Въздухомер функции и диагностика ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
juli76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въздухомер функции и диагностика ?

Мнениеот juli76 » Пон 19 юни 2006 20:28

Интересува ме как може да се разбере дали въздухомера отчита нормално и по какъв начин влияе на работата на мотора и турбото когато не функционира правилно. :? :(

Потребителски аватар
nix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nix » Вто 20 юни 2006 8:21

Ако имаш Аутодата, там пише как се мери на крачетата на дебитомера, какви съпротивления трябва да дава. Така се мерят и повечето датчици.

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Чет 29 юни 2006 21:58

Ако не функционира правилно отзад пуши черно след като се влкючи турбото и загуба на мощност. Това са най характерните

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 30 юни 2006 9:25

Общо взето тва с дебитомерите е доста скрит и подал проблем при по новите мотори.Когато не е вред общо зето цялата работа на ДВГ-то отива на кино.Даже ми е странно що почти не се споменава за тоз проблем във форума.Аз примерно за малко да изгубя моя заради марсотията кото влиза като се намокри филтара-а тои се мокри от влезането в дупки с гъолове дето в софия с лопата да ги ринеш.Оттогава като сменям консумативи задалжително карам маистора да го изчисти(има специални спрейове за това)

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пет 30 юни 2006 12:08

Ами просто няма какво да му се прави на този дебитомер.Първи ремонт-почистване-0лв.Втори ремонт-нов дебитомер-500лв.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 30 юни 2006 12:39

290 лв.А почистването в БОШ-20лв(веднъж се нахендрих).Ръчно или при маистор 0 лв.Вапроса е в тва че повечето хора не знаят че трябва да се прави.Както и аз до скоро. :cry:

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пет 30 юни 2006 12:45

Искам да кажа че са 2 ремонта,без да наблягам на каква цена са.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 30 юни 2006 15:54

Така си е просто трябва да правиш първия за да не стигаш до втория.Щото дебитомера адски лесно се замарсява в БГ.

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 30 юни 2006 20:09

Rabbit_TDI написа:Така си е просто трябва да правиш първия за да не стигаш до втория.Щото дебитомера адски лесно се замарсява в БГ.

И друго, не слагайте въздушен филър с масло. Такива са K&N филтрите, също ги водят "спортни" филтри. Нямам идея какви подобни се продават в България, затова споменавам само една марка.

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Съб 01 юли 2006 20:02

Някой няма ли повреден дебитомер.Искам да видя какво точно му се разваля.И какво точно е туй дето не се оправя.Мисля че няма такова нещо дето да не може да му се открие проблема.Имам нужните условия-ТАКА ЧЕ АКО НЯКОЙ ИМА/и не му трябва/ ДА МИ ГО ПРАТИ. Все си мисля че ще мога да го оправя-такова чувство имам.Ще бъда благодарен.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 02 юли 2006 13:23

Повредата в дебитомера се състои в нараняването на датчика които представлява една тънка жичка в средата.Поправката се състои в смяна в почти лабораторни условия на същата жичка-демек почти невъзможно.Иначе тая жечка е нещо много финно което мери въздуха и като почне да се разебева лъже абсолятно сичко в мотора.Лошото е че при нея вариантя не е работи-неработи а почва леко полеко да се преебава.Което занчи колата уж си варви ама нее баш в ред.Аз за малко да изпусна моя дебитомер от софииски локви идупки.Ако оспееш нещо да отремонтираш на дебитомера ще си златен,ама се самнявам щото тои нее нищо сложно една капсулована жица с филтър пред и зад нея-демек няма кво да и се оправя.

Потребителски аватар
SMEL

Мнениеот SMEL » Нед 02 юли 2006 14:40

от какво е таз жица-трябва да се разбере,и смяната-имам условия както казах-а ръцете не са ми навряни отзад-така че ако нямой има развален-да ми го прати.Аз ще си поема разходите по куриера.Тая жичка мери някакво съпротивление или нещо си там-мисля че мога да се справя/с един колега програмист/.

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Нед 02 юли 2006 15:01

SMEL написа:от какво е таз жица-трябва да се разбере,и смяната-имам условия както казах-а ръцете не са ми навряни отзад-така че ако нямой има развален-да ми го прати.Аз ще си поема разходите по куриера.Тая жичка мери някакво съпротивление или нещо си там-мисля че мога да се справя/с един колега програмист/.

Аз имам от AJN двигател. Преебана беше като дойде и няколко майстори се пробваха ама не стана. Ще го потърся къде съм го ръгнал и ще ти го дам. Че и разходи за купиер ще спестиш!

Относно работата на дебитомера - жичката е по средата (виждал съм и с две жички) и те се нагряват (нещо като волфрамовата жичка на ел крушка). От минаващия въздушен поток се охлажда и по това колко се охлажда компа мери колко въздух е минал.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 02 юли 2006 21:05

Именно намирането на точно същата жичка е проблема.Имам усещането че проблема с дебитомерите може да се реши от някои които е в чужбина.Просто на дали тая пласмаса с жица струва 300 лв.Просто в БГ не се предлага на много места и маи нарочно надуват цените.Интресното е че на ТДИ дебитомера не е БОШ ,а вебер или нещо подобно.

Потребителски аватар
SMEL

Мнениеот SMEL » Нед 02 юли 2006 21:38

Има 1000 начина да се поръча каквото и да било-може да се опита-хайде давай го тоз дебитомер.

Върни се в “Дизелови агрегати”