Здравейте, колеги!
Някой може ли да помогне с информация за принципа на работа, управление, тест и настройка на гадината в червеното квадратче, която би трябвало да придърпва жилото на аванса (там някъде, където сочи стрелката) на по-горе споменатият голф. Колата е с климатик, пали безпроблемно и работи прилично, но при палене си трябва малко газ за около 30-40 сек., докато си закове около 950 об.
Не е болка за умиране, ама ме дразни това, че не работи гадината. Въпросното возило го взех скоро за сина – новобранец шофьор / първа кола и продължавам да стягам това и онова.
Решение на някои проблеми намерих във форума, (Тук е момента да благодаря на всички отделящи от времето си, за да помогнат на колега), ама за това чудо почти нищо не открих.
(Снимката е от мнение на колегата vinixxx във форума)
Поздрави!
http://prikachi.com/images.php?images/408/8655408w.jpg

golf 3 1.9 td авансатор - решен проблем
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Re: golf 3 1.9 td авансатор
Това помпа с авт.авансатор ли е.Ако е- виж дали работи тая камбана(дали дърпа въобще )жилото.Ако е с ръчен и искаш да вдигнеш оборотите при дръпнат авансатор.Заставаш над помпата и караш някой да дръпне авансатора на незапален мотор.Ще видиш от горната страна как рамото бута една рейка нагоре.Движението нагоре на рейката се стопира от един винт с контра гайка.Разхлабваш контрата и запалваш.Започваш да развиваш винта и рейката мърда по-нагоре и покачва оборотите.Аз моите съм ги нагласил на 1050-1100.После угасяш и законтряш.След връщането на авансатора помпата си работи както преди-тоест това не влияе на настройките на помпата.Най -важно е да видиш рейката (която се движи на кантар)и да не буташ другаде.Успех.
- Бобич
- Автомобил: Тройка td
- Двигател:
Благодаря, колега @Водния дух1 !
Авансатора е автоматичен и както се оказва, май е монтиран на малко aaz-ки. Предимно с климатици, ако не бъркам... Инфото е оскъдно и заради това и пуснах темата.
Не съм убеден в управлението му и заради това първо питам. Не работи коректно. Не дърпа жилото. Виждам, че е вакуумен, но не знам дали няма и термоелемент + ел. някъде по цялата системка.
Иначе натискайки лостчето на аванса с ръка и някой да запали двигателя - всичко с оборотите е ок от самият старт.
Авансатора е автоматичен и както се оказва, май е монтиран на малко aaz-ки. Предимно с климатици, ако не бъркам... Инфото е оскъдно и заради това и пуснах темата.
Не съм убеден в управлението му и заради това първо питам. Не работи коректно. Не дърпа жилото. Виждам, че е вакуумен, но не знам дали няма и термоелемент + ел. някъде по цялата системка.
Иначе натискайки лостчето на аванса с ръка и някой да запали двигателя - всичко с оборотите е ок от самият старт.
- Водния дух1
Ако камбаната е причината -търси от морга,ако не намериш същата,някой беше споменал-от форд.Наистина на малко ААЗки е монтиран-предимно на Пасат.
- Бобич
- Двигател:
Така ще е, ама още се опитвам да събера информация как работи, та да знам има ли нещо друго, освен самата камбана.
Ще огледам.. Няма да откривам топлата вода за сефте
Благодаря, колега !
Ще огледам.. Няма да откривам топлата вода за сефте

Благодаря, колега !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Този авансатор би трябвало да работи както при поло дизел с лукас. Преди старт да даде малко предварение и след това да отпусне. Помпите който съм виждал с такава мембрана (а те са 3-4) нямат надолу механизма, който имат тези помпи с жилото. Виж къде отива маркучето за вакуума, ел. клапана отваря когато двигателя е студен и погряват свещите, когато е топъл няма вакуум по маркучето. Пробвай когато е суден двигателя някой да запали, а ти извади маркучето и виж дали има промяна във работата на мотора. За проба можеш да вземеш една спринцовка и да пробваш на вакуум дали работи. На един AAZ беше извадено и човека каза, че така си го кара, честно несъм го виждал скоро да се движи този голф.
п.п. една примерна снимка: https://www.google.bg/imgres?imgurl=htt ... M%3A&w=800
https://www.google.bg/imgres?imgurl=htt ... =424&w=565
п.п.2 това което е с кабели прии теб трябва да е мембраната. Виж дали не е застопорено онова кото прилича на котва от двете болчета и тогава търси причина по веригата.
п.п. една примерна снимка: https://www.google.bg/imgres?imgurl=htt ... M%3A&w=800
https://www.google.bg/imgres?imgurl=htt ... =424&w=565
п.п.2 това което е с кабели прии теб трябва да е мембраната. Виж дали не е застопорено онова кото прилича на котва от двете болчета и тогава търси причина по веригата.
- Бобич
- Двигател:
Няма застопорени детайли, колега."Котвата" работи и натисната с ръка си дава, каквото се иска от нея - оборотите на студено са стабилни. Не работи мембраната, т.е. не изтегля жилото.
Дали е самата мембрана, ел. клапан или спукан вакуум маркуч тепърва ще търся, ама чак уикенда, сигурно. Горе долу гледайки, четейки и предполагайки съм догадил принципа на работа на нещото, но написаното от теб ми е много полезно. Все пак доста стеснява кръга на заподозрените
и вече знам, че няма и други скрити (за мен,де) елементи. Та.. едно по едно ще ги отметна и да видим до къде ще го докарам.
Благодаря, колега @grishitu !
Дали е самата мембрана, ел. клапан или спукан вакуум маркуч тепърва ще търся, ама чак уикенда, сигурно. Горе долу гледайки, четейки и предполагайки съм догадил принципа на работа на нещото, но написаното от теб ми е много полезно. Все пак доста стеснява кръга на заподозрените

Благодаря, колега @grishitu !
- Водния дух1
Еми ,тя тая помпа е като моята ,само,че с камбана,която не е вързана за долната рейка.Горната е за увеличаване на оборотите-сигурен съм ,а долната мисля е за аванса.Между другото и аз мислех да премахвам ръчния авансатор и на мястото на камбаната да сложа механизъм от врата за централно заключване (електромагнитен) и да го командвам с копче,ама ми минаха мераците.
- Бобич
- Двигател:
То аз помпите ги гледам малко така
Първи дизел..разучавам в движение. Иначе побългаряването ще е стъпка втора, ако системата се окаже икономически неоправдана за възстановяване. В зависимост от повреденото звено мисля за копче с ел., бутало тип - спринцовка с маркуче до клапана или насаждане на жило с "бастун".
Ще видим. Първо да ми остане време за дисекция, решението - след нея, като възстановяване на оригинала най ми се ще.

Първи дизел..разучавам в движение. Иначе побългаряването ще е стъпка втора, ако системата се окаже икономически неоправдана за възстановяване. В зависимост от повреденото звено мисля за копче с ел., бутало тип - спринцовка с маркуче до клапана или насаждане на жило с "бастун".
Ще видим. Първо да ми остане време за дисекция, решението - след нея, като възстановяване на оригинала най ми се ще.
Последна промяна от IvanMan на Вто 01 мар 2016 7:22, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение! Използвай бутон "нов отговор".
Причина: Не цитирай предишното мнение! Използвай бутон "нов отговор".
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е ел. клапана можеш да го намериш по моргите за 5 лева, ако е мембраната, можеш да я намериш до 40 лева. Виж първо къде е проблема, а после го мисли.
- Бобич
- Двигател:
След тест със спринцовка се оказа, че вакуум клапана работи.
Маркучето свързващо го с ел.клапана се оказа "изгоряло", втвърдено и финно напукано и вакуум нЕма. След подмяна на въпросното и напръскване с контактен спрей (за всеки случай) буксичката на ел.клапана и лек реглаж на ограничителя на жилото на вакуум клапана към "котвата" всичко работи нормално.
Благодаря, колеги @Водния дух1 и @grishitu !!
Много здраве и безаварийно!
Маркучето свързващо го с ел.клапана се оказа "изгоряло", втвърдено и финно напукано и вакуум нЕма. След подмяна на въпросното и напръскване с контактен спрей (за всеки случай) буксичката на ел.клапана и лек реглаж на ограничителя на жилото на вакуум клапана към "котвата" всичко работи нормално.
Благодаря, колеги @Водния дух1 и @grishitu !!

Много здраве и безаварийно!

Върни се в “Дизелови агрегати”