Въпроса ми е, някой правил ли е преправянето? Просто на Аудито разположението на тръбопроводите е различно, а самото турбо стои върху(над) изпускателния колектор, докато при напречния мотор на Пасата е под колекторите и маркучите са му в различни посоки от на Аудито. Знам, че могат да се завъртят "охлювите" ама не знам как точно става. За топлата част е очевидно, ама студената не ми е баш ясно. Освен това мембраната за задействане на клапана на турбината се хваща от едната страна за "охлюва" на студената част и след завъртането му не знам как би трябвало да стане, понеже на турбината на Аудито има само два резбови отвора за планката на която се държи мембраната и. Дали е възможно(и неособено трудно) да се сменят "охлювите" с тези от повредената турбина на Пасата, ако нямат фрапиращи повреди?
То че ще се разглобява строшената турбина с учебна цел е сигурно, но да питам дали има някои скрити тънкости, ако реша да правя от двете една годна за в Пасата. В смисъл ако не е баш просто, и се наложат някакви допълнителни центровки, например на задействането на клапана или за самата смяна поне на въздушната част("охлюва") да търся нЕкой специалист. Дали пък няма да е по-целесъобразно да си търся турбина от Пасат(или Голф)? И дали да търся задължително Garret(доколкото разбрах е по-добра) или да взема ККК(че даже има и по-изгодни оферти за нея)?
Вариантите за нова и рециклирана турбина съм ги изключил по финансови съображения

Ползвах търсачката, но не успях да намеря отговор(което не значи че няма).
Утре предстои сваляне на старата турбина и евентуалното разглобяване. Ще съм благодарен за всякакви мнения и съвети.