От много време се каня да кача това клипче и май дойде и този момент.

Преди няколко дни е правено.
Надявам се, след гледането на клипчето и дискутирането му от колеги, които са доста по-компетентни, ще е от полза за разрешаването на проблем, които мисля, че го има, но за момента поне на мен не ми пречи, в смисъл, аз дори не знам дали това е проблем, но според мен има нещо гнило.
Ето го и клипа, правен лично от мен на мойто возило.

Видео:
Към края на клипчето(където снимам ауспуха), почва да излиза бял дим, поне аз така го виждам, и постепенно става малко по-гъст и повече.
Интересуваме от какво може да е?

Свещите са проверявани миналата зима, тогава имах 2 изгорели и ги смених всичките, тази зима не съм ги проверявал, дали може да е това?

Закачал съм я на ВАГ-КОМ при доверен човек, които ми прави всичко по колата, нямаше никакви грешки.
Центровката също беше ок, но теста е правен лятото, още не беше никак студено.
Като цяло, според мен пали добре, все пак карам без никаква добавка, а дизела е обикновенният от ОМВ.
В момента на паленето, не излиза нищо отзад, но като я оставя така да поработи малко, примерно докато си изчистя стъклото отпред и започва да пуши това, което аз го наричам бял пушек.
След като поработи известно време и почне да загравя, изчиства, и след това нямам никакви проблеми.
Колата си върви много добре, набира си както трябва, припушва като я настъпя, но това за мен си е нормално, дизел без да пуши, не е дизел(мое мнение).
Ами, общо взето е това.
Та', колеги, моля, дискутирайте и давайте евентуални решения, ако наистина има проблем или би бил възникнал за в бъдеще, ако се кара така.