорости.Сега пояснявам защо... при условие че не кара толкова често по магистрали,понеже при ограничение от 90км/ч толкова дълга 6-та става неизползваема на по-слаб мотор

- al_van
- Автомобил:
- Двигател:
раликата при мен мисля че се получава от раличнияр размер гуми.
защото същата кутия на ауди а3 131hp километрите са както колегата ги е описал
защото същата кутия на ауди а3 131hp километрите са както колегата ги е описал
Върни се в “Дизелови агрегати”