Golf 4 1.9 ARL изпушва синьо докато е студен...
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 4 1.9 ARL изпушва синьо докато е студен...
Здравейте, проблема е следния от няколко дена забелязах, че когато се запали колата сутрин в първите 1-2 минути при потегляне на светофар отзад остава малък облак син пушек.След тези 2-3 минути всичко се оправя и спира да пуши, колкото и да се форсира двигателя.Колата е с чип и махнат катализатор и пуши малко черно, но добре се разграничава черния от синия пушек.Няма разлика в вървежа на колата дърпа добре и студена и топла при всякакви положения, маслото с което се кара е 5W30 castrol специално за PD, 9000km са изминати от смяната му.Турбината надува нормално и не вие а си свисти както от първия ден на покупката.Къде да търся проблема, колата е Голф АРЛ 1.9. Поздрави...
- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
Re: Golf 4 1.9 ARL изпушва синьо докато е студен...
На приятел с 131-ца пушеше заради ЕГР-а,ноо само споделям не съм сигурен дали при може да е от това,ако няма намеса вече.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Това с ЕГР онзи ден ми направи впечатление на пасата(131коня пак) след като го изолирах спря да пуши,само че пушеше постоянно .Другото което е ..гумички на клапаните
- Golf6000
- Автомобил:
- Двигател:
аз моя ЕГР от отдавна го запушех с болта въпрек и че е 90hp имаше доста мърсотии почистих всмукателния колектор затапих го тоя ЕГР и ся няма никъв пушек нито нагари и мърсотй в всмукатилния но по темата колега нищо но ти коства да пробваш колегите са прави!!! поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
Възможно е да е от дюза - износен разпръзквач.
Върни се в “Дизелови агрегати”