Пасат б5 въпрос за дебитомер
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат б5 въпрос за дебитомер
Колеги здравейте мой приятел с пасат б5 1.9тди афн 110 коня като моят свалял дебитомера за да го изчисти,но предната вечер се ровил в интернет и се спрял на няколко снимки и въпросат му е защо на този дебитомер има мост от едното краче до другото а на неговият няма да не би предишният собственик да го е чистил и да го махнал или нещо подобно и ако сложи такъв мост какво ще стане.Мерси за мненията предварително. 

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат б5 въпрос за дебитомер
Не всички имат този диод
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега той за какво служи.

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Нямам идея
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
И моя няма такъв диод. И аз се усъмних защо го няма, та ходих до магазина и там ми извадиха един чисто нов да го сверя и на него го нямаше диода. Явно идва от разликата в модификашията на дебитомера 

- tekowar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
drago_tr написа:И моя няма такъв диод. И аз се усъмних защо го няма, та ходих до магазина и там ми извадиха един чисто нов да го сверя и на него го нямаше диода. Явно идва от разликата в модификашията на дебитомера
А дебитомера ти бош ли е или някакъв китайски?Щото моя е бош и си го има тва(мисля че беше термистор).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за инфото колеги ,мисля да отида до някои магазини за аудио техника да купя такъв диод и да го сложа само ми кажете има ли опасност да го повреди или да спре да отчита,да не се съсипе ? 

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Щом работи няма смисъл да се занимавате с глупости 

- drago_tr
tekowar написа:drago_tr написа:И моя няма такъв диод. И аз се усъмних защо го няма, та ходих до магазина и там ми извадиха един чисто нов да го сверя и на него го нямаше диода. Явно идва от разликата в модификашията на дебитомера
А дебитомера ти бош ли е или някакъв китайски?Щото моя е бош и си го има тва(мисля че беше термистор).
Оригинален БОШ отвсякъде....тоя където ми го показаха в магазина пак беше такъв 1 към 1. Абсолютно сигурен съм в магазина...там никога няма да ме преметнат.
- drago_tr
drago_tr написа:tekowar написа:drago_tr написа:И моя няма такъв диод. И аз се усъмних защо го няма, та ходих до магазина и там ми извадиха един чисто нов да го сверя и на него го нямаше диода. Явно идва от разликата в модификашията на дебитомера
Оригинален БОШ отвсякъде....тоя където ми го показаха в магазина пак беше такъв 1 към 1. Абсолютно сигурен съм в магазина...там никога няма да ме преметнат.
На колегата от снимките се вижда че номерата на дебитомерите са различни.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Извинявам се, че ще гадая, но този елемент е най-вероятно за температурна компенсация.
Не виждам никакви означения по него, а автоправачите обичат да си поръчват собствени, безименни серии полупроводници

Не виждам никакви означения по него, а автоправачите обичат да си поръчват собствени, безименни серии полупроводници

IvailoOo написа:Щом работи няма смисъл да се занимавате с глупости

- SCALE
- Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
- Двигател: AHF 2000
Това нещо е закачено на кр.1 на дебитомера , а на женската букса 1-во е празно сл. не е нужно...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси на всички изявили вашите мнения,исках да го пипам защото преди ми забиваше на 3000 оборота а сега го изчистих и на равното върви до 4100-4200 може би нормално за тоя дизел,но в баир стига до 2800 2900 не е от турбото геометрията му се движи добре прави си хода всички маркучета са добре всичко е стегнато , та затова ми оставаше на мисъл за дебитомера защото след почистване се оправи на равното но в баир е много омрял до 30000 набира яко и спира повече не иска и мислех че това може да влияе по някакъв начин.Споделяй те мнения.

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега и при мен проблема е същия само че при мен придърпва на 1600-1800 об. изчистих дебитомера който също нямаше такъв трансмитор и съответно го испортих
и сега съм с нов китайски,м/у другото на бмв май имат такъв трансмитор ама vw нямат.При мен проблема се оказа от другаде и по сериозен аз съм с 1.9 тди 116 кс atj мотор ето снимка;

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега кажи какъв ти е проблема може да помогнеш.

Върни се в “Дизелови агрегати”