проблем в горивната система б5.5 131 коня 4моушън avf

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
passat5.5
Автомобил:
Двигател:

проблем в горивната система б5.5 131 коня 4моушън avf

Мнениеот passat5.5 » Вто 27 дек 2011 19:22

здравейте колеги! колата ми е пасат б5.5 131 коня 4моушън двигател avf .та проблема ми е следния /макар да повдигнах въпроса в основния форум не получих отговор затова повторно го поставям тук/ при опит за запалване много често започна да става невъзможно -трябва много продължително време да въртя на стартер и след това колата запалва но е много нестабилна известно време а после се оправя.това го прави и при топъл и студен двигател. смених горивен филтър слагах допълнителен филтър,наливах повече гориво в резервоара но проблема стои нерешен.съмненията на автомонтъори бяха че може да взема въздух от някъде,че може помпата в резервоара да не дава гориво ,че имало друга помпа която прехвърляла гориво от едната част на резервоара в другата и тя можело да не работи нормално или да е запушена връзката помежду им . та за това ви моля колеги помагайте със съвет! за капак на всичко днес ме уплашиха че колата дими отзад при форсиране но после всичко като че ли изчезна или на мен така ми се струва- не харчи грам масло,а и съвсем номално ускорява само когато димеше първоначално димът беше доста дразнещ -можело да бъде от вода в нафтата ама уж зареждам само в лукойл и ромпетрол я.

Потребителски аватар
Deo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем в горивната система

Мнениеот Deo » Вто 27 дек 2011 19:56

Аз го имам същия проблем. При мен го прави 1 път на няколко месеца за това още не съм го оправил. :oops: Ходил съм при 2 различни майстора и двамата твърдят, че е помпата в резервоара. Не се поправя, а направо се сменя. Помпата е и по-специфична за 4х4, отколкото на "обикновенните", защото има 2 маркучета поради разделения резервоар.

passat5.5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat5.5 » Вто 27 дек 2011 20:42

колега ,помпата в резервоара само една ли е,от коя страна се намира и все пак не може ли да се почисти ,продуха или нещо от този род.при мен пробваха помпа от зад зад пасажерската предна седалка директно я захраниха от отделен акумулатор с две жици и си хвърляше " нормално"-не знам това нормално колко трябва да е

Потребителски аватар
Deo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Deo » Сря 28 дек 2011 11:13

Под задната седалка от дясната страна (от дясно ми е и резервоара). На мен ми я чисти с някакъв препарат и я продуха, но както казах и без това ми го прави много рядко, та не знам дали е имало някакъв ефект. Ако е имало е било за кратко, защото след това ми се е случвало пак. Има някакво като филтър, от него изпадаха някакви гадости, но проблема не е от нафтата, а просто им идвало времето на тия помпи. Така поне ми обясниха на мен.
Пиши и ти ако решиш проблема да кажеш дали съм бил прав.

cobra_11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cobra_11 » Сря 28 дек 2011 19:21

Обикновенно тандемната помпа прави такива въртели.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем в горивната система б5.5 131 коня 4моушън avf

Мнениеот red.devilll » Чет 29 дек 2011 8:46

memberlist.php?mode=viewprofile&u=118480
пиши му вместо да гадаеш и да даваш излишни пари по "майстори"

passat5.5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat5.5 » Чет 29 дек 2011 17:34

cobra_11 написа:Обикновенно тандемната помпа прави такива въртели.

maikomila

passat5.5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat5.5 » Чет 29 дек 2011 17:39

Deo написа:Под задната седалка от дясната страна (от дясно ми е и резервоара). На мен ми я чисти с някакъв препарат и я продуха, но както казах и без това ми го прави много рядко, та не знам дали е имало някакъв ефект. Ако е имало е било за кратко, защото след това ми се е случвало пак. Има някакво като филтър, от него изпадаха някакви гадости, но проблема не е от нафтата, а просто им идвало времето на тия помпи. Така поне ми обясниха на мен.
Пиши и ти ако решиш проблема да кажеш дали съм бил прав.

колега кажи с какво ти чистиха резервоара и помпата защото смятам да се залавям сам с тази работа -около празниците не останаха пари за майстори пък след процедурата ще видим

Потребителски аватар
Deo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем в горивната система б5.5 131 коня 4моушън avf

Мнениеот Deo » Чет 29 дек 2011 22:23

Не мога да ти помогна за съжаление. Пръска го филтъра с някакъв спрей, но нямам идея какъв. После продуха с компресор. Резервоара не ми е чистен. За мен съм на 100% сигурен, че няма да се оправи без смяна, а ако проблема ти се окаже същия, важи и за теб. Така че и моя съвет е да ходиш при читав майстор (примерно този който ти препоръчаха по-горе) и да си знаеш поне дали е това.

Върни се в “Дизелови агрегати”