Влизат мехурчета от горивото 1,9 ТД

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
bochogo
Автомобил:
Двигател:

Влизат мехурчета от горивото 1,9 ТД

Мнениеот bochogo » Пет 23 дек 2011 22:48

Имам проблем може би затова питам.Забелязах че когато работи колата,понеже от маркуча който влиза гориво в помпата и носи със себе си малки мехурета.Това нормално ли е?Помпата е механична,Възможно ли е от там да ми глъхне на студен мотор и трудно да пали?Свещи сменени,когато колата е загряла пали перфектно :?

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Re: Влизат мехурчета от горивото 1,9 ТД

Мнениеот the_tupan » Съб 24 дек 2011 8:18

Не е нормално да има мехурчета в този маркуч, но те в повечето случаи не създават никакви проблеми. Вече ако са наистина много има вероятност трудния ти студен старт да се дължи на тях, това при положение, че си проверил всичко друго.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Съб 24 дек 2011 9:21

1. Горивен филтър
2. Помпа - ако имаш въздух и в маркучите, които са обратно към филтъра - може и помпата да сълзи от някъде

Като начало - според мен е хубаво да сложиш читав горивен филтър, ако не е сменян.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 24 дек 2011 11:41

Smeagol написа:1. Горивен филтър
2. Помпа - ако имаш въздух и в маркучите, които са обратно към филтъра - може и помпата да сълзи от някъде

Като начало - според мен е хубаво да сложиш читав горивен филтър, ако не е сменян.

Провери си и скобичките на маркучите ,често ако горивото е "гъсто"(някакви производни на нафта mhihi ) или е лятно гориво-пак да има такъв проблем (помпата се зори да дърпа) .Отделно колегата Smeagol ти "подсказа" сълзене на ГНП-ето,често обаче минава време докато почне да сълзи ,а вече са се скапали някои О-ринг пръстени и оттам се промъква въздух,"изпразва" се помпата и в резултат труден старт с мн въртене :да:

bochogo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bochogo » Нед 25 дек 2011 0:07

Ще пробвам със смяна на филтъра..Макар че ме съмнява той да играе роля при студен старт примерно :wink:

Потребителски аватар
miti4nia78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miti4nia78 » Нед 25 дек 2011 10:27

и аз имам същия проблем,само че при мен има едно голямо мехурче, което стои на най-горна точка на маркучлето и горивото си преминава през него,сменях филтри-огледах помпата но не се вижда никакъв теч,нямам проблем с паленве и вървене на колата.Някой знаели на какво се дължи това и проблем ли е нещо ако си карам така/аз вече 1-год.си е карам така/

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Нед 25 дек 2011 11:04

bochogo написа:Ще пробвам със смяна на филтъра..Макар че ме съмнява той да играе роля при студен старт примерно :wink:

Ако имаш въздух в системата, той респективно отива в помпата...
Какво според теб се получава, когато помпата бута въздух в камерите, а не гориво - тормозиш си акумулатора, докато помпата не подкачи гориво и не успееш да запалиш.
Мой приятел наскоро се вслуша в съвета ми и отиде за смяна на уплътненията на помпата (при него имаше доволно теч с балончета от помпата).
Преди това отписа един акумулатор, та сега 180 лв. акумулатор + 150 лв. ремонт на помпата ;)

Ако нямаш видими течове и не мирише на нафта около помпата - смени филтъра и прегледай хубаво скобите.

kasmetsa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kasmetsa » Пон 02 яну 2012 12:35

имам проблем от 2900 оборота на горе колата губи тяга почва да пуши и вади странен шум.Казаха ми че може да е от някоя дюза или ГНП.Благодаря ви колата е венто 1.9 тд

Потребителски аватар
naio.bg
Автомобил: GOLF 3
Двигател: 1Z 1995g.

Мнениеот naio.bg » Пон 02 яну 2012 19:24

според мене проблема е във помпата отеди да е видят на някои стенд.

kasmetsa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kasmetsa » Пон 02 яну 2012 21:55

мисля това да направя.другото което е че много рядко това нещо се губи имам чувството че нещо се е отпушило по двигателя.когато се случва това колата дарпа яко нито пуши нито брами.мислители че е помпата или е нещо друго?като се има на впредвид че съм сменял повдигачи,гумички,и т.н.благодаря

Върни се в “Дизелови агрегати”