Чистачките на Поло 1.9 дизел АЕФ двигател се побъркаха

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
didko_didko
Автомобил:
Двигател:

Чистачките на Поло 1.9 дизел АЕФ двигател се побъркаха

Мнениеот didko_didko » Вто 03 яну 2012 10:08

Здравейте колеги,
от няколко дни имам странен проблем с чистачките.Включват се и се спират ,когато си искат(включително и задната).Дали може да е от релето на чистачките и къде се намира?Извинявам се ако има такава тема,но не я видях.Благодаря предварително!

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Re: Чистачките на Поло 1.9 дизел АЕФ двигател се побъркаха

Мнениеот Dizel_fen » Вто 03 яну 2012 19:02

Отдолу до бушоните е релето за чистачите! Най-хубаво отвори капака,пусни чистачките и ще го чуеш кое е!

bizare13
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bizare13 » Вто 03 яну 2012 21:04

Колега, не се занимавай с никакви 'релета', смени си ръчката за чистачките, намира се от дясната старана на волана, имаш утечка при клемореда на чистачките. 10 лева втора употреба.При жичкаджия, ще ти излезе около 25 ЛВ.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 03 яну 2012 22:05

Поддържам версията "ръчка".За задната релето е 72.

didko_didko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didko_didko » Чет 05 яну 2012 10:51

благодаря ви ....ще се опитам да открия проблема и ще пиша.Понеже акумулаторът ми падна ,днес реших да пробвам дали не черпи ток ,когато всичко е изключено(като закачах клемата на + прицърка,което значи ,че черпи ток),а всичко беше изключено.....не зная дали има нещо общо с чистачките ,но е много дразнещо....и междувременно бях махнал бушоните на чистачките...някой има ли някаква идея какво може да се случва:)???Ако отида на диагностика дали ще се открие нещо??

didko_didko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didko_didko » Съб 07 яну 2012 11:58

здравейте момчета,все още не мога да разреша моя проблем.Някъде дава на късо,пада ми акумулатора и чистачките се включват без да съм ги включил.Някой знае ли жичкаджия,който ще ми свърши работа в София(ако знаете такъв в района на Младост още по-добре)?Благодаря ви предварително.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 07 яну 2012 14:11

Колега,извади реле с надпис или 19,или 99,това "клати" предните чистачки.Ако има и задна-реле 72.Тези релета съм виждал на Голф,Венто,Сеат-предполагам и на Поло ги ползват.
Относно "църкането" при включване на клемите на акумулатора-да,има такова нещо и на изправна система,но в последствие консумираният ток е под 0.01А(под 10 милиампера,там аларма,часовници....).Може да го провериш с уредче,включено на режим "амперметър" на обхват 10А(забиваш го между "+" клема на аку-то и кабела,последователно се получава),ако се заиграеш с последователно вадене на бушончета...все от някое ще падне консумацията,след това гледаш за кои вериги отговаря въпросното бушонче....и те така...
Както вече писах,има си пословичен дефект в лоста за чистачките,в частност функцията "пусни чистачки,като пръсна с вода.."-това е при придърпване на лостчето,топят се там едни пластмаси и контактните пластинки се "ебават".

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Пон 09 яну 2012 12:07

Към чистачките отива постоянен + за да могат след като се изключи от ключа да се приберат в долно положение. Вариантите са два:
1. Откачи куплунга от ключа за включване на чистачките /след като махнеш пластмасовите капаци на волана/ и пробвай - ако не се движат проблема може би е в ключа
2. Откачаш куплунга, но чистачките се движат-проблема ти е в моторчето, което ги движи /обикновенно не изключва постоянния + и те се движат до безкрай/. Сваляш го разпробиваш нитовете, отваряш го и ако няма счупена пластина - почистваш от нагар, смазваш и сглобяваш. На местото на нитовете нарязваш резба и слагаш винтове. Ако имаш счупени пластини - сменяш моторчето.
Успех!

Потребителски аватар
teodo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teodo » Сря 11 яну 2012 17:50

А при мен , след като изключа лостчето и те спират моментално по средата на стъклото. Прекъснатия ход също го няма. Значи ли това , че лостчето е заминало или релето се е прецакало.

didko_didko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didko_didko » Пон 16 яну 2012 12:51

не зная ..може би е релето,а може и лостчето да е....да се е окислило нещо.Аз реших проблема-с ново лостче:)и един приятел ми даде още едно,останало му от неговото Поло,така че имам и едно за продан:),който иска да пише на лично.Като закачих обаче всички кабели и т.н. ми светна лампичката за Ер-бека...пак развих волана и огледах всичко,но лампата си свети...някой да има идея:)?

Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BruDoNe » Пон 16 яну 2012 21:19

ако си разкачвал волана и си прекъсвал аербега може да ти показва грешка пробвай да я занулиш може да се оправи :)

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 16 яну 2012 22:38

didko_didko написа:здравейте момчета,все още не мога да разреша моя проблем.Някъде дава на късо,пада ми акумулатора и чистачките се включват без да съм ги включил.Някой знае ли жичкаджия,който ще ми свърши работа в София(ако знаете такъв в района на Младост още по-добре)?Благодаря ви предварително.

На мой приятел така със задна чистачка- оказа се кабелен сноп "опечен" от времето и годините,изолацията на жиците беше дала фира и са правили контакт една-с-друга.

Потребителски аватар
BLADE8209
Автомобил: Polo 6N2 2001
Двигател: AMF + remap

Мнениеот BLADE8209 » Пон 16 яну 2012 22:50

Колегата по нагоре го е казал релетата за чистачките са 19 (или ако някой е искал екстра е 99) за предно стъкло и 72 за задно стъкло извадиш ли ги не би трябвало да се включват чистачките освен ако някаде няма оголен кабел и дава някаде на маса. Ако след ваденето на релетата продължава да се пускат проследи кабелите около волана и най-вече лосчето. Ако чакаш някой да ти каже каде точно е проблема без да види колата се бъркаш. Ако не можеш сам отиди на майстор предполагам ще разбере болешката за 5мин.

didko_didko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didko_didko » Вто 17 яну 2012 9:31

BruDoNe написа:ако си разкачвал волана и си прекъсвал аербега може да ти показва грешка пробвай да я занулиш може да се оправи :)

разкачах го да,иначе няма как да сваля лостчето:)как да го зануля?

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Сря 18 яну 2012 16:52

Емо, днес и при мен стана така ,че загубих чистачките при пръскане "пусни чистачки,като пръсна с вода.." .Чистачките се работят на първа и втора степен и на интервали но не работят като пръсна с вода.Ако смъкна лоста мога ли да почистя нагара или е капсулован ?

Върни се в “Дизелови агрегати”