Мигане на лампата за масло и акумулатора при палене Г3 1,9 D

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
krasios
Автомобил:
Двигател:

Мигане на лампата за масло и акумулатора при палене Г3 1,9 D

Мнениеот krasios » Пет 04 ное 2011 9:54

Здравейте,

Карам голф 3 1,9 D 94г. Вчера ми се появи следния проблем при запалване на колата ми мига лампата за маслото,а тази на акумолатора свети слабо не мига.След минута изгасват и двете лампи.Преди седмица ми иазгаснаха светлините на таблото и до колкото рабрах проблема е в ключа а фаровете. Според вас дали проблема проблема с мигането на тези две лампи може да е свързан с въпросния клуч или е проблем по самия двигател за подкачване на маслото.Благодаря ви предварително!:)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Мигане на лампата за масло и акумулатора при палене Г3 1,9 D

Мнениеот emo-gar » Нед 06 ное 2011 9:45

Според мен и двете лампи нямат общо с ключа за светлините.Датчиците за масло са 2 броя,единият е при филтъра и е "нормално затворен"-към "маса".Другият е на главата,вдясно като гледаш мотора отпред,и е "нормално отворен" контакт към "маса".Мигването на маслената лампа и аз го имам откакто я карам,за 1-2 секунди при палене.При подаване на контакт тази лампа трябва да свети постоянно,след запалване загасва.Ако мига още при контакт-100% е датчик(кой от двата-след мерене).Вероятно,при описаният случай е "горният".
Виждам,че имаш паралелен проблем и с лампата на генератора!!!Това малко измества предположенията в друга посока(малко,малко-точно в другия край на "коша").Та "науката" сочи следното:таблото освен датчиците за масло-слуша и оборотите на мотора,което в случая е поредица от импулси от генератора!!!И понеже и генераторната ламБа мижука...май ще трябва да го прегледаш този алтернатор!Я четчици,я друго..Има версия и за дефект в таблото-това е другото "общо" на тези ламБи.
Я най-напред огледай буксичката на генератора,две жички минават оттам......таман за тия работи са :idea:

krasios
Автомобил:
Двигател:

Re: Мигане на лампата за масло и акумулатора при палене Г3 1,9 D

Мнениеот krasios » Сря 16 ное 2011 15:13

Благодаря ти!:) Оказа се алтернаторът.

Върни се в “Дизелови агрегати”