до колегите от Стара Загора, съвет за сервиз за дизели

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
SmotanStunt
Автомобил: VW GOLF VII
Двигател:

до колегите от Стара Загора, съвет за сервиз за дизели

Мнениеот SmotanStunt » Сря 21 дек 2011 11:46

Една молба,до колегите от Стара Загора,братлета дайте съвет за сервиз за дизели,къде да закарам на баща ми колата става въпрос,за VW Vento 1,9 ТДИ 1з мотора 1995г ,от известно време мотора тресе ужасно много по време на движение,на всяка предавка, в оборотите от 1200-1900,след много изчетени теми,останах с впечатление че проблема е в помпата (електрониката вътре дето се зацапва),но не съм сигурен за това само предполагам,може и дюза да е може и да е бог знае какво,за това ви моля да ме насочите към добър сервиз за дизели в града,закачахме я на Ваг ком,не дава записани грешки,мотора е 1з , Благодаря предварително на всички !!! :обичам ви

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: до колегите от Стара Загора

Мнениеот Andonov » Сря 21 дек 2011 13:16

Щом си от Раднево отивай в сервиз "Европа" - Манчев. Гарантирам че ще ти оправят помпата.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Сря 21 дек 2011 13:24

Точно до КАТ е сервиза и мисля, че пише на него дизел пойнт :wink:

Потребителски аватар
kickcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickcho » Сря 21 дек 2011 13:46

А някой да има наблюдения на сервиза в кв. Зора , Ст.Загора ? Срещу пощата се намирал и говорят ,че доста ги чаткали тия помпи и прочие..
При Манчев също е вариант ,но чакането е със седмици и цените не са от най-приемливите.

didopoli
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didopoli » Сря 21 дек 2011 14:17

Не знам за кой говорите в Зора,но там има едим майстор който лежи на стара слава(според мен).Конкретно към колегата Бош сервиза до дома на инвалида,другия пак е Бош и се намира по пътя за кв.Железник срещу Зора-та някъде се падаше.Ако сте я гледали на Ваг кажи центровката в норми ли е,милиграмите как са?

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 21 дек 2011 14:36

Един приятел има 1з и преди 2 месеца му правиха основен ремонт на помпата.Включително и по електрониката бараха нещо,щото в Австрия бяха запоявали там на воля.Сега е супер доволен.Ако искаш мога да ти пратя на ЛС къде се намира майстора.Колата после я зацепиха с едни странни инструменти и центровката е 1:1 с оригиналната.Едиствено колата му се спана малко ,заради точната центровка(а преди е бил там с предверение ли не знам точно какво) и даже сега гори 200-300грама по-малко от преди :Д

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 21 дек 2011 14:43

А тампоните на двг проверявани ли са?

Потребителски аватар
SmotanStunt
Автомобил: VW GOLF VII
Двигател:

Мнениеот SmotanStunt » Сря 21 дек 2011 17:18

didopoli написа:.Ако сте я гледали на Ваг кажи центровката в норми ли е,милиграмите как са?

не разбирам от Ваг Ком но човека който я гледа ,каза че всичко е нормално,няма грешки,нито занижени стойности на дебитомера,каза че налягането на турбото е нормално,за центровката не съм питал,

до другия колега който пита за тампоните,сменени са всички тампони на двигателя,ще пиша след като я оправят да споделя какво е станало

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Сря 21 дек 2011 17:58

Колега двигателя шумен ли е,тресе ли когато е на обороти на място?
По маркучите към помпата виждат ли се мехурчета?
На място на ръчна един да стои отпред на отворен капак и тръгвай на полусъеденител и гледай движението на мотора дали е в норми.

didopoli
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didopoli » Сря 21 дек 2011 21:36

SmotanStunt написа:
didopoli написа:.Ако сте я гледали на Ваг кажи центровката в норми ли е,милиграмите как са?

не разбирам от Ваг Ком но човека който я гледа ,каза че всичко е нормално,няма грешки,нито занижени стойности на дебитомера,каза че налягането на турбото е нормално,за центровката не съм питал,

Само да сте го правили на място де.Центровка дали е в нормите и милиграми(като стойности).Този проблем откога е т.е от веднъж ли стана или с течение на времето се задълбочава/

Върни се в “Дизелови агрегати”