Колеги пускам темата понеже турбото ми отива по дяволите а парите за ново или за рециклиране не ми се дават. Колата не е толкова скъпа че да давам една пета или една четвърт от цената и за турбо компресор. Колата е Пасат Б5 АФН мотор 110 к.с. Попаднах на ето това и искам мнението ви. Някой дали е пазарувал от този сайт и въобще ако има някакви отзиви от колеги относно сайта искам да ги разбера. Хората гледам че дават и 2 години гаранция но едва ли ще се праща за гаранционно обслужване ако стане нещо. Казват че лагерното тяло е ново и като гледам цената с доставката излиза горе долу колкото едно втора употреба тук в България.
Моля за коментари.
http://www.hansautoparts.com/Product.as ... tridge.htm
В този сайт предлагат само и единствено части за VAG автомобили и всички са с гаранция. Като гледам цените не са им никак зле и доста неща излизат по евтино от тук в БГ.
Turbocharger Cartridge C.H.R.A - Въпрос
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Re: Turbocharger Cartridge C.H.R.A - Въпрос
В никакъв случай!
Те тези дори нормален сайт нямат! 1 000 000 в продажби... да да, ама не! Кой знае каква мъртва морга е това и са дали на някой ученик за 25$ да им издялка сайт. По-добре си рециклирай турбото или са намери втора употреба, читаво. Евтиното винаги излиза скъпо. Рано или късно
Нямаш никаква гаранция, какво ще пристигне и колко ще изкара! А шипинга до тук, хич няма да е малко!
Те тези дори нормален сайт нямат! 1 000 000 в продажби... да да, ама не! Кой знае каква мъртва морга е това и са дали на някой ученик за 25$ да им издялка сайт. По-добре си рециклирай турбото или са намери втора употреба, читаво. Евтиното винаги излиза скъпо. Рано или късно

Нямаш никаква гаранция, какво ще пристигне и колко ще изкара! А шипинга до тук, хич няма да е малко!
-
За това и поисках мнение от Вас колеги. Гледам, че не само в този саит има за продажба само лагерното тяло за турбото и ако се намери само то дори и да е новоизлиза много по-евтино. Както казах не ми се дават 800-900 лева за рециклиране и предпочитам да си взема втора употреба от моргата.
А какво ще кажете за ремонтните комплекти които се продават. Моето турбо още е на колата. Тръгнало е с радиален и аксиален луфт ( не малък ) но нямаше видими щети когато го свалях. Дали ще нога да си направя експеримент и сам да го обслужа с някой ремонтен комплект след което да се занесе за баланс. Това може да го направя и след като купя друго просто за проба.
На изпратено от мен писмо до Порше ми отговориха че цената за турбото е 2800 лева и при връщане на старото пада на 1806 лева но ще го приемат само и единствено ако е брандирано VW, Audi. По пътя на логиката ако им върнеш 3 дефектирали трябва да ти дадат новото без пари и даже ще са на далавера
Очаквам отговора на закачливия и-меил от моя страна ако върна 3 компресора каква ще е цената на новият. Дано имат чувство за хумор хаха
А какво ще кажете за ремонтните комплекти които се продават. Моето турбо още е на колата. Тръгнало е с радиален и аксиален луфт ( не малък ) но нямаше видими щети когато го свалях. Дали ще нога да си направя експеримент и сам да го обслужа с някой ремонтен комплект след което да се занесе за баланс. Това може да го направя и след като купя друго просто за проба.
На изпратено от мен писмо до Порше ми отговориха че цената за турбото е 2800 лева и при връщане на старото пада на 1806 лева но ще го приемат само и единствено ако е брандирано VW, Audi. По пътя на логиката ако им върнеш 3 дефектирали трябва да ти дадат новото без пари и даже ще са на далавера

Очаквам отговора на закачливия и-меил от моя страна ако върна 3 компресора каква ще е цената на новият. Дано имат чувство за хумор хаха
-
Малко пояснения по темата за колеги които се интересува от турботата. В Унитех Турбо Варна имат чисто нови въпросните Cartridge на цена от 780 лева. На практика това е чисто ново турбо. Просто сваляш твоето, вадиш тялото с импелерите,чистиш геометрията и слагаш чисто новото лагерно тяло. При тази цена не виждам смисъл от рециклирането на турбо компресор ако останалите части са здрави. Не виждам смисъл и от купуването на ново ако охлювите и геометрията са здрави.
Поздрави!
Поздрави!

Върни се в “Дизелови агрегати”