Изолиране на ЕГР пти ПД
- speed demon
- Автомобил:
- Двигател:
Изолиране на ЕГР пти ПД
Знам че това е поредната тема за ЕГР-а и че темата е дъвкана вече мнг пъти.Прекарах доста време в четене по темите за изолирането на ЕГР-а но така и нестигнах до някакъв одговор които да е 100% сигорен.Проблема е следния при мен,от ЕГР-а излиза масло което се стича и пада на колекторите което води до неприятна миризма.Реших да го изолирам но така и неразбрах при ПД препоръчвали се изолирането му или не.Колата е VW пасат б5.5 1.9тди 130hp АФН-мотор.Ако някой знае със сигорност дали е добре да го изолирам или несе препоръчва изолирането му ще бъда мнг благодарен ако сподели.Също така ще ви помоля да ми обесните къде точно се слага металната пластина.
- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
Re: Изолиране на ЕГР пти ПД
Колега няма AFN на този модел Пасат.При теб може да се изолира софтуерно от някой, който знае как да го направи.
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
speed demon написа:Знам че това е поредната тема за ЕГР-а и че темата е дъвкана вече мнг пъти.Прекарах доста време в четене по темите за изолирането на ЕГР-а но така и нестигнах до някакъв одговор които да е 100% сигорен.Проблема е следния при мен,от ЕГР-а излиза масло което се стича и пада на колекторите което води до неприятна миризма.Реших да го изолирам но така и неразбрах при ПД препоръчвали се изолирането му или не.Колата е VW пасат б5.5 1.9тди 130hp АФН-мотор.Ако някой знае със сигорност дали е добре да го изолирам или несе препоръчва изолирането му ще бъда мнг благодарен ако сподели.Също така ще ви помоля да ми обесните къде точно се слага металната пластина.
Колега и на мен ми се стича по-малко но не мирише,ЕГР го ограничих софтуерно до стойност около 33768 - не си спомням точно колко беше и като ли ,че капе по-малко.Това не е масло а ми са някви картерни газове и по добре да изтичат навън,загуба на масло нямам почти никаква от смяна до смяна 13600 км. - 300-400мл.
- speed demon
- Автомобил:
- Двигател:
До колкото разбрах е добре да се сложи пластина,която да предотвърти натрупването на сажди в самия ЕГР.Ако се изолира софтуерно до колко ще се намали омасляването?Ако е възможно нее ли по-добре да се изолира и картерните газове да се изведат на вън.До сега неми се е налагало да доливам масло от смяна до смяна.Но от скоро ЕГР-а взе да се омаслява повече,стичасе масло по генерацията и ефекта освен грозното омасляване е и лоша миризма.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
При ПД не препоръчват слагането на пластина. Само софтуерно се ограничава. (макар че някои го изолират и хардуерно, но умните глави казват че не е хубаво)
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
http://diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=14
Смятам че ток е доста добре обяснено всичко за EGR-a а колкото до омасляването може да е от турбината по скоро.
Смятам че ток е доста добре обяснено всичко за EGR-a а колкото до омасляването може да е от турбината по скоро.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Имам навъртени над 15к км.със затапен ЕГР ( за мотор ПД става въпрос) след което протече и айде. Ядове нямах никакви.Предполагам е ограничен и софтуерно,но нямам спомени какво съм правил
Лично за мен ЕГР-а е една голяма глупост измислен с цел по-малко замърсяване на околната среда.

- speed demon
- Автомобил:
- Двигател:
kgdim написа:http://diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=14
Благодаря колега тази тема вече я бях разгледал,но никъде непише точно за изолирането на ЕГР-а при ПД.Единстевеното което ми беше от полза е че при коли карани в чужбина е мнг важно изолиране да става внимателно без видим следи и тн.
Благодаря на всички за помоща.Ако правилно съм разбрал металната пластина се слага между ЕГР-а и кулектора,вакомното маркуче се запушва(например с болче 6мм).Маркучат които излиза от капака на клапаните трябва да бъде одведен някъде под колата.Но мненията дали да се запуши с метална пластина или да се изолира софтуерно все още са 50 на 50.
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
Механичното изключване на ЕГР клапана може да стане
•Слагане на тънка ламарина между тръбата по която минават изгорелите газове и ЕГР клапана. Това е най-ефикасния и сигурен метод. Все пак да се знае че въз основа на химически реакции е възможно разяждане на ламаринката и ако това стане и се получи дупка в нея след време ЕГРа почва пак да работи.
•Махане на вакуумното маркуче което движи вакумният клапан на ЕГРа. Маркучето трябва да се затапи хубаво за да не засмуче боклуци във вакуум системата или за да не падне нивото на вакуум в системата.
това е точно от линка който ти дадох
Ако искаш да го изолираш май се прави и механично и софтуерно.Само софтуерно не може да се изолира на цяло.
•Слагане на тънка ламарина между тръбата по която минават изгорелите газове и ЕГР клапана. Това е най-ефикасния и сигурен метод. Все пак да се знае че въз основа на химически реакции е възможно разяждане на ламаринката и ако това стане и се получи дупка в нея след време ЕГРа почва пак да работи.
•Махане на вакуумното маркуче което движи вакумният клапан на ЕГРа. Маркучето трябва да се затапи хубаво за да не засмуче боклуци във вакуум системата или за да не падне нивото на вакуум в системата.
това е точно от линка който ти дадох

Ако искаш да го изолираш май се прави и механично и софтуерно.Само софтуерно не може да се изолира на цяло.
Върни се в “Дизелови агрегати”