/Golf 4 TDI/ Съединителят "рита"/придърпва педала на газта

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
nikeca
Автомобил:
Двигател:

/Golf 4 TDI/ Съединителят "рита"/придърпва педала на газта

Мнениеот nikeca » Сря 16 ное 2011 18:14

Здравейте,

Това е пръвата ми тема в този форум и се надявам да не сгафя нещо, но понеже не намерих информация прочитайки всички теми с ключова дума "съединител", се надявам някой да успее да помогне.
От няколко седмици карам Golf 4 TDI, 110 к.с., двигател AHF който бих казал че работи доста равномерно. Като цяло до момента забелязвам два проблема, първият от които ми се вижда доста странен, но съм сигурен че някой с повече знания в областта може да помогне или да даде акъл.

1. Наскоро забелязах че почти всеки път когато съединителя се връща назад, мога да усетя и леко придърпване назад на педала на газта. Т.е. натискам съединителя до долу, превключвам, пускам съединителя и когато почна да давам газ (демек съединителя се е върнал горе-долу на половина), мога да усетя лекичко ритане на педала на газта - все едно съединителя го "рита" леко назад. Това се случва при всички предавки и ми е странно защото на моменти се появява доста осезаемо, на моменти изчезва и въобще не се усеща. По принцип двата педала не би трябвало да имат нещо общо, но съм сигурен че по този начин ги усещам нещата.

2. При повече от 100 км в час предницата почва да вибрира и леко дърпа надясно. Но предполагам това се дължи на факта, че колата е нов внос и все още не съм имал достатъчно кеш да я обслужа с нови ролки, ремъци и т.н.

Благодаря предварително на всеки който се включи с отговор по темата, дори и да е само предположение.

С уважение,
Никеца

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: /Golf 4 TDI/ Съединителят "рита"/придърпва педала на газта

Мнениеот Stivi » Чет 17 ное 2011 22:55

1 Колата ти е с "електронна газ" и педала на газта движи един потенциометър който казва на компа докъде е натиснат педала и колко гориво да пусне,тоест няма никаква механична връзка със педала на съединителя и не виждам как той ще му влияе освен ако просто "сецането" е на цялата кола а ти го усещаш на газта !

2.Ремъците и ролките няма как да почнат да ти тресат предницата и да теглят колата надясно :) Най-вероятно е крива или небалансирана гума/джанта или недай си боже зле поправен удар с последствия по окачването !

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 18 ное 2011 13:02

Колега като за начало си обслужи колата с нужните и качествени кнсумативи,масло,ролки,ремъци,филтри и водна помпа,антифриз ала-бала.Закарай си колата в сервиз да ти видят и евентуално да ти регулират предницата,иди на вулканизатор да ти провери гумите.Може да си късметлия и да минеш само с баланс на гумите а може и да е нещо друго,Божа работа.
Може проблема да ти е в съединителя,той е с демпфер и рано или късно и там ще има игра,но като за начало си обслужи колата и пиши пак какво е положението :)

nikeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikeca » Сря 08 фев 2012 18:52

Здравейте, колеги.

Пиша след като постепенно успях да обслужа Голфарката. Смених маслото и филтрите (горивен, въздушен) - още миналата година ги смених, де. Ремъците и ролките (поне тези които се бяха поразтракали) също обслужих. А за всеки случай и водна помпа смених (да не съм се бил притеснявал, така ме посъветваха). Смених и 2 тампона на предницата (не знам как точно се казват, тея отзад май ги водят Макферсон, но предните май са други).

Интересното е че това странно придърпване на газта изчезна от само себе си, дори преди да вкарам колата в сервиз за пръв път. И от тогава насам, да чукам да дърво, не се е появявало.

Бяхте прави за проблема със предницата, оказа се крива джанта, която ми изправиха за 30ина лева и от тогава е ОК.

Благодаря за безценните съвети :bowdown . Хубаво е че тук има хора които имат опит и могат да ти дадат акъл като се наложи. Отново мреси и поздрави.
Никеца

Върни се в “Дизелови агрегати”