голф 4 - след смяна на съединител тресе
-
- Автомобил:
- Двигател:
голф 4 - след смяна на съединител тресе
здравейте колеги, та по същество, след като смених съединитела на дизелов голф 4 ALH с демферен маховик, при палене се усеща едно леко претрисане, което изчезва след няколко секунди. Въпросното тресене се усеща само на студен мотор, като загрее при всяко следващо палене си е без проблем. Смених целия комплект съединител с маховик на "ZACHS" на много добра цена ми излезе всичко с труда, само въпросното претрисане не ми харесва. Въпроса ми е, нормално ли е това "явление" с претрисането на студен мотор?
- krasi_v
- Автомобил:
- Двигател:
Re: след смяна на съединител
тампоните на мотора стегнахте ли ги след интервенцията?
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
моето мнение е че няма нищо общо със съединителя и маховика,има вероятност стартера да не е монтиран като хората...но защо като загрее пък да не го прави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
днеска ходих до едно сервизче, разговарях с майсторите и те ми казаха, че при палене и гасене на колата трябва задължително да съм натиснал педала на съединитела, става въпрос само за коли с демпферен маховик. Според вас прави ли са тия момчета от сервиза или това е поредната майсторска измислица?
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 4 - след смяна на съединител тресе
Пробвай и ще ни кажеш.По принцип по добре е да се пали при натиснат съединител.Така освобождаваш ск.кутия от двигателя и не се натоварва стартера и прави запалването на мотора по леко.Според мен в твоя случай има нещо което не са направили като хората(майсторчетата)
-
- Автомобил:
- Двигател:
нямам база за сравнение,то това претрисане може да си е нормално, ако имаше същия голф със същия мотор щях да го разбера веднага, ще започна да практикувам така паленето и гасенето и ще споделям мнение 

- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Kолега не знам от какво ти притриса,но за коли с демферен маховик препоръчват да се натиска съеденителя и в двата случая.От опит мога да кажа,че с натиснат съеденител гасне меко.2.5ТДИ
-
- Автомобил:
- Двигател:
точно това исках да разбера, значи не са толкова неуки колкото изгежда майсторите( някои де), благодаря за отговорите 

Здравей те!Преди 10 000 км смених пален комплект съединител на колата gofl 4 arl.но от скоро нещо се тресе,яко тресене се усеща на свободна не движеща се кола.когато натисна съединителя спира да тресе,като загрее колата спира да тресе!МОЖЕЛИ ЗА 10 000 КМ ДА СЕ РАЗБИЕ МАХОВИКА?!?!?!?
Върни се в “Дизелови агрегати”