:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

-4C, първо палене, Passat B5, AFN - Има ли проблем? Ъпдейт!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

-4C, първо палене, Passat B5, AFN - Има ли проблем? Ъпдейт!

Мнениеот SoManyRetards » Нед 15 яну 2012 6:23

Здравейте колеги!

От много време се каня да кача това клипче и май дойде и този момент. mhihi
Преди няколко дни е правено.
Надявам се, след гледането на клипчето и дискутирането му от колеги, които са доста по-компетентни, ще е от полза за разрешаването на проблем, които мисля, че го има, но за момента поне на мен не ми пречи, в смисъл, аз дори не знам дали това е проблем, но според мен има нещо гнило.

Ето го и клипа, правен лично от мен на мойто возило. :wink:
Видео:

Към края на клипчето(където снимам ауспуха), почва да излиза бял дим, поне аз така го виждам, и постепенно става малко по-гъст и повече.
Интересуваме от какво може да е? :?:
Свещите са проверявани миналата зима, тогава имах 2 изгорели и ги смених всичките, тази зима не съм ги проверявал, дали може да е това? :?:
Закачал съм я на ВАГ-КОМ при доверен човек, които ми прави всичко по колата, нямаше никакви грешки.
Центровката също беше ок, но теста е правен лятото, още не беше никак студено.
Като цяло, според мен пали добре, все пак карам без никаква добавка, а дизела е обикновенният от ОМВ.

В момента на паленето, не излиза нищо отзад, но като я оставя така да поработи малко, примерно докато си изчистя стъклото отпред и започва да пуши това, което аз го наричам бял пушек.
След като поработи известно време и почне да загравя, изчиства, и след това нямам никакви проблеми.
Колата си върви много добре, набира си както трябва, припушва като я настъпя, но това за мен си е нормално, дизел без да пуши, не е дизел(мое мнение).

Ами, общо взето е това.
Та', колеги, моля, дискутирайте и давайте евентуални решения, ако наистина има проблем или би бил възникнал за в бъдеще, ако се кара така.

Последна промяна от SoManyRetards на Чет 19 яну 2012 13:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: -4C, първо палене, Passat B5, AFN - Има ли проблем?

Мнениеот Stivi » Нед 15 яну 2012 11:27

Нищо и няма на колата бе не се вкарвай във филми :)

Потребителски аватар
tekowar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tekowar » Нед 15 яну 2012 11:38

Stivi написа:Нищо и няма на колата бе не се вкарвай във филми :)

:да: И според мен си е наред пасатора.А чип има ли?

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Нед 15 яну 2012 11:47

Едната ни кола е 1.9SDI.Абсолютно същото го прави и при мен!След 3-4 мин. не можеш да разбереш дизел или е бензин колата!През лятото е много по слабо или го няма.Не съм ходил по сервизи,но мисля,че е от дюза или разпръсквач.Загрее ли малко спира.Проблема не е голям и не мисля да ходя по майстори.Ако въобще може да се нарече проблем.Все пак са 10год.автомобили!Само да допълня,че миризмата е на,не изгоряла нафта.Лютива миризма...

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Нед 15 яну 2012 11:56

Пушка! :mrgreen:

Потребителски аватар
BuRnInGSouL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BuRnInGSouL » Нед 15 яну 2012 11:58

И моето ауди е така 1.9тди... И даже при мен понякога като върти стартера премигва АБС може ли да ми кажете причина ?

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Нед 15 яну 2012 12:15

BuRnInGSouL написа:И моето ауди е така 1.9тди... И даже при мен понякога като върти стартера премигва АБС може ли да ми кажете причина ?

А,е този въпрос и мен ме интересува... :roll: След запалване на двигателя лапите абс и есп остават светнали има-няма и 2 секунди.....а преди това го нямаше.Аз си мисля,че това е индикация за слаб акумулатор,той е оригинален (8год.) и сякаш се усеща спада в мощността му :| но така или иначе това са догадки само,да каже някой запознат :да:

Относно паленето на този пасат....мииии аз лично не виждам пушек повече от нормалното за околна температура -4 :да: Няма притрисания,няма пуф-пуф облаци.... добър акумулатор и двигател,работещи свещи и сгодно гориво :wink:

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Нед 15 яну 2012 12:38

jos, твойта работа малко ми прилича на онзи дето като дадел на контакт и лампата за маслото му светвала, и се разтревожил че има проблем.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Нед 15 яну 2012 12:39

H2O написа:Едната ни кола е 1.9SDI.Абсолютно същото го прави и при мен!След 3-4 мин. не можеш да разбереш дизел или е бензин колата!През лятото е много по слабо или го няма.Не съм ходил по сервизи,но мисля,че е от дюза или разпръсквач.Загрее ли малко спира.Проблема не е голям и не мисля да ходя по майстори.Ако въобще може да се нарече проблем.Все пак са 10год.автомобили!Само да допълня,че миризмата е на,не изгоряла нафта.Лютива миризма...

Не е от дюза или разпръсквач, ако пали добре може да се приеме, че е нормална тази миризма докато не мине 60 градуса, ако я има и след това не е много добре.

Потребителски аватар
krasiganev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasiganev » Нед 15 яну 2012 12:52

И при мен е така. Първата минута почти нищо не излиза от ауспуха, след това започва полека-лека да се увеличава, след 3 минути вече си пуши доста стабилно maikomila бяло и като загрее до около 60 градуса нмалява. При загрял автомобил изобщо не пуши. И това само като е студено. Върви си нормално, пали нормално...,само дето пуши бяло като е студена. Интересното при мен е, че като я настъпя изобщо не припушва, а май е желателно да излиза черен пушек :?:

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 15 яну 2012 13:17

Не само бензина има склонност да "пуши" зимата ;)

Потребителски аватар
krasiganev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasiganev » Нед 15 яну 2012 13:28

До скоро карах една Vectra A на 230000 км беше и дори и през зимата не съм я виждал изобщо да пуши. Може би затова и аз като колегата се притеснявам от пушаците.

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Нед 15 яну 2012 16:26

лично наблюдавам две коли : Ауди Б 4 1,9 ТДИ /Пасат 5 1,9 АФН(всяка сутрин го наблюдавам)........на студено пушат бяло(не парата..има разлика между пушек и пара),после изчистват.....и според мен и собствениците им е притеснително и за това ходиха на какви ли не диагностики и майстори...проблема остава...може да е дюза ,помпа или незнам....ама пушат грозно и развалят удоволствието на собствениците им...даже мислят да сменят колите ,че се били излагали и много се дразнят хубави коли да пушат.............и най важното ,знам други такива модели да не пушат(те тука е разковничето - има проблем)

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Нед 15 яну 2012 16:40

luboveliki написа:лично наблюдавам две коли : Ауди Б 4 1,9 ТДИ /Пасат 5 1,9 АФН(всяка сутрин го наблюдавам)........на студено пушат бяло(не парата..има разлика между пушек и пара),после изчистват.....и според мен и собствениците им е притеснително и за това ходиха на какви ли не диагностики и майстори...проблема остава...може да е дюза ,помпа или незнам....ама пушат грозно и развалят удоволствието на собствениците им...даже мислят да сменят колите ,че се били излагали и много се дразнят хубави коли да пушат.............и най важното ,знам други такива модели да не пушат(те тука е разковничето - има проблем)

Е, хубави, хубави, колко да са хубави... коли на по над 10 години. :wink:

По-темата:
Благодаря на всички колеги от по-горните постове за коментарите и мненията, сега с една идея ми е по-спокойно на душицата, не че до сега се притеснявах. mhihi

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 15 яну 2012 16:45

Е то между пушене и пушене има разлика,ако окадяваш махалата и хората звънят на пожарната понеже мислят че нещо гори е ясно че има проблем ама на клипа на колегата определено няма такова нещо !

Върни се в “Дизелови агрегати”