Golf 4 1.9 TDI 2001 - проблем с нафтомера

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Pala
Автомобил:
Двигател:

Golf 4 1.9 TDI 2001 - проблем с нафтомера

Мнениеот Pala » Пет 10 фев 2012 0:55

zdraveite imam problem s naftomera , hodi si kato 4ista4ka a sega sprq zimata i ne minava sredata samo nagore varvi ili nadolo , kazaha mi 4e sondata mi raboti i e ot tabloto problema samo 4e ne mi se vqrva , az si mislq 4e e sondata tui kato edin priqtel q izvadi i q 4isti ne6to i ot togava zabi na sredata i ne pada pod neq , ako nqkoi e imal podoben problem molq da spodeli mnenie

izvinqvam se za ezika na pisane predvaritelno ne sum na ti s komputrite a nqmam bulgarski :)

Здравейте, имам проблем с нафтомера, ходи си като чистачка а сега спря зимата и не минава средата. Само нагоре върви или надолу, казаха ми че сондата ми работи и е от таблото проблема. Само че неми се вярва, аз си мисля че е сондата тъй като един приятел я извади и я чисти нещо и от тогава заби на средата и не пада под нея.Ако някой е имал подобен проблем, моля да сподели мнение.

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 4 1.9 TDI 2001 - проблем с нафтомера

Мнениеот jollycatman » Пет 10 фев 2012 16:30

На сондата има поплавък, който дава контакт на една графитна пластина с пътечки и в зависимаст от положението му контактът е на различна пътечка и от там се променя положението на стрелката на таблото. Виж да не е замърсена пластината и дали дава контакт добре навсякъде, а също и дали изобщо поплавъкът се движи.

Върни се в “Дизелови агрегати”