Проблем с Голф 3 1.9 тди 1z мотор

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
vidinskia
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Голф 3 1.9 тди 1z мотор

Мнениеот vidinskia » Съб 19 ное 2011 1:58

Здравейте колеги,снощи реших да си отида на село и вечерта сипах 10 лева нафта на Ромпетрол и тругнах и вече точно спирам пред къщата и подадох леко гас и колата почна да се дави и като давам гас на място отзад пуши яко синьо само на място,и се чува чукане от към двигатела,и говорих с майстор и той ми каза на другата сутрин да отида при него и днес сутринта отидох да паля,запали от раз но първите 3-4 минути претрисаше а да огасне а да работи а отзад пушеше яко синьо,и колата като загрее се оправия и като отидох при майстора се оказа че е запекла дюза и лошото че нямаше време да я направи и останах чак за Понеделник,изкарах си акъла да не би да се е счупил двигатела,та пиша тази тема какво препоръчвате да направия,да си оправя дюзата (ако може разбирасе) или да слагам други. И без това мисля да слагам по големи дюзи от 110 кс. та се чудя :)

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Re: Проблем с Голф 3 1.9 тди 1z мотор

Мнениеот ventotdi » Съб 19 ное 2011 3:44

говориш за дюза ,а не разпръсквач ...ако става въпрос само за разпръсквач ...сменяй с нов пак от 90 коня ...така бих направил аз :)

Потребителски аватар
SCALE
Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
Двигател: AHF 2000

Мнениеот SCALE » Съб 19 ное 2011 8:36

Клапата за меко гасене да не се откачила нещо и да се мандахерца ?

Потребителски аватар
ventotdi

Мнениеот ventotdi » Съб 19 ное 2011 16:32

Голф 3 1Z мотор с клапа за гасене :? ... няма тази екстра да ти кажа :)

Потребителски аватар
vidinskia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vidinskia » Нед 20 ное 2011 17:22

Еми незнам но се возя,утре трябва да ида да го оправим това,и след това събирам 100 лева и после си купувам дюзи от 110 кс. и така :)

Потребителски аватар
ventotdi

Мнениеот ventotdi » Нед 20 ное 2011 21:12

Аз пак не разбрах.Дюза ли е проблема или разпръскваш.Не мисля ,че има смисъл да сменяш дюзи...смени си само разпръсквачите.А относно събирането на тези 100 лева дано да не са за разпръсквачи ,че ще трябва да се връщаш за пари като купуваш от AFN mhihi .Ако не се лъжа на Vertex 60 лева, на Bosch 90лева броката . При смяната на разпръсквачите с по-големи за по добър ефект ще има нужда от намеса по софтуера...

Потребителски аватар
vidinskia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vidinskia » Пон 21 ное 2011 0:48

Еми то и аз незнам каде е проблема утре ще разбера като ида при майстора и ми я оправи,тоест трябва да свали дюзите и да ги занесе при друг майстор да ги оправи,това знам,а относно нови дюзи си прав,само разпрасквачи,така ми казаха,и тези 100 лева мисля да стигнат ако не ще добавим още 100 :),утре ще пиша какъв е бил проблема :)

maki449
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maki449 » Пон 21 ное 2011 18:09

Ей тъй от нещото, както си караш няма шанс да се запуши нито дюза, нито разпръсквач. Да не е прескочил зъб, или да са ти сипали бензин вместо нафта, а?

Потребителски аватар
vidinskia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vidinskia » Пон 21 ное 2011 19:41

Незнам колега а най странното в случая е че днеска бях при майстора и успяхме да свалим 1 дюза и да раздвижим 2 а умната и не мръдна,с какво ли не сме пробвали е другите 3 не искат да излезнат,и майстора се ядоса и се отказа събраха всичко както трябва и ми каза че ще ме изпрати при човек за дюзи който може би ще успее да ги свали,и паля аз колата и гледам работи си като хората няма да друса няма и да чукат дюзите и няма да пуши като давам гас на едно място,странно колата се оправи,но няма спор че явно някоя от тези дюзи е била проблем или като сме ги раздвижили или като искарахме едната,но се оказа че проблема не е в умната,така че колата сега е ок и бега малко повече,странно защо,това е благодаря за вниманието :)

Върни се в “Дизелови агрегати”