Здравейте, колеги знам че има много писано по тези въпроси,но ми предстои покупка (наложителна) на автомобил и ми трябват мнения за странният въпрос който сега ще ви задам.
Ако разполагахте с 12000 лв и трябваше да избирате между 2 варианта какво бихте избрали и защо?
1.Вариант - VW Bora, Golf 4 TDI (116 кс и 131кс) - около 8000лв и остатък на пари около 4000лв с които може да ремонтирате вече 11-12 годишната покупка.
2.Вариант - Golf 5 (1.9 TDI 105кс) - доста по нова и хубава кола но треперене , защото сте дали за нея почти всичките си пари и нямате много налични за резерв.
Това са въпросите които ме вълнуват в момента. Извинявам се ако на някой му се стори глупав въпроса и има подобни теми, но ми е интересно да споделите вашите мнения, как бихте постъпили защото вашето мнение за мен е изключително важно. Благодаря предварително !!!

Предстояща покупка на VW - мнения ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Предстояща покупка на VW - мнения ?
С 12 хиляди лева събрани накуп не бих взел автомобил на марката Фолксваген. Ще ти кажа защо. Бих предпочел автомобил по-нисък клас, на изплащане, който да ми върши същата работа, но да е чистак нов и да не му мисля за ремонти. След като му изтече гаранцията бих го продал на някой да му се кефи (надявам се дотогава да съм събрал за новия модел от същата или друга марка, примерно). Неприятното е обаче, че при форсмажорни обстоятелства можеш да останеш валат и да ти вземат колата - примерно при болест (да не дава Господ), оставане без работа и т.н. Но пък кефът цена няма, а това да пръднеш първи на седалката никак не е малък кеф 

- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
По принцип е по добре да вземеш някоя по нова колоичка което значи даване повечко пари при покупката но трябва и да си оставиш на страна едни 1000 лв за обслужване
А за по горе изброените сам за Голф5 105 коня но все пак си е твой избор колко ти се дава и ........

А за по горе изброените сам за Голф5 105 коня но все пак си е твой избор колко ти се дава и ........
-
- Автомобил: Passat 5 5 TDI 131hp
- Двигател: AVF 2002
stefan4o написа:С 12 хиляди лева събрани накуп не бих взел автомобил на марката Фолксваген. Ще ти кажа защо. Бих предпочел автомобил по-нисък клас, на изплащане, който да ми върши същата работа, но да е чистак нов и да не му мисля за ремонти. След като му изтече гаранцията бих го продал на някой да му се кефи (надявам се дотогава да съм събрал за новия модел от същата или друга марка, примерно). Неприятното е обаче, че при форсмажорни обстоятелства можеш да останеш валат и да ти вземат колата - примерно при болест (да не дава Господ), оставане без работа и т.н. Но пък кефът цена няма, а това да пръднеш първи на седалката никак не е малък кеф
интересно как за времето на гаранцията хем ще я изплатиш, хем ще събереш пари за новия модел?
Нали се сещаш че след гаранцията ще я продадеш на 1/2 от това, което си дал
- Svetlioman
- Автомобил:
- Двигател:
добро утро,аз бих взел това http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details имаме четри такива броики,в работата ,и смея да кажа ,че това е много приятен автомобил за каране.
- kutin
- Автомобил: VW Bora TDI AJM
- Двигател:
- Контакти:
Полото е чудесна колича, но някак си ми малее.А що се отнася за вариянт 1 - от доста време гледам обяви в mobile.de i mobile.bg - запазените коли вече са на изчезване.Да не говорим че в Германия за тези стари кошници им искат по над 4000евра 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
bond написа:stefan4o написа:С 12 хиляди лева събрани накуп не бих взел автомобил на марката Фолксваген. Ще ти кажа защо. Бих предпочел автомобил по-нисък клас, на изплащане, който да ми върши същата работа, но да е чистак нов и да не му мисля за ремонти. След като му изтече гаранцията бих го продал на някой да му се кефи (надявам се дотогава да съм събрал за новия модел от същата или друга марка, примерно). Неприятното е обаче, че при форсмажорни обстоятелства можеш да останеш валат и да ти вземат колата - примерно при болест (да не дава Господ), оставане без работа и т.н. Но пък кефът цена няма, а това да пръднеш първи на седалката никак не е малък кеф
интересно как за времето на гаранцията хем ще я изплатиш, хем ще събереш пари за новия модел?
Нали се сещаш че след гаранцията ще я продадеш на 1/2 от това, което си дал
На мен ми е по-интересно как се събират накуп 12 000 лева. Ако е от заплата - не вярвам да му е проблем на колегата да спести след 4-5 години за друга по-нов модел кола (ако нещата са ОК и има работа). Вече ако са събрани от продадени земи или друг недвижим имот е съвсем друга работата. Просто си изказах мнението и подкрепям тезата си. Или ти звучи невероятно, че някои хора успяват да спестяват пари всеки месец, щото и такива познавам

-
- Автомобил:
- Двигател:
Избираш читавата,каквито трудно се намират.
- Jonkata_v
- Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
- Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR
Моето мнение е,че всички хора мислят по различен начин и може само да те объркат(ще ти стане хаус в главата)...но според мен,аз лично как бих постъпил в подобна ситуация е,че бих избрал вариант - 1 защото:
е по добре да имаш един малък стимул зад гърба си,които да ти дава малко спокойствие и няма толкова да се притесняваш и да го мислиш......но всичко си е,и до късмет
а ако избереш вариант - 2,според мен по ще го мислиш,а ако си от хората който не им пука и мислят след като купят нещо,и са на принципа "кеф цена няма" си избери втори вариант,пък каквото стане след това
е по добре да имаш един малък стимул зад гърба си,които да ти дава малко спокойствие и няма толкова да се притесняваш и да го мислиш......но всичко си е,и до късмет
а ако избереш вариант - 2,според мен по ще го мислиш,а ако си от хората който не им пука и мислят след като купят нещо,и са на принципа "кеф цена няма" си избери втори вариант,пък каквото стане след това

- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
С риск да ме нахокате, ще споделя и аз мнение:
имаш 12 000 лв. Взимаш голф 5 (2004-2005 година) 7 годишна кола .... после имаш едни 1000 лв за да обслужиш основно, да и вземеш гуми, и все нещо ще излезе ....
Погледни новото поло. 18 000 лв е. и е 2012 година. Имаш 3/4 от сумата и се качваш и караш .... Ако погледнеш в следващите 4-5 години, сумата, която ще дадеш и за двете коли ще бъде приблизително еднаква, но едната ще бъде на 12 години и нагоре, а на другата тъкмо ще и е изтекла гаранцията ... Ти прецени! Успех!
имаш 12 000 лв. Взимаш голф 5 (2004-2005 година) 7 годишна кола .... после имаш едни 1000 лв за да обслужиш основно, да и вземеш гуми, и все нещо ще излезе ....
Погледни новото поло. 18 000 лв е. и е 2012 година. Имаш 3/4 от сумата и се качваш и караш .... Ако погледнеш в следващите 4-5 години, сумата, която ще дадеш и за двете коли ще бъде приблизително еднаква, но едната ще бъде на 12 години и нагоре, а на другата тъкмо ще и е изтекла гаранцията ... Ти прецени! Успех!
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
doubledTSI написа:С риск да ме нахокате, ще споделя и аз мнение:
Това е така спор няма но дали ще може да устиска на лизинга който остава иначе новото си е ново

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Пазариш тоя за 11500 и стискаш палци всичко отвътре да е както отвън 
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
и аз харесвам идеята за нова кола /новото си е ново/ ама за 12000+малко лизинг ще трябва да направиш компромис или с размера или с двигателя или с марката иначе отиваш на по-голям лизинг със всички вървящи с него рискове !

и аз харесвам идеята за нова кола /новото си е ново/ ама за 12000+малко лизинг ще трябва да направиш компромис или с размера или с двигателя или с марката иначе отиваш на по-голям лизинг със всички вървящи с него рискове !
Stivi написа:Пазариш тоя за 11500 и стискаш палци всичко отвътре да е както отвън
Ще излезе, че съм опозиция на Стиви, че стана не знам коя тема, дето го репликирам

Иначе бай-бек нещо? Върнато от лизинг и да го доплатиш?
-
- Автомобил:
- Двигател:
ти си луд за тея пари можеш си вземеш върната от лизинг
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
Тази 5-ца можеш да я засечеш по номера на рамата за сервизната история в представителството(около 50лв). Подобна кола гледах и аз. Оказа се, че 3,5 годишна кола със сервизна история на книга е на 75 000 км,а в архива е на 160 000 км.
Върни се в “Дизелови агрегати”