Влизат мехурчета от горивото 1,9 ТД
-
- Автомобил:
- Двигател:
Влизат мехурчета от горивото 1,9 ТД
Имам проблем може би затова питам.Забелязах че когато работи колата,понеже от маркуча който влиза гориво в помпата и носи със себе си малки мехурета.Това нормално ли е?Помпата е механична,Възможно ли е от там да ми глъхне на студен мотор и трудно да пали?Свещи сменени,когато колата е загряла пали перфектно 

Re: Влизат мехурчета от горивото 1,9 ТД
Не е нормално да има мехурчета в този маркуч, но те в повечето случаи не създават никакви проблеми. Вече ако са наистина много има вероятност трудния ти студен старт да се дължи на тях, това при положение, че си проверил всичко друго.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
1. Горивен филтър
2. Помпа - ако имаш въздух и в маркучите, които са обратно към филтъра - може и помпата да сълзи от някъде
Като начало - според мен е хубаво да сложиш читав горивен филтър, ако не е сменян.
2. Помпа - ако имаш въздух и в маркучите, които са обратно към филтъра - може и помпата да сълзи от някъде
Като начало - според мен е хубаво да сложиш читав горивен филтър, ако не е сменян.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Smeagol написа:1. Горивен филтър
Провери си и скобичките на маркучите ,често ако горивото е "гъсто"(някакви производни на нафта

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще пробвам със смяна на филтъра..Макар че ме съмнява той да играе роля при студен старт примерно 

- miti4nia78
- Автомобил:
- Двигател:
и аз имам същия проблем,само че при мен има едно голямо мехурче, което стои на най-горна точка на маркучлето и горивото си преминава през него,сменях филтри-огледах помпата но не се вижда никакъв теч,нямам проблем с паленве и вървене на колата.Някой знаели на какво се дължи това и проблем ли е нещо ако си карам така/аз вече 1-год.си е карам така/
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
bochogo написа:Ще пробвам със смяна на филтъра..Макар че ме съмнява той да играе роля при студен старт примерно
Ако имаш въздух в системата, той респективно отива в помпата...
Какво според теб се получава, когато помпата бута въздух в камерите, а не гориво - тормозиш си акумулатора, докато помпата не подкачи гориво и не успееш да запалиш.
Мой приятел наскоро се вслуша в съвета ми и отиде за смяна на уплътненията на помпата (при него имаше доволно теч с балончета от помпата).
Преди това отписа един акумулатор, та сега 180 лв. акумулатор + 150 лв. ремонт на помпата

Ако нямаш видими течове и не мирише на нафта около помпата - смени филтъра и прегледай хубаво скобите.
имам проблем от 2900 оборота на горе колата губи тяга почва да пуши и вади странен шум.Казаха ми че може да е от някоя дюза или ГНП.Благодаря ви колата е венто 1.9 тд
- naio.bg
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: 1Z 1995g.
според мене проблема е във помпата отеди да е видят на някои стенд.
мисля това да направя.другото което е че много рядко това нещо се губи имам чувството че нещо се е отпушило по двигателя.когато се случва това колата дарпа яко нито пуши нито брами.мислители че е помпата или е нещо друго?като се има на впредвид че съм сменял повдигачи,гумички,и т.н.благодаря
Върни се в “Дизелови агрегати”